Tämä oli vuoden 1918 pahin rikos !

Tämän vuoksi Mannerheimin patsas on Leinolan metsässä ja sitä häväistään tänään muistona siitä, miten Mannerheim häväisi vangittuja punaisia, kansalaisiamme.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/tunnettu-historioitsija-pamautti-niiniston-edessa-tama-oli-vuoden-1918-pahin-rikos-peruste-tohria-mannerheim-patsas-ja-virtsata-svinhufvudin-haudalle-200856752/

 

 

23 vastausta artikkeliin “Tämä oli vuoden 1918 pahin rikos !”

    1. Heikki

      Kyllä sen linkin saa toimimaan. Pitää vaan siellä editorissa, jossa tämänkin kirjoitat, käyttää yläpalkissa olevia työkaluja. Joka linkkiä suoran, tai siltä ”klemmarin” kautta. Enempää en neuvo, koska tässä kännykässä se on hiukan erilainen.

      1. Pentti

        Puolessa tapauksista toimii ilman mitään työkaluja, puolessa ei ilman työkaluja. Tuollaista URL- osoitetta ei kukaan viitsi kirjoitella työkaluihin. Kyllä sen pitää toimia automaattisesti niin kuin muuallakin blogeissa.

  1. Mä oon käyttänyt avainsanoja googlaten ja löytänyt. Kopiomaan en viitti alkaa. Sa amelkein koko kirjoituksen mukaansa saman tien.

  2. Onneksi suomalaisista vain 3% liittoutui venäläisten kanssa yrittäen kaataa Suomen laillisen hallituksen. Jos tänä päivänä sama määrä yrittäisi moista se olisi nopeasti kukistettu.

    Mannerheim on aikansa sankari, jopa YLE on todennut näin.

    https://yle.fi/uutiset/3-5194631

    ” TV-katsojat ovat äänestäneet marsalkka C.G.E. Mannerheimin suurimmaksi suomalaiseksi Yleisradion äänestyksessä. ”

    ”Yleisradion Suuret Suomalaiset -äänestys alkoi keväällä. Aluksi äänestäjät valitsivat sata suosituinta ”

    (Lähde: YLE uutiset 28.10.2008 )

  3. Ideologinen typeryys ei muutu sillä, että pääsee jukisesti möläyttelemään.

  4. Marko

    Nyt oli kyse otsikon aiheesta. Panenpahan sen tänne kokonaisena ilman kuvia:

    Keskisarja pamautti Niinistön edessä: Tämä oli vuoden 1918 pahin rikos – ”Peruste töhriä Mannerheim-patsas ja virtsata Svinhufvudin haudalle”

    Teemu Keskisarja kuvaili vankileirien tapahtumia ”kansanmurhaksi” Tampereella.
    Uutiset05.04. 10.10 Päivitetty 12.33
    Ossi Ahola

    Presidentti Sauli Niinistö kuunteli historioitsija Teemu Keskisarjan (oik.) luennon museokeskus Vapriikissa Tampereella keskiviikkona.

    Tuukka Välimäki
    Aamulehti
    Historioitsija Teemu Keskisarja piti eilen keskiviikkona Tampereella luennon vuoden 1918 tapahtumista. Luentoa seurasi museokeskus Vapriikin täyden auditorion eturivissä presidentti Sauli Niinistö.
    Värikkäässä ja suorasukaisessa luennossa Keskisarja kommentoi sisällissodan syitä ja tapahtumia, kuten teloituksia ja vankileirejä. Keskisarja nosti vankileirien ”kansanmurhan” esille erityisen raskauttavana.
    Katso videolta, miten Keskisarja kuvaili vankileirien tapahtumia:

    –8 300 teloitettua punaista ei ole mielestäni mitenkään pöyristyttävä rikos suhteessa toiseen vielä pahempaan. Jos jotkut tänä vuonna tuntevat tarvetta töhriä Mannerheimin patsasta tai virtsata Svinhufvudin haudalle, niin ei teloitusten takia vaan vankileirien kansanmurhan takia siihen on perusteita, Keskisarja sanoi.
    Janne Ruotsalainen

    Mannerheimin patsas sijaitsee kalliolla Leinolassa Itä-Tampereella.
    –Vankileireillä kuoli 14 000-15 000 suomalaista tutkintavankeina. Ihan käsittämätön sananmukainen oikeusmurha meidän legalistisen perinteemme valossa, Keskisarja kuvaili.
    Tampereen Leinolassa sijaitseva Mannerheimin patsas on töhritty useita kertoja. Patsas seisoo kalliolla, jolta käsin Mannerheimin kerrotaan seuranneen Tampereen valtausta sisällissodassa.
    Tomi Vuokola

    Näin Mannerheim-patsasta töhrittiin vuonna 2016.
    Kimmo Penttinen

    Vuonna 2012 Mannerheimin selkään kirjoitettiin ”lahtari”.
    Keskisarjan luennon otsikko oli ”Mitä Tampereella oikeasti tapahtui vuonna 1918?”. Luento kuului presidentti Niinistön Tampereen-vierailun ohjelmaan. Niinistö piti myös oman luennon yliopistolla ja tutustui Vapriikin Tampere 1918 -näyttelyyn.
    Katso Keskisarjan koko luento videolta:

  5. Pahinta kaikista murhista ja teurastuksista, jota punaiset saivat kokea, oli se, että ketään lahtaajista ei tuomittu, ei edes syytetty, vaikka he kaikki presidentti Urho Kekkosesta alkaen tekivät himutekonsa LAITTOMASTI, oman käden oikeudela. Sotatila oli silloin jo päättynyt, joten ei siihenkään voi vedota. Kyseessähän oli murhat jopa joukkomurhat, joiden ei pitäisi vanheta koskaan.
    Koska kaikki lahtarit ovat jo kuolleet, niin ainoa mitä mitä enään voidaan tehdä, että valtiovalta pyytää anteeksi tapettujen jälkeläisiltä, jotka ovat saaneet paljon kärsiä toiseen ja kolmanteen polveen asti.
    Mannerheim oli myös syyllinen, kun antoi kaiken tapahtua niin kauan kun ulkomaat alkoivat puuttua asiaan. Ilmankos Mannereheim sai lisänimen ”lahtarikenraali” tapettujen omaisilta.

    Mannerheim sai ansiotonta mainetta Jatkosodan viime vaiheissa, kun ryssät oli hilkulla tunkeutua läpi linjojemme. Todellinen sodanjohtaja oli kenraali Airo, joka pantiin linnaan asekätkentäjutun vuoksi. Airolle olisi pitänyt patsas pystyttää kiitokseksi urotyöstä, jonka hän teki, kun Karjala oli vaarassa murtua kesällä 1944.

  6. Leinolan mettä ei ole paras patsaan olin paikka varmaan osa on sen ansiota että Marski on vaihtanut väriään moneenkin kertaan .
    Ja varmaan tulee sen vielä tekeen useampaan kertaan . terv tepivaari

  7. Keskisarja on varsin oikeassa sillä molemmat marski ja svinhu olisivat voineet estää aseettomien teurastuksen lisäksi svihu vielä armahti lahtarit .

  8. Juu, kukas olisi voinut estää sen punikkien aloittaman murhaamisen ja aseellisen kapinan?

    1. Niin. Punaiset ja venäläiset itse aloittivat vallankumous yrityksen Suomea vastaan. Olisko näille pitänyt myöntää työnsankari mitali sen luodin sijaan…?

  9. Jälkiselvittelyt todella lähtivät lapasesta mikä kertoo siitäkin että sisäisten sotien kohdalla suomalaiset ovat yhtä raakoja ja kostonhimoisia kuin yleensä muuallakin maailmalla on tapana.

    Tiedä sitten olisiko häviäjien kohtalo ollut yhtään parempi jos punaiset olisivat pidättyneet harjoittamastaan mielivaltaisesta terrorista sodan alkuvaiheissa.

  10. Kun koko maassa oli yleisesti pulaa ruuasta, niin ei sitä leireillekään ylenpalttisesti ollut jakaa. Osa ruuan puutteesta oli seurausta punaisten lakkoilusta, minkä seurauksena viljasato oli huomattavan pieni.
    Olosuhteiden vuoksi myös levisivät taudit eikä niihinkään ollut lääkkeitä alkuunkaan riittävästi.
    Näitä asioita ei todellakaan valkoinen puoli tieten tahtoen tahallaan aiheuttanut ja mielestäni tämä valkoisen puolen syyttely yrittää nimenomaan väittää sitä.
    Toki kaikenlaisia ylilyöntejä ja laittomuuksiakin tapahtui, mutta ne ovat luku sinänsä.

    1. Taisi käydä niin, että ne jotka osasivat tehdä maataloustöitä ja tuottaa ruoan raaka-aineet kuolivat; murhattiin, teloitettiin tai tapettiin nälkään.

      Jälkiviisaana voi sanoa, että olisi heillä elävinä ollut oikeampaa tekemistä kuin kuolla nälkään ja tauteihin leireillä.

      1. Taisi olla niin, että pääosa leireillä kuolleista oli kaikkea muuta kuin maataloustöiden osaajia eli lähinnä tehdastyöläisiä ja muita, joista ei juurikaan olisi ollut apua viljapulan hoitamiseen.
        Lisäksi tosiasia on, että se viljan viljely joka tapauksessa tuotti ruokaa vasta kuukausien päästä ja silloinkin huonosti, koska kylvötyöt oli osin hoitamatta ja siemenvijasta pulaa sodan loppuessa ja varsinaisesti viljaa saatiin kunnolla vasta seuraavana vuonna.

        1. Silloin oli kaupunkeissa enemmistönä ne jotka oli muuttaneet maalta ja osas vaikka viljellä maata .
          Nyt onkin aivan eri juttu ne voi kysyä mitenkäs päin nää jyvät pistetään peltoon terv tepivaari

  11. Jos punaiset ei olisi Venäjän avustuksella yrittäneet vallankumousta Suomessa ei olisi yksikään kuollut 100 vuotta sitten kyseisen sodan seurauksena.

    Päätän tästä tähän.

  12. Murhenäytelmään nimeltä Suomen sisällissodan syntymiseen vaikutti monta syytä. Torpparikysymys ei ollut pääsyy, kuten Väinö Linna valheellisesti esittää romaani trilogiassaan ”Täällä pohjantähden alla”. Tietenkin se oli yksi syy, mutta ei edes keskeisimpiä syitä.
    Yksi merkittävä syy, jota jostain syystä edelleen vähätellään, oli kuppaan kuollut kansankiihottaja toveri Lenin, joka kiihotti, yllytti ja suorastaan painosti Suomen sosiaalidemokraatteja nousemaan kapinaan lallista hallitusta vastaan.

    Kuuluisa brittifilosofi Bertrand Russell tapasi Leninin ja sanoi, että hän vaikuttaa julmalta mieheltä. Lenin ei onnistunut sahaamaan silmään Russellia kuten hänen maanmiestään näytelmäkirjailija George Berhard Shaw`ota ja monia muita länsimaisia älyköitä.
    Tämä George Bernhard oli muuten talvisodan aikana Stalinin puolella ja pientä Suomea vastaan.
    Oli kasvissyöjä ja sosialisti ja rikas mies, mutta ei antanut ropoakaan köyhien hyväksi. – Ihmeellisiä me herramme muurahaiset, tuoks Aapelia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *