Tällaisen pienen maan kuten Suomi, poliittiseksi vaaliteemaksi on noussut ilmastonmuutos. Niin kuin kaikki tiedämme ongelmat ovat aivan muualla kuten Kauko-Idässä Kiinoineen ja Intioineen ja Etelä Amerikassa sademetsineen. Eikä vähiten USA:ssa ja lähialueellamme Venäjällä.
Mutta kulutuksemme Kiinasta ja Kauko- Idän tuotteineen , joita mekin siellä valmistutamme ja ostamme täällä on meidän syymme.
Huu- haa ja hallelujaa Suomen osalta ! Jos Suomi, kun tekee edes asiat niin kuin on suunnitelmissaan normaalissa elämässä, riittävät meidän osaltamme.
Sitten se, mikä kuuluu muuhun isoon maapallon, auringon ja planeettojen vaikutuksiin on kaikille epäselvää- nyt vai ne tosiasiat ovat käissämme, että jotain tapahtuu -kenen syy , siihen emme voi vaikuttaa.
Ilmastonmuutos on tosiasia, mitä eivät edes denialistit kiistä.
Se on ollut niin kauan, kuin maapallolla on ollut ilmasto, ja jatkuu niin kauan, kuin ilmasto on olemassa.
Skeptikot kiistävät ilmastoalarmistien väitteen siitä, että ilmastonmuutos olisi ihmisen aikaansaannos.
Samoin skeptikot kiistävät väitteen siitä, että lämpeneminen johtuisi CO2:n lisääntymisestä.
Useiden vertaisarvioitujen tieteellisten tutkimusten mukaan CO2:n lisääntyminen on seuraus lämpenemisestä ja se on todistettu nimenomaan jäätikkötutkimuksilla, missä miljoonia vuosia vanhojen jäiden CO2-pitoisuus on ajoitettu lämpenemisen suhteen.
Useiden vertaisarvioitujen tieteellisten tutkimusten mukaan ilmastonmuutoksella on selkeä riippuvuus auringonpilkkujen ilmenemisen kanssa, mutta tätä seikkaa eivät ilmastoalarmistit suostu myöntämään.
Ilmastoalarmistit uskovat sokeasti Arrheniuksen lasipullokokeeseen CO2:lla, mikä ei kuitenkaan mitenkään vastaa ilmakehän toimintaa ja auringonvaikutusta siihen.
Maapallon suurin uhka on edelleen väestön liikakasvu Afrikassa ja Aasiassa, koska se johtaa niissä asuinalueiden loppumiseen ja elinolosuhteiden surkastumiseen.
Seurauksena tulee olemaan massiivinen kansainvaellus, mikä voidaan estää vain järjestelmällisellä tulijoiden tappamisella, mikä ei ole suotava lopputulos.
Maapallon pelastamiseksi on välttämätöntä pysäyttää väestönkasvu vaikka pakolla.
Näiden holtittomasti lisääntyvien kansojen hallinnolle on tehtävä selväksi, etteivä ihmiset sieltä tule pääsemään kehittyneisiin maihin millään tavalla, joten ongelma kaatuu heidän syliinsä..
”Tällaisen pienen maan kuten Suomi, poliittiseksi vaaliteemaksi on noussut ilmastonmuutos. ”
Niin, juuri..
*
Koirat haukkuvat, mutta karavaani jatkaa kulkuaan.
Mistään ei löydy voimaa, joka pysyttäisi ihmisen. Kansakunnat joko kuluttavat hullun lailla tai lisääntyvät hullunlailla – tai tekevät molempia.
Esko Valtaoja Seurassa=Entäpä ilmastonmuutos ja ympäristö? Positiivista kehitystä on ainakin se, että kukaan tuskin on enää tietämätön fossiilisten polttoaineiden vaaroista, ja toimiin on lopultakin ryhdytty tosissaan, niin yksilöiden tasolla erilaisine kulutus- ja ilmastolupauksineen kuin koko maailman mittakaavassakin. Jälleen kerran, paljon työtä tarvitaan, mutta toivoton ei tilanne ole. Keinot meillä on, kunhan tahtoa löytyy. Ahdistus ja pelko eivät kannusta toimintaan, tieto sen sijaan auttaa tekemään oikein.
Jokainen meistä voisi aloittaa omien tietojensa päivittämisellä. Verkosta helposti löytyvä ruotsalaisen Hans Roslingin Gapminder-projekti on jo vuosia kannustanut ihmisiä tietämään luulemisen sijaan. Sinne vain klikkailemaan ja hämmästymään!
Tietoa tarvitaan. Kun Roslingin väki kysyi 14 maassa 12 000 ihmiseltä tusinan monivalintakysymyksiä maailman tilasta, tulos oli hauskan masentava. 80 prosenttia ihmisistä pärjäsi huonommin kuin simpanssit. Apina kun kolmivalintatehtävissä saa väkisinkin yhden kolmesta oikein, ja vain harva ihminen pääsi synkistelevässä maailmantuskassaan edes samaan.
Tiedolla ahdistusta vastaan, siitä on hyvä aloittaa maailman pelastaminen
Roslingilta on ilmestynyt myös kirja Faktojen maailma. Ote HS:sta=Jos vastasit kysymyksiin väärin, et ole ainoa. Rosling kertoo testanneensa alun kysymyksiä eri yleisöillä ympäri maailmaa. Äärimmäisen köyhyyden kehityssuunnan – Roslingin mielestä maailman tärkeimmän muutoksen – tietää oikein vain seitsemän prosenttia vastaajista.
Ainoa kysymys, johon suurin osa vastaa oikein, koskee ilmastonmuutosta. Se on patteriston ainoa kysymys, jossa kehitys ei etene hyvään suuntaan.