Jo ennen kansanedustajuutta bisnesmies Harry Harkimo oli ”jokainen on oman onnensa seppä” aatteen kannattaja. Niin pitkälle kuin muistini Harkimosta yltää, on hän ollut kiihkomielinen ammattiyhdistysliikkeen vastustaja. Herra Harkimon mielestä ay-liike on aikansa elänyt, nykyisellään yhteiskunnan jarru, joka yhä yrittää suitsia ja vaikeuttaa yritystoimintaa.
Harvakseltaan ay-väki on noussut barrikadeille. Ne vähäisetkin mielenilmaisut joita on järjestetty ay-johdon myötävaikutuksella, on eräs äänekkäimmistä arvostelijoista oikeistoleirissä ollut muuan kokoomuksen kansanedustaja Hjallis Harkimo. Puhumatta ay-kenttäväen työtaisteluista, jotka eivät ole hänen mielestään tätä päivää.
Kansanedustaja ja miljonääri Harkimon mielestä kansan liikehdintä ja taistelut omien oikeuksien puolesta, ovat syvältä suolesta. Ei tarvita isoja massaliikkeitä, saati ay-liikkeen tapaisia organisaatioita määrittelemään työnantajan ja työntekijän välisiä suhteita tai sopimuksia.
Hjallis Harkimo yrittää suoraan sanottuna kusettaa ihmisiä uuden Nyt – liikkeen varjolla. Pöyhkeästi hän puhuu ihmisten vaikuttamisen puutteesta nykyisessä poliittisessa ja yhteiskunnallisessa elämässä. Näin puhuu mies joka aina kun mahdollista paheksuu ihmisten omaa aktiivisuutta vaikuttaa esim. joukkovoiman tai vastaavan kautta.
Kaiken huippuna Harkimo yrittää syöttää väitettä kuinka uudessa Nyt – liikkeessä ei olisi kyse ideologiasta! Täyttä humpuukia ja röyhkeää ihmisten halpahintaista kosiskelua, puheet jonka mukaan perustamansa liike olisi vapaa aatteista ja ideologiasta.
Tuttua ja vanhaa oikeistolaista huttua on väittää oikeistolaisen politiikan olevan irti ideologioista ja tekevänsä vain ihmisten tarpeista lähtevää yhteiskunnallista toimintaa. Vasemmistolainen työväenliike ja ammattiyhdistysliike ovat menneisyyden kaikuja ideologiasta jolla ei pitäisi olla mitään tekemistä nyky-yhteiskunnissa. Ajamansa markkinaliberalismi on mitä puhtainta oikeistolaista ideologiaa, piste. Nyt – liike on vielä astetta kovempaa oikeistolaista aatetta kuin hänen entinen puolueensa kokoomus.
Kansanedustaja Harry Harkimo on viimeinen ihminen puhumaan ihmisten vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseen yhteiskunnallisessa toiminnassa. Oman tien kulkija, yksinpurjehtija Harkimoa on todella mahdoton kuvitella uuden kansanliikkeen johtohahmoksi.
Entä sekoittaako hän toimillaan oikeistolaista pakkaa? Jotenkin tulee mieleen kuinka Harkimon ulostulo olisi hyvinkin laskelmoitua. Ihmiset ovat lopen kyllästyneitä puolueisiin, puoluepolitiikkaan ja päätöksentekoon. Halutaanko Nyt – liikkeen kautta luoda purkautumiskanava ja väylä ihmisten tyytymättömyyksien kanavoimisiin, joiden merkitys tulee olemaan kuitenkin täysi nolla. Saahan kansa näin protestoida, kun samaan aikaan Suomea yhä määrätietoisemmin ajetaan jokaisella osa-alueella markkinavoimien armoille.
Valitettavasti media tulee tiiviisti seuraamaan Harkimoa ja hänen tekemisiään. Nähtäväksi jää tekeekö joku aikanaan ohjelman: Hjallis Harkimon silmänkääntötemppu ja miten se tehtiin.
Pölhöilevä rakennusliitto tekee nytkin työttömiä lisää. Ei työttömyys ole työttömälle ameriikan herkkuva, usko pois!
Kekkosen aikana jouduttiin alinomaa devalvoimaan, kun kommunistit yrittivät lakoillaan saada maamme talouden sekaisin, jotta halu liittymiselle vakaaseen Neuvostoliittoon lisääntyisi.
Tämä on ameriikan herkkuva:
Hjalliksen koplalle tuloksille ei lupaa hyvää se, että koplassa on mukana suomalaisten vihollinen, maamme johtava nihilisti Enbuske. Ja Jungnerkin kannattaa suomalaisten etnistä syrjintää. Koplan taustoja leimaa pirstomielisyys. Hieman ihmettelin, kun jossakin kaavailtiin, että Risto J. Penttiläkin olisi ollut liittymässä koplaan mukaan, onhan hän sentään ainakin jossakin määrin tolkun miehiä.
Hannun purkaukseen kaipaisi jotain konkreettista näyttöä.
Muutoin juttu jää huulen heilutteluksi.
No, saahan sitä mielipahaansa purkaa näinkin.
Jospa kaatuisi kepumaakunta koplaus?
” Ettei tuo kepu olisi vaan ravilla/laukalla …” – muuan Timon sanoin !
Kyllä vasemistoliikkeet/-ryhmät kuin AY on puun ja kuoren välissä kun työelämän kokonaisuus ei ole kuin ennenvanhaan.
No,ellei ole tekijöitä eikä heistä pidetä huolta,niin ei mene silloin hyvin myöskään – yläkerran hillotolpilla ts.työnantajilla johtajineen,joihin kuuluu myös politiikantekijät omine kertoimineen.
Harkimo vihaa työnantajaliikettä yhtä paljon. Hän rakastaa vain kahta asiaa: itseään ja omaa ääntään. Kun eilisen puheitaan kuulee, on aika selvä että mikään diktatuuria vähempi ei piisaa.