Pääasiassa Venäjän jne. sotaisia aiheita puhumattakaan jo aikaisemmin Putkisen sisällissodasta ( hän vapaussota).
Olemmeko tosiaan näin sotaisaa kansaa, että tällaista kannattaa pyörittää jatkuvasti. Olisi sitä laajempiakin aiheita olemassa – haloo !
Siellähän tänään kommenttipalstaa ”hallinoivat” Putkinen ja Suutari.
Putkiselle ja Suutarille kuitenkin plussat siitä että ovat aktiivisia, taitaa muu porukka seurailla olympialaisia tai onhan meitä kurmee ruokien laittajiakin täällä, varmaan keittiöpuuhissa moni.
Toki minunkin mielestäni rauhanomaisia aiheita saisi olla enemmän.
Joo, on gourmeeta tulossa:
Liotettuja luomu-kuivaherneitä 1 vrk. Sitten kattilaan 4 tuntia miedolla lämmöllä porkkanoiden, sipulin ja valkosipulin kanssa. Possun savupotkaa luuliemineen joukkoon savumakkaran kanssa. Vielä lisään käristetyt pekonit. Suolana toimii kasvisliemikuutiot.
Ainakin hetki sitten maistuin hyvältä. Viisi litraa maksoi kaikkinensa noin 5 €.
Juu, kyllähän varsinkin historia kiinnostaa sekä onhan se hyvä pitää hoksottimet auki maailman menosta oli siellä sota tai ei. Minä en sodasta pidä, eikä sota minusta. Eiköhän eleillä ihan normaalisti. Kohta alkaa Suomen peli Kanadaa vastaan, mitäs veikkaatte, ollaanko jatkossa vai ei…
Juu, täällä jo blogia tehdään siitä ettei sodasta saa puhua, kaikki kunnia tällekin blogin kirjoittajalle, silti minusta sodasta saa puhua, huumeista saa puhua jne, kunhan ei itse esim sodi tai käytä huumeita. Näin esimerkkinä. Toisaalta, olisihan se mälsää jos me kaikki puhuisimme vain vaikka pelkästä säästä, ”onko ilimoja pidellyt” ”meillä on -23C pakkasta, paljonko teillä”…. Minusta kun sananvapaus ja itsensä ilmaiseminen on se jutun suola, onhan täällä ollut hyviä ruokareseptejäkin vaikka en itse kokkailusta hirveemmin perustu, silti en arvostele ja puutu kenenkään kokkipalsoihin. Eikös olla tolokun immeisiä ja arvostetaan erilaisuutta, sehän on rikkaus (Poimin tämän omasta blogistani). Eikös näin, mukavaahan se on erilaisia juttuja lukea.
Sisällisodasta on kulunut 100 vuotta, joten kyllä siitä minun puolestani saa puhua. Samoin tietenkin mistä muusta aiheesta tahansa.
Täällä länsi-Kittilässä on öisin vähän yli 20 pakkasastetta, lunta on 80-90 senttiä eli harvinaisen paljon tähän aikaan.
Parisen viikkoa vielä, niin ahavatuuli rupeaa tuivertamaan ja silloin mie ja moni muukin pistää nautaa tai poroa kuivumaan ulkosalle. Itse suosin nautaa syöntilihaksi ja hirven luulihoja keittolihaksi.
Wanhat sanoivat: Kolme parasta on ilman paremmusjärjestystä – hirven turpa, poron kieli ja naisen etupuoli.
On hyvä, että ihmiset keskustelevat siitä mikä on lähellä sydäntä. Purkakaa mieltänne, jakakaa aatoksianne, pohtikaa huolianne – se on aina parempi kun istua murheidensa päällä yksin.
Vaan pitäkää myös avoin mieli. Meillä ihmisillä on aika ajoin taipumus olla väärässä.