”Puoskarilääketiede”- tarkoitushakuinen nimike

Kommentoin HUS: in ylilääkäri Lasse Lehtosen blogia alla olevalla kommentilla :

”Laille annetaan tarkoitushakuisesti nimi ”puoskarilaki”.

Ovatko erilaiset jäsenkorjaajat kuten kalevalaiset jäsenkorjaajat, naprapaatit, osteopaatit jne.. ja fysioterapeutit puoskareita ja, he jotka toimivat yhteistyössä lääkärien kanssa ?

Ovatko diplomi- vyöhyketerapeutit, jotka ovat suorittaneet koulutuksensa 2 vuoden aikana ml. peruslääketiede puoskareita ?

Entä ovatko kiinalaista perinteistä lääketiedettä noudattavat laajasti koulutetut akupunktiohoitajat puoskareita, jotka noudattavat ihmisen hermoratojen, vyöhykkeiden vaikutusta eri elimiin. Sitä metodia on käytetty ja käytetään edelleen jopa puudutuksiin ja leikkauksien anestesiaan Kiinassa ?

Entä homeopatia ? Vertailevissa lääketutkimuksissa jopa lääkärin määrittelemät lääkkeet ovat hävinneet lumelääkkeille.

Ihminen on herkkä ”eläin”, jonka kokonaisuudesta ymmärtäviä psykiatreja pitäisi olla paljon enemmän ml. yleislääketieteen erikoislääkärit.

Se, että erilaisia hopeavesiä tai muuta humpuukia myydään on täysin eri asia.”

http://lasselehtonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263633-valinnanvapaudesta-puoskarilakiin#comment-4007535

 

16 vastausta artikkeliin “”Puoskarilääketiede”- tarkoitushakuinen nimike”

  1. ”Ovatko erilaiset jäsenkorjaajat kuten kalevalaiset jäsenkorjaajat, naprapaatit, osteopaatit jne.. ja fysioterapeutit puoskareita ja, he jotka toimivat yhteistyössä lääkärien kanssa ?

    Ovatko diplomi- vyöhyketerapeutit, jotka ovat suorittaneet koulutuksensa 2 vuoden aikana ml. peruslääketiede puoskareita ?”

    Lehtonen ei tällaista kirjoituksessaan esitä.

      1. Ei kyllä naprapaatit, osteopaatit ja fysioterapeutit ovat kaikki Valviran valvomia ammatteja.

  2. Mielenkiintoinen kommentti Mika. kun meidän supersuositulle kalevalaiselle jäsenkorjaajalla ilmoittauduin; sanoi suoraan, en pysty auttamaan. Nyt avun olen saanut ja supertyytyväinen,

    1. Kalle, jäsenkorjaaja oli vastuullinen, kun myönsi suoraan, ettei hänen metodeilla asiaan ole apua, näin sen pitääkin olla ja mennä.

      Viittasin komentissasni siihen, ettei Lehtonen kirjoituksessaan sanallakaan mainitse Juhanin mainitsemia ”ammattiryhmiä” saati leimaa heitä puoskareiksi.

      Naprapaatti ja osteopaatti ovat molemmat Valviran valvonnan alaisia ammattinikikkeitä, kuten toki on myös fysioterapeutti.

      Kalevalainen jäösenkorjaus ei taasen ole Valviran valvonnassa, mutta noudattaa käsittääkseni hyviä toimintamalleja, kuten omakin tapauksesi osoittaa.

      Vyöhyketerapia taas on jo sitten huomattavasti kirjavampaa, eikä sekään kenenkään valvonnassa ja suhtaudun siihen kyllä varauksella.

  3. Lehtonen kiertää asiaa. Hänen olisi pitänyt määritellä tarkkaan, mitkä kuuluvat tähän hänen mainitsemaan kategoriaan ja mitkä eivät.

    Olen tätä asiaa seurannut pitkään. Suomi on paljon jäljessä kansainvälisestä käytännöstä.

    Omissa selkäjutuissani olen kokeillut lähes kaikkea.

    Varsinaisen lääketieteen puolelta olen saanut avun vain röntgen-kuvista. Mm. akupunktio ja hermoratakäsittely ovat auttaneet selvästi ennenkuin otin oman järkeni käyttöön lihaksistoni kohentamiseksi.

  4. Puoskari on taho joka hoitaa vailla…
    – tieteellistä pohjaa
    – hyväksyttyä koulutusta
    – valvontaa

    Ei tässä ole mielestäni epäselvän pisaraakaan. Fysioterapeutti on tosiaan koulutettu, itsekin olen heiltä saanut avun. Sitäpaitsi, se oli ihan oikea lääkäri joka minut ihan oikealle fysioterapeutille määräsi, koska haluttiin parempi optio kuin särkylääkkeet. Ja se oli hyvä optio. Helvetillisen kallis, mutta hyvä.

  5. Tässä pitäisi ottaa kantaa kantaa myös akupunktioon, lääketieteellisen perustutkinnon suorittaneisiin dipl. vyöhyketerapeutteihin jäsenkorjaajiin jne..

    Minä ei kiistä mitenkään lääketiedettä, koska elän sen lähellä. Mutta esimerkkinä ortopedi Antti Heikkilä käyttää näitä ns. ei vielä hyväksyttyjä ei- lääketieteellisiä yhteistyökumppaneitaan potilaittensa parantamiseksi hyvin tuloksin.

    1. Akupunktion on todettu toimivan ja sitä koulutetaan asiallisesti.
      Homeopatiassa ”paraneminen ” perustuu hoitavan lääkkeen poistamiseen, mikä on puhdasta roskaa.
      Se, että joku paranee psykologisista syista lumelääkkeellä ei todellakaan ole todiste homeopatian tieteellisyydestä ja se on samaa roskaluokkaa kuin kiviterapia yms.

    2. En rehellisesti tiedä mitä vyöhyketerapiakoulutuksessa tarkoitetaan lääketieteen perusteilla, mutta yritän ottaa selvää.

      Vyöhyketerapia kaikkineen herättää kyllä itsessäsi suurta varausta.

      1. Dipl. vyöhyketerapeutti suorittaa mm. yliopistollisen peruslääketieteen tutkinnon. Koulutuksesta vastaa mm. Kairon-instituutti Helsingissä. Opinnot eri tutkintoineen kestävät n. 2 vuotta.

        1. Kairon-instituutin sivuilta koululääketieteen kohdalta löytyy tietoa koulutuksen sisällöstä ja lähinnä se vaikuttaa löyhästi vastavaan avointen ja kesäyliopistojen lääketieteen perusteita, joita niitäkään ei lueta hyväksi varsinaisissa lääketieteen opinnoissa.

  6. Ns. koululääketiede on monopolisoinut koko terveydenhoidon. Kuitenkin tunnetaan monis tapauksia, kun vaihtoehtolääkkeet ovat auttaneet jo toivonsa menettäneiden ihmisten elämää. Minullakin on tarkoitus keskustella syöpälääkärini kanssa vakavasti Kurkomiini – nimisestä vaihtoehtolääkkeestä, jonka on todettu auttavan mm. nivelrikkojen aiheuttamissa vaivoissa. Vakavasti sairaat ihmiset ovat valmiita kokeilemaan mitä vain lääkettä, kunhan ne on tutkittu ja turvalliseksi havaittu. Hukkuvakin turvautuu hädässään vaikka oljen korteen pelastuakseen. Koululääketieteen pitäisi suhtautua ennakkoluulottomasti vaihtoehtolääketieteesee ja mielummin tehdä yhteistyötä, kuin vain kritisoida ja tuomita.

    Toistaiseksi lienee viisainta aina keskustella hoitavan lääkärin kanssa, ilman valkotakki kunnioitusta, jos aikoo kokeilla vaihtoehtolääkettä vaivoihinsa.

    1. Itse asiassa näitä vaihtoehtolääkkeitä yms. tuotteita on kliinisesti tutkittu ja testattu vaikka kuinka, mutta tulokset ovat kyllä kovin kylmää kyytiä.

      Ikävä juuri esim. syöpäpotilaille tarjotaan mitä ihmeellisempiä rohtoja, jotka ovat kaikkea muuta kuin parantavia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *