Artikkeli Suomen energiapolitiikasta

Olen tehnyt melko suuren työn saadakseni kotisivuni toimimaan uudessa osoitteessaan. Nyt tein sinne uudelle sivulle ensimmäisen artikkelin, jossa käsittelen idioottimaisten päättäjiemme energiapolitiikkaa.

Suorastaan lapioidaan veronmaksajien pussista rahaa tuuleen, eikä anneta lupia rakentaa Suomelle hyödyllistä sähköntuotantoa.

15 vastausta artikkeliin “Artikkeli Suomen energiapolitiikasta”

    1. Kyuu, olet ihan oikeassa. Silloin tilanne näyttää vieläkin surkeammalta. Juuri silloin kun Suomessa kulutetaan sähköä eniten, niin tuulivoimalat eivät tuota sähköä mainita saakka.

  1. Valitettavasti sokea usko ilmastohihhulien valheisiin on johtanut järjettömän kalliiseen pelleilyyn. Toki Pekkarinen ajói siihen samaan pakettiin risuvoimatuet kepulien eduksi.
    Suuresta uhoamisesta huolimatta myllyt ovat edelleen hukkamyllyjä, joiden sattumaenergia sotkee sähköverkon toimintaa ja vaatii suuren määrän nopeaa säätövoimaa ja varavoimaa.

  2. Sokeakin näkee, että tuulivoiman tukeminen on lievästi sanottuna idioottimaista – mutta linja ei silti muutu.

    Taas tuulivoimahuijarit veisaavat samaa virttä kuin jo vuosia. Uudet suuremmat ja korkeammat voimalat tuottavat ”aina” sähköä – kun korkealla tuulee aina. Se on törkeä valhe, mutta sillä tuulivoimahuijarit saavat taas ilmaista rahaa itselleen veronmaksajien pussista.

  3. En mitenkään kykene ymmärtämään hallituksen toimintaa. Ainoa järkevä uusiutuvan energian muoto Suomessa on vesivoima. On puhdasta, hyvää säätövoimaa, halpaa, ei tarvitse tukiaisia – mutta sitä ei anneta rakentaa.

    Sen sijaan lapioidaan rahaa veronmaksajien pussista idioottimaisten tuulivoiman, aurinkovoiman ja risuvoiman tukemiseen. Parasta olisi poistaa tuet ja antaa markkinoiden toimia – toki pitäen huolta huoltovarmuudesta.

    Niistä asioista päättävät kepulit pekkaroiden rahat kepuleiden taskuihin.

  4. Jos sähköautot päästetään yleistymään, niin niiden aiheuttamaa huippukuorman kasvua ei kyetä ratkaisemaan markkinaehtoisesti, sillä kenenkään ei kannata rakentaa eikä aina edes ylläpitää käyttöasteeltaan huonoja huippukuormalaitoksia.
    Jotta markkinaperusteisesti saataisiin kannattavuutta, niin sähkön hinnan pitäisi pakkasilla nousta, sanotaan nyt vaikka kaksikymmenkertaisiksi. Se voisi tuoda vilun sähköllä lämmittävän pielaveden mummon mökkiin.

    Huippuvoimalaitokset on pakko rahoittaa verovaroista. Se tietää sitä, että pielaveden mummon leipä kallistuu arvonlisäveron kohotessa.

    Halvin ratkaisu sähköautofanaatikkojen aiheuttaman sähköpulan ratkaisemiseksi olisi ylläpitää valmiita hiilivoimalaitoksia. Nyt niitä lakkautetaan verotuen puuttuessa.
    Jos uutta kapasiteettia rakennetaan, niin silloin kaasugeneraattorit on halvin ratkaisu. Tällöin pielaveden mummo saattaisi vielä saada tupansa lämpimäksi ja voisi ostaa voita leivällensä.

    Mutta kaasuvoiman ongelmana on se, että kaasua on vaikea varastoida. Kaasupulan sattuessa pielaveden mummon mökki saattaa sittenkin kylmetä, ellei sähköautoja panna väliaikaiseen ehdottomaan käyttökieltoon.

    Mutta tehtiin tarvittava lisäsähkö millä menetelmällä tahansa, niin joudutaan vahvistamaan sähköverkkoja olennaisesti. Jos pielaveden mummo asuu asuntoosakeyhtiössä, niin mummo saa isännöitsijältä lisälaskun ja verkkoyhtiö laskuttaa entistä enemmän sähkön siirrosta mummon kahvinkeittimeen.

    Tästä kaikesta voi tehdä johtopäätöksen, että sähköautofanaatikot lukeutuvat pielaveden mummon vihollisiin, joita on sitten mummon kiva morkata Kansanradiossa, ellei Kansanradiotakin kielletä eliitille vaarallisena.

    1. Markku, ongelmana eivät suinkaan ole sähköautot, vaan idioottimaiset päättäjämme. Vapaissa valtioissa vapailla asukkailla on vapaus kuluttaa sähköä.

      Päättäjiemme pitää lopettaa idioottimainen sattumavoimien tuulivoima ja aurinkovoima tukeminen. Kyllä markkinavoimat toimivat energiantuotannossakin jos annetaan toimia. Pitää antaa lupia rakentaa vesivoimaa (Vuotos ja Kollaja), pitää kannustaa Fortumia rakentamaan Loviisa 3, jne.

  5. Kyllä ne valtion tukiohjelmat vähitellen loppuvat. Johan nyt suunnitellaan tuulipuistoa, joka on kannattava ilman tukiaisia.

    Sitä paitsi johan Suomessakin on kehitteillä sähkön varastointilaitoksia. Suomessa niitä on muutama ja maailmalla lisää. Se on tulevaisuutta.

    1. Pentti, pidän varmana ettei Suomeen rakenneta tuulivoimaa ilman tukiaisia. Puhua voi mitä hyvänsä, rakentaminen on ihan eri asia.

      Kenenkä luulet maksavan ne idioottimaiset sähkövarastot?

  6. Juhani
    Minä en luule enkä tiedä mitään. Muistaakseni nuo ”idioottihommat” ovat yksityisten isojen yritysten kehittelyssä. Saatan toki olla siinäkin väärässä.

  7. Teknisesti ei ole olemassa mitään sähkövarastoja eikä sellaiseen ole olemassa toimivaa tekniikkaa.
    Kaikenlaista on kokeiltu, mutta toimivaa ei ole vielä saatu aikaan.
    Lisäksi monessa ideassa muunnetaan sähkö lämmöksi ja takaisin lämmön avulla sähköksi.
    Hyötysuhteet ovat alle kaiken arvostelun ja lämmön säilyvyyskin on aika lyhytaikaista.
    Valitettavasti jotain sellaista tullaan Suomessakin kokeilemaan ja kustannukset maksaa pääosin kuluttaja/veronmaksaja.
    Hukkamyllyjen sijaan paljon kiinnostavampaa on tuo Espoon lämpökaivokokeilu, mikä toimiessaan olisi mullistava ratkaisu lämpöpulmaan.
    Myös sähkön tuotantoon siitä saattaisi olla apua, koska 120 astetta kuumasta vedestä on halvempaa kuumentaa turbiinihöyryä kuin kylmästä.

    1. On jo ajatuksenakin selvää, ettei sähköä voida varastoida suuria määriä (edes gigawattitunteja) järkevin kustannuksin.

      Joku voi toki sellaisillakin väitteillä huijata itselleen rahaa, mutta ei siitä mitään hyvää tule.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *