On kumma juttu, ettei mepit ei saa tällaista omaa toimintaansa haittaava pelleilyä loppumaan. Tällainen sukkulointi kahden kaupungin välillä vaatii varoja ja on ilmaston kannalta haitallista. Muuttoliikenteestä syntyy hiilidioksidipäästöjä.
*
https://yle.fi/uutiset/3-9317331
25.11.2016
Analyysi: Kahden kaupungin loukku syö EU-parlamentin uskottavuutta
Euroopan parlamentissa ihmetellään, miksi koko parlamentti joutuu kuukausittain siirtymään Brysselistä Strasbourgiin ja takaisin.
STRASBOURG Iso muovinen matka-arkku lojuu Euroopan parlamentin käytävällä Strasbourgissa. Laatikko odottaa, että parlamentin täysistunto päättyy ja europarlamentaarikko Nils Torvaldsin tavarat viedään takaisin Brysseliin.
– Kyllä kai siinä joku kuukausi on jo vietetty maantiellä, Torvalds laskeskelee Brysselin ja Strasbourgin välisiin matkoihin käyttämäänsä aikaa neljän vuoden aikana.
Brysselistä Strasbourgiin on 434 kilometriä. Parlamentilla on täysistuntosali ja työtilat molemmissa kaupungeissa, mutta Strasbourgia käytetään vain kerran kuukaudessa järjestettävillä neljän päivän täysistuntoviikoilla. Loput 317 päivää vuodesta Strasbourgin tilat ovat tyhjillään.
Laatikoiden ja edustajien lisäksi Strasbourgiin pitää kuljettaa iso joukko avustajia ja virkamiehiä. Euroopan tilintarkastustuomioistuin on laskenut, että parlamentti säästäisi 114 miljoonaa euroa vuodessa, jos sen toiminta keskitettäisiin Brysseliin.
Syy kahden toimipaikan ongelmaan löytyy unionin perussopimuksesta. [Sopimus on kai muunnettavissa, niin kuin mikä tahansa sopimus]
Sen mukaan parlamentin virallinen toimipaikka on Strasbourg, jossa on järjestettävä 12 täysistuntoa vuodessa. Muun ajan parlamentti voi toimia missä haluaa, eli käytännössä Brysselissä, missä sijaitsevat EU:n komissio ja ministerineuvosto.
Ranskalaisten kotkotuksia.
Vain siksi, että ranskalaiset ymmärtävät kauneuden päälle jotakin, mitä Strasbourg edustaa Brysseliin verrattuna. Ei ole muuta syytä.
Ranska pitää tiukasti kiinni ikiaikaisesta nautintaoikeudestaan.Maksoi, mitä maksoi.
Yksi räikeimmistä meppeilyistä.
Onkohan lapsiasiavaltuutettumme Kurttila saanut heiltä oppinsa kun ajaa taksilla Oulusta – Jyväskylään ja vähän muuallekkin saaden aikaan kolmessa kuukaudessa 5.200 suuruisen taksilaskun – Iltasanomat tänään.
Tämä Bryssel, Strasbourg hössötys on yksi monista turhuuksista EUn kohdalla, omiaan tämäkin nävertämään EU toiminnan järkevyyttä.
Toinen huono esimerkki yhteisten verovarojemme käytöstä tämä Kurttila case. Saattaa olla tapauksen uutisoinnilla huono vaikutus vaalimenetykseensä.