Kotimaisia marinoituja, oikeasti sanottuna, broilerinkoipia kannattaa kokeilla:
Boxissa on noin 10 kpl ja maksaa muutaman euron.
Uunipannun pohjalle pirusti valkosipulia, sipulia maun mukaan, juureksia esim. peruna- ja bataattiviipaleita ja sitten appelsiinin ja sitruunan viipaleita tasaisesti.
Lado koivet irralleen toisistaan. Päälle vielä kuivattuja yrttejä (baslika, timjamiini ) ja lopuksi curryä.
Uuniin 200 C 30 min ja sitten toiset 30 min 150 C ilman kantta. Anna hautua uunipannun kansi päälle pantuna mielellään tunnin. Jos on nälkä, suoraan lautaselle. Varo niitä koipien piikkijänteitä.
Minä perkaan ne lihoiksi, joita voi sitten käyttää pastan, riisin jne.. kanssa kermaisessa kastikkeessa parmesanin kanssa.
Hyvää ja itse laitan lautaselle vielä mustaviinimarjahilloa.
Ja tästä tulikin heti seuraava pointti: hyötyblogeissamme tulee olemaan ruokaosasto.
Ajatelkaa , boksi painoi 1,7 kg ja maksoi 7,5 € Tampereen Sokokselta. Sisällä oi 10 lihaisaa koipea, 4 kylkeä ja 10 lihaisaa siipeä.
Ei muuta kun uuniin aikaisempine resepteineen.
Kypsinä perkasin koipien ja kylkien lihat. Siivet erottelin omikseen , jotka sitten jälki grillaan nopeasti ja narskuttelen.
Nyt ”lihaa luun ympäriltä” on monen aterian verran riisin tai pastojen päälle kastikkeineen.
Broilerin rintafileet ovat täysin mauttomia vrt. tämä.
Mutta jos löydätte oikeaa kanaa, ottakaa ihmeessä. Isoon kattilaan 10 ltr. kolme kokonaista kanaa, sipulit, juurekset ja pippurit mukaan. 4 tuntia miedolla pikkuisen kiehuvassa liemessä.
Siitä sitten vaan pilkkomaa eri tarkoituksiin ja loput pakkaseen. Maku on aivan toista, kun nämä broilerit.