Mihinkähän ammattiin lukiosta valmistutaankaan?

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201808122201131447_u0.shtml

”Työttömyysturvaa hakevat ylioppilaat amiksia huonommassa asemassa valmistumisen jälkeen – ”Näin ei pitäisi olla”

– Lukiosta valmistunut ei ole yhdenvertaisessa asemassa ammattikoulusta valmistuneen kanssa, sanoo Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Alvar Euro.”

Käsittääkseni lukion jälkeen ei kenelläkään ole olemassa ammattia, missä voisi alkaa työskennellä.

Amiksesta valmistunut on jo saanut ammattikoulutuksen ja voisi mennä alansa töihin.

Mielestäni lukion jälkeen pitää hankkia ammattikoulutus ennen kuin voi edellyttää työttömyyskorvausta.

14 vastausta artikkeliin “Mihinkähän ammattiin lukiosta valmistutaankaan?”

  1. Joo, vaikkapa 6 vuotta Otaniemessä + diplomityö. Sitten onkin mahdollista saada hyväpalkkainen työ, jos on kouluttautunut oikealle alalle.

  2. Ylioppilas ei ole vielä yhtään mitään. Vasta,kun pääset di, lääkis, tai sairaanhoitolinjalle olet lähes turvassa. Tohtori Turhapuroja Suomi ei enää tarvitse.

  3. Juu ja -80 luvulla oli työpaikalla paljon niitä korkeasti koulutettuja joilla piti olla sihteeri hoitamassa sitä varsinaista virkaa.

  4. Ei, kun akateeminen sihteeri oli kovempi luu pomolle kuin kilpailijan pääjohtaja. Ilmankos nykyään johtajat eivät saa aikaan mitään ilman osaavaa assistenttia. Tunnen asian perinpohjin.

  5. “Mihinkähän ammattiin lukiosta valmistutaankaan?”

    Ei mihinkän ja kaikkiin. Se on tämän päivän hyödyllinen peruskoulu.

  6. Veljenpojalla on ollut vähän erilainen lähestysmistapa opiskeluun ja samalla hän on hyvä esimerkki siitä kun työntekijä ja työnantaja kohtaavat ihan viimeisen päälle.

    Jätkä meni peruskoulun jälkeen amiksen rakennuspuolelle ja teki työharjoitteluita firmassa, joka palkkasi hänet heti suoraan koulunpenkiltä. No sitten tuli armeija eteen ja työnantaja totesi, että ei muuta kuin sinne ja takaisin kun ”ohi on” krapula helittää.

    No näin kävi ja sitten jätkä siinä työnohessa suoritti iltalukion ja ilmoitti firmaan, että lähtee opiskelemaan insinööriksi, johon todettiin, että sinne ja kesiksi / muuten jos aikaa on töihin ja koulun jälkeen takaisin.

    Nyt edelleen samassa firmassa ja opiskelee diplomi-inssiksi, työnantaja tukee aivan täysillä.

    1. Mikalta menestystarina – kiitos.

      Työskentely ennen inssiksi lukemista ja lukemisen ohella varmistaa yleensä, että lopputulos on hyvä. Lukiosta yliopistoon ja vasta valmiina töihin ei yleensä tuota kunnollista inssiä – vaan alku on töissä vaikeaa kaikille osapuolille.

  7. No sipilä on sitten tullut lyhyellä kaavalla, mutta ei lukiosta mitään ammattia vielä saa . terv tepivaari

    1. Eiköhän Sipilällä ole mahtava kone-käsityö osaaminen häkäpöntöistä veneisiin jne..Taitaa ukko olla pisimmän kaavan inssejä ja di päälle.

  8. Kun on tehnyt 38 metalli työtä ja nyky laitteita eikä nuot häkäpöntöt kovin monimutkasia laitteita ole .
    niin voi sanoa että oppipoika on ja tuo ree ii ei sitä nosta millekkään tasolle terv tepivaari

  9. Ennen pääsi siivoojaksi ilman mitään koulutusta, nykyään pitää olla koulutus joka-asiaan. Voisi sanoa että lukio on yleissivistävä koulutus ja sitten vasta aletaan niitä kouluja käymään. Muistakaa ettei kaikki voi olla tohtoreita ja ns kirjanoppineita. Ilman tuota siivoojaa maailma hukkuu paskaan, jokainen ammatti ja toimi on tärkeä.

  10. Juuri noin asia on todellisuudessa ja oikeassa elämässä terv tepivaari

  11. Juttu on vaan niin, että amiksesta valmistuu paljon aliammattitaitoisia. Esim muurarin paperit voi saada, vaikka olisi koko opiskeluajan nojannut harjanvarteen tiiliin koskemattakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *