Tiesin jo varhain
uunilenkki se on
makkaroista parhain
nälissään kun kieltä lipoi
makunystyrät jo taivaita hipoi
ruoka monipuolinen
uunilenkki tuo
muovikuorinen
Vatsaa kun isoa puristelin
nälkä mahassa kuristeli
mieleeni virisi muisto
kuinka iloisesti pannulla
herkku tuo tirisi
ei puhuttu
ruuasta muusta
kun kohta jo valui kuola suusta
Veitsellä haava vain
jöötiin kahteen
juustoa sipulia
makkaran sissään
ruokaa parempaa
et löydä missään
muistat vain
uunissa pellillä
pötköjä kääntää
niin illalla
huussissa tarvii ei
ripulia vääntää
Suomalaisen vihannes?
Mä halkaisen uunilenkin pituussuunnassa ja sitten uuniin lämpöä 250 astetta. Lenkkien päälle viipaleet emmentaljuustoa ja uuniin. 15 minuuttia niin herkku on valmis nautittavaksi.
Minä jätän molemmista päistä vailla halkiota jää juustot plus muut täytteet makkaran sisälle mutta sama tapa .
teen eräänlaisen veneen makkarasta ja sen halkion täytän juustolla ja muilla tykötarpeilla . terv tepivaari