Artikkeli löytyy täältä.
Ihan ansiokas artikkeli sinänsä ja on upeaa, että suomalainen/suomalaiset ovat kärjessä kehittämässä aurinkokennoista parempia.
Se vaan on niin, ettei aurinkokennot tuota Suomen pimeässä talvessa mitään kuin hyvässä lykyssä vain muutaman tunnin vuorokaudesta.
Suomessa sekä tuulivoima, että aurinkovoima ovat haitallista sattumavoimaa.
Ydinvoimaloita pitää rakentaa Suomeen lisää monta yksikköä.
Voidaanhan sitä kehittää vientituotteeksi, mutta ei sitä millään tukiaisilla pidä Suomeen rakentaa eikä yhtään myllyä rakentaa.
Ei sitä ole artikkelin mukaan edes tarkoituskaan valmistaa Suomessa.
Kiinalaiset tekevät aurinkokennoja niin halvalla, ettei Suomessa kannata valmistaa, vaikka ne olisivatkin vähän parempia.
Asuin lapsena 1977-82 aurinkotalossa. Muistan hämärästi että talvella oli aika vilpoista.
Niin, Timo. Näytin vanhassa blogikirjoituksessani miltä näytti tammikuinen aurinkovoiman tuotanto (ensimmäinen viikko)Suomessa:
https://www.pirkanblogit.fi/2018/juhani-putkinen/kuvia-sattumavoimasta/
Kolmas kuva ylhäältä.
Muuten Kyuu, taas minusta oli ”vain raamit” jäljellä ja piti kirjautua uudelleen, jotta kuvakin on mukana.
Pelkkä Facebook-kirjautuminen ei onnistunut, vaan piti antaa Pirkan Blogien salasana.
Tokmannin mainoksessa oli tänään akku mm. aurinkokennokäyttöön!
Kätevää, ellei aurinko paista, akku pitää kennon kunnossa ja auringon paistaessa -kenno pitää akun kunnossa! 🙂
Jos nyt mennään ihan teorian tasolle niin kyllä Suomessa on jopa talvella varsin reilu määrä auringosta tulevaa energiaa. Aurinkokennojen tehokkuuden vaan pitäisi olla aivan eri mittaluokkaa kun edes tässä tuotteessa.
Aurinko kyllä säteilee niin maan perkuleesti. Tieteestä kiinnostuneille tämä kuva avaa asiaa hieman. Matkaa on vielä.
Teoria pätee. Käytäntö ei.
Suomessa tammikuun 1. päivänä, kello 00, ei ole auringon säteilytehosta hajuakaan. Siten vaikka aurinkokennon hyötysuhde olisi 99%, niin ei siitä sähköä ulos saataisi mainita saakka. Juuri silloin Suomessa kulutetaan sähköä melkoisesti.
Artikkelissahan meinattiin idioottimaisesti, että ydinvoimaa ei enää tarvita, kun tämä ”uusiutuva” kehittyy.
Mökillä ei ole sähköjä, yksi kenno jossa agm akku ja invertteri jossa latauspäät. Hyvin pärjännyt kun ei valosirkusta käytä.
Aurinko hyvä, mutta talteenotto pimeälle kaudelle puuttuu.
Se on se aurinko ehtymätön mylly. Miksei ole valjastettu? Ei oo keinoja tai tulee ylen kalliiksi? Ettei vaan syynä olisi, että ei kannata tappaa lypsävää lehmää eli öljykauppaa, jolla moni on rikastunut ja rikastuu edelleen. On joku sanonut, että jos auringon niiku ”käyttöoikeudet” annetaan vaikkapa Exxonille niin jo on pian valjastettu se käyttöön ja siitä peritään kuluttajalta hyvä hinta.
Onhan siitä monenlaisia suunnitelmia ja visioita, että otetaan auringosta energia talteen ilmakehän ulkopuolella. Sitten siirretään se joillain eri keinoilla maahan. Tuskin hakataan tolppia ja kaapeleita väliin.