Alla olevan jutun otsikko voisi paremminkin olla: Bryssel kiristää Italiaa saamattomuudellaan
Brysselissä on suunniteltu keräilykeskuksen perustamista Pohjois-Afrikkaan. Toteutus kestänee vuosia. Vielä vuosi sitten kymmenet NGO- alukset kuskasivat väkeä Libyasta Sisiliaan, ilman että Bryssel olisi mitenkään puuttunut tilanteeseen. Elintasopakolaisten palauttaminen takkuaa. EU- alueen ulkorajojen valvonta on surkeassa jamassa.
Pulputtamalla populismista eivät maahanmuuton ongelmat ratkea.
**********************************
Aamulehti 2.9.2018, sivu A28
Matteo Salvini kiristää EU:ta pakolaisilla
- Italian populistihallitus uhkaa jumiuttaa unionin budjettineuvottelut, jos muut jäsenmaat eivät suostu ottamaan vastaan Sisiliaan rantautuvia afrikkalaisia.
Koko pakolaishomma alkaa olla tosi hyvä bisnes. Siinä jää käteen lähtömaasta kuljetuksen järjestäneille sekä päämäärä maassa oleville pakolaiskeskuksille ja monelle muulle taholle hyvin rahaa. Koko touhusta on tullut bisnestä. Ei ole enää kyse jonkun auttamisesta vaan siitä kuinka rahaa saa sidosryhmät siitä lypsettyä.
Vaikka miten hyvä journalisti olisi, jos on tunteet pinnassa niin tuppaa olemaan monenlaista ulosantia.
Ei sillä, onhan Italian tuore hallitus käyttäytynyt aika huonosti, siis ihan protokollatasolla katsoen. Ei ihme etteä heistä tulee vähän tahditonta kommenttia.
Kolmen vuoden aikana Italiaan saapui noin kuusisataatuhatta pakolaista, jotka jäivät pääosin maahan. Halu ottaa lisää pakolaisia on hiipumassa EU-maissa. Ranska ja Espanja jatka pakolaisten vastaanottamista.
Bryssel on toimintakyvytön asian hoidossa. Pakolaisongelma on kaatumassa italialaisten syliin.
On muistettava että italialaiset ovat valinneet nykyisen hallituksensa. Se pykii toimiman ennen vaaleja antamiensa lupaustensa mukaisesti. Yhtenä toimenpiteenä hallitus määräsi satamansa suljettavaksi NGO –aluksilta.
Malta on myös lopettanut pakolaisten vastaanottamisen, eikä sen hallitus ole joutunut kritiikin kohteeksi.
***
https://www.ft.com/content/3e01f582-6167-11e7-91a7-502f7ee26895
5.7.2017
A fresh approach to tackling Europe’s refugee crisis
[Uusi lähestymistapa Euroopan pakolaiskriisin torjuntaan]
Stronger regional co-operation on search-and-rescue activities is required urgently
[Vahvempi alueellinen yhteistyö etsintä- ja pelastustoiminnassa on välttämätöntä]
In the past three years that number [refugees] has reached 580,000. That’s more than the population of the city of Edinburgh or the state of Luxembourg. Imagine if, every day, hundreds of migrants were disembarked in the ports of Hastings and Calais. But also imagine if we had let them drown. By saving lives, we have put Europe on the right side of history.
Viimeisen kolmen vuoden aikana tämä määrä [pakolaisten] on saavuttanut 580 000. Se on enemmän kuin Edinburghin kaupungin tai Luxemburgin kaupungin väestö. Kuvittele, että päivittäin satoja maahanmuuttajia nousee maihin Hastingsin ja Calaisin satamissa. Mutta myös kuvitellaan, että olisimme antaneet heidän hukkua. Säästämällä ihmishenkiä olemme tuoneet Euroopan historian oikealle puolelle.
[ Teksti sisältää selvää mielipidemanipulointia – vai vähäinen osa matkaan lähtijöistä hukkuu. Hukkumiset tapahtuvat pääosin Libyan aluevesillä ( 50 km ) ihmisalakuljettajien kumilautoilta. Loppumatka matkasta (600 km) sujuu turvallisesti NGO ryhmien rautapaateilla.]
***
https://edition.cnn.com/2016/07/06/europe/italy-migrants-rescued/index.html
July 6, 2016
Italy rescues 4,500 migrants from Mediterranean in just one day
Jos mietitään mitä tapahtui 2015 kun länsi avasi Pandoran lippaan ja alkoi päästämään lähi-idästä ja afrikasta porukkaa ilman papereita ja selvittämättä näiden nuorten äijien ikää ja henkilöllisyyttä. Niin tottahan kai niitä alkoi miljoonia valumaan tänne. Oikeat hätää kärsivät naiset, lapset ja vanhukset jäi sotaa taisteleviin maihin ja pakolaisleireille.
Minusta on ihan oikein jotta nyt nähdään oikeasti mistä olikin kyse…
Näiden ns. humanististen järjestöjen rahoitus pitää katkaista ja niiden laivat pitää saattaa suoraan takaisin Libyan rannikolle kyydissä olijoiden palauttamiseksi välittömästi takaisin.
Tarvittaessa palautus on tehtävä aseellisten partioalusten saattamina.
Merelle afrikan rannikon ja turkin lähelle joukkoja jotka käännyttää nämä elintasosurfarit.
On aikansa jonka hallitus voi käyttää voivottelemaan mitä edelliset hallitukset tekivät väärin.
Sitten tulee aika jolloin pitää keskittyä nykytilaan.
Suomella on mm sama hallitus kuin silloin, tässä Pääministeri kutsuu muslimit Suomeen:
https://youtu.be/WyQzTnxHjaM
Äijä valehteli.
Katselin jokin aika sitten tilastoja ja Italiaan oli tullut vuonna 2017 pitkälti yli 100 000 turvapaikanhakijaa. Heistä n. 2000 oli syyrilaisia. Syyrialaisita suurin osa olikin saanut turvapaikan. Eniten pakolaisia tuli Afrikan maista, suurimpana Nigeria, josta oli tullut jotain yli 30 000 turvapaikanhakijaa. Vain murto-osalle oli myönnetty turvapaikka, taisi olla melkeinpä sadoissa. Kokoomuksesta joku esittikin, miten Italiaan tulleista turvapaikanhakijoista yli 90% on tullut taloudelllisista syistä. Ihmettelin sitten suuresti, kun Vasemmistoliiton Li Andersson syytii tuota kokoomuslaista valehtelusta vedoten YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n tietoon, jonka mukaan suurin meren yli tullut ryhmä ovat olleet syyrialaiset! Samaa toisitim joku samanmieilinen tutkija televisiossa. Mistä lie Andersson vetäissyt moisen ”tiedon”, onko se virheellinen vai väärinymmärrys vai mitä? Reilut 2000 syyrialaista ei ole suurin osa yli sadasta tuhannesta.
Aamulehti on ainakin pääkirjoitusten osalta ääriliberaalien äänitorvi. Ei tulee enää minulle toistaiseksi.
EU:n komissio on taantumuksellinen. Se haluaa säilyttää kaikki vanhat valtarakenteet. Komissio ei katso hyvällä silmällä uusia liikkeitä, joita populisteiksi kutsutaan, koska ne edustavat jatkuvasti lisääntyvää kansansuosiota. Kyllä kansa tietää!
Komissio edustaa lähinnä suurteollisuutta, kuten koko EU:kin ja heille on tärkeätä saada Eurooppaan halpatyuövoimaa. Sksi pakolaisasiaa hoidetaan EU:ssa siten, kun hoidetaan. Kansan mielestä taitamattomasti, mutta suurteollisuuden mielesträ hyvin, kun halpatyövoimaa virtaa jatkuvasti Eurooppaan.