585-sivuinen brexit- sopimus

Iltasanomat jaksaa räksyttää bexitistä. Suomessa on melkoinen määrä eu- onnellisia, jotka eivät pidä brexitistä. Antaisivat brittien rauhassa päättää omista asioistaan.

IL: ”brexit-sopimus ei kelpaa kenellekään,..”

https://yle.fi/uutiset/3-10509020

Britannian hallituksen päätöstä hyväksyä brexit- sopimusluonnos on kiitelty EU-maissa.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005899993.html

Britannian hallitus hyväksyi brexit-sopimuksen luonnoksen

*

Britit eivät ehkä ole kovinkaan ihastuneita brexit- sopimusluonnokseen, mutta IL:n väite, ettei se kelpaa kenellekään, on selkeästi väärä väittämä.

*

Brexit – sopimusluonnoksessa brittejä hiertää Pohjois-Irlannille suunniteltu erityisasema sekä Skotlannin asema.

Brexitin kaatuminen ei aja ainakaan tavallisen suomalaisen etua. EU-uskovaiset Suomessa ja muualla Euroopassa saisivat lisää intoa ajaa EU:ta liittovaltioksi, mikä olisi suomalisille katastrofia.

*

 

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/f7525e78-06e5-49d9-8558-d4fb7ab12032

15.11.2018

Pääkirjoitus: 585-sivuinen brexit-sopimus ei kelpaa kenellekään, mutta silti se on parasta mitä saatavissa on

28 vastausta artikkeliin “585-sivuinen brexit- sopimus”

  1. Ero olisi pitänyt tulla heti kun britit äänesti asiasta ei siinä mitään neuvotteluja olisi pitänyt olla .
    Muutoinkin kauppa Suomen osalta rittein saarille on vain n 3 % tänä päivänä terv tepivaari

  2. Suomessa on tosiaan niitä, jotka ovat kaiken aikaa heittäneet kapuloita brexitrattaiden pyöriin. Yksi sellainen on Yle:n uutistoimitus, joka jaksaa päivästä toiseen kertoa suomalaisille, kuinka tyhmiä britit ovat, kun haluavat eroon EU:sta. EU on Euroopan tuho, jos ei EU tuhoudu ensin. EU on vain rahaeliitin luomus, samoin kuin euro. Siksi mm. Kokoomus kannatta EU:ta henkeen ja vereen.

  3. Jos britit eroavat eripuraisesti itsensä ja muiden kanssa se on katastrofi itse emo- Britannialle, Skotlannille, Walesille ja molemmille Irlanneille ja kaikille sinne oikeisiin töihin tulleille ihmisille ml. suomalaiset. Se on iso kokonaiskatastrofi kaikille. Toivottavasti järki voittaa eikä nationalismi, joka on syöpä.

    Yritykset lähtevät, aivot lähtevät, matkailu kutistuu ja punta romahtaa.

    1. Vai on nationalismi syöpä, kaikkeen mitä Merkel ja Macron sanoo ei kannata ihan sokeasti uskoa ja ainakin itse olen erittäin kiitollinen siitä nationalismista jonka seuraksena säilyimme Baltian ja monen muun kohtalolta.

      Eikös nuo yritykset jo lähteneet heti äänestystuloksen jälkeen, pörssi ja punta romahtaneet, turismi loppui, heinäsirkkoja satoi ja hyökyaallot upottivat koko saaren.

  4. Kauppa rittien kanssa on nyt Suomen osalta n 3% eli ei minkään asteen haittaa vaikka sekin menis pois .
    Riteistä tuodaan sohlo autoja n 3,3 % jotenka he asioista häviää ne olis pitänyt potkasta ulos heti vaalin jälkeen terv tepivaari

  5. Suomelle eu on ainoastaan se vähäinen turva ja liittovaltiona turva saattaisi hivenen kasvaa?
    Britit pärjää omillaan ovat mukana tai ei – no suomi on/oli maksamassa heidän etujaan eu:ssa.

  6. Tuon brexit äänestyksen järkkäs englantilainen toope Cameron. Brexitistä ei ole mitään hyötyä mm. työmiehelle. Eikä monelle muullekaan.

  7. HS=Erosopimuksesta saavutettiin alustava sopu maanantai-iltana.

    Sopimus on kuitenkin vasta Britannian ja EU:n neuvottelijoiden näkemys, eikä se vielä sido ketään. Sopimus vaati vielä brittiparlamentin sekä jokaisen EU-maan hyväksynnät ennen kuin se voi tulla voimaan.

  8. HS pääkirjoituksesta=Brittiläinen King’s College London selvitti, miten britit suhtautuvat EU-eroa toivoneiden väitteisiin nyt. Yksi tunnetuimmista väitteistä oli, että Britannia lähettää unionille joka viikko 350 miljoonaa puntaa. Äänestyksen alla brexit-leiri ajeli eri puolilla Britanniaa kampanjabussilla, jonka kylkeen tuo väite oli maalattu.

    Brexit-leiri halusi väitteellä tuoda esiin sen, että tämä haaskaus voitaisiin käyttää kotimaassa esimerkiksi kansallisen terveydenhoitojärjestelmän kehittämiseen.

    Väite oli valhe. Brexit-leirin väitteestä ”unohtuivat” kokonaan ne rahat, jotka Britannia saa jäsenmaksupalautuksena ja erilaisina tukina. Eikä laskelma ottanut huomioon niitä taloudellisia etuja, joita maa saa olemalla sisämarkkinoiden jäsen. Britannia on nettomaksaja, mutta maksuosuus on paljon esitettyä pienempi, minkä maan tilastolaitos vahvisti.

    Mutta väite upposi, eikä totuus ole vieläkään noussut pintaan. King’s Collegen selvityksessä 42 prosenttia väitteen kuulleista uskoi yhä tähän valheeseen.

    Maahanmuuttajien aiheuttama taloudellinen rasite oli yksi brexit-väen teemoista. Briteiltä kysyttiin, mitä he ajattelevat väitteestä, että tulijat tuottavat enemmän verotuloja kuin kuluttavat yhteiskunnan palveluita ja tukia käyttämällä. Alle kolmasosa piti tätä totena, brexit-leirissä vain 16 prosenttia. Väite oli tosi ja briteille kerrottu. Laskelman teki sisäministeriöön kytkeytyvä Migration Advisory Committee. Sen mukaan EU-maista tulevien maahanmuuttajien nettohyöty on viitisen miljardia puntaa vuodessa.

    Britannia suuntaa nyt kohti kovaa ja maalle kallista EU-eroa. Tätä monien tutkimuslaitosten laskemaa ja vastuullisen tiedonvälityksen kertomaa tietoa ei ota vastaan ainakaan se osa briteistä, jonka maailmankuvan valhe ehti vallata. Mutta se olisikin myöhäistä

  9. Näyttää nyt siltä, että sopimus ei mene läpi ja britit ottavat katkeran ja kalliin eron, kun eivät saaneetkaan rusinoita pullasta.
    Saattaapi olla, että tulee kiire koittaa sopia jotenkin tullivapauksista, mutta ei sekään ilmaiseksi taida briteille tulla.

  10. http://213214149010.edelkey.net/public/default.aspx?contentid=345032&contentlan=1&culture=fi-FI

    Nettomaksajat (ilman Italiaa ja Tsekkiä) maksavat EU:n budjetista noin 63 %. Saksa maksaa yksin yli 20 %. Nettomaksajat jakavat saman mielipiteen mm. EU-budjetin kokonaistason rajoittamisesta, ennakoitavan budjetoinnin merkityksestä, budjettikurista ja hallintomenojen rajoittamisesta. Näkemykset eriävät voimakkaasti omien varojen järjestelmästä, koska Ranskaa ja Suomea lukuun ottamatta muilla nettomaksajilla on maksualennus. Lisäksi jäsenvaltioilla on erilaisia prioriteettejä menopuolella. Nettomaksajien tiukinta linjaa edustavat erityisesti Iso-Britannia, Ruotsi, Alankomaat ja nykyisin usein myös Tanska.

    Nettomaksajat muodostavat estävän määrävähemmistön. Vuotuinen talousarvio päätetään määräenemmistöpäätöksellä.
    Nettosaajia eli koheesiomaita on 16: Bulgaria, Viro, Espanja, Kreikka, Unkari, Latvia, Liettua, Malta, Puola, Portugali, Romania, Slovenia ja Slovakia, Irlanti ja Kypros. Maat ovat pienempiä ja myös keskimäärin köyhempiä. Niille yhteistä on pyrkimys koheesiorahoituksen turvaamiseen. Nettosaajina niiden intressi on myös korkeampi budjetin taso. Kaikki koheesiomaat eivät toimi ryhmässä yhtä tiiviisti.
    Näiden selkeämpien ryhmien ulkopuolelle jäävät jossain määrin Belgia ja Luxemburg, jotka muodollisesti ovat nettomaksajia. Koska komission nettomaksulaskelmissa ei oteta huomioon hallintomenoja maat ovat käytännössä saajia. Niiden merkittävin mielenkiinto myös kohdistuu hallintomenoihin.
    *
    Suurimmat nettomaksajat olivat Saksa (-0,37 % bruttokansantulosta), Belgia ja Tanska (-0,36 %) sekä Alankomaat (-0,35 %). Komission laskentamenetelmä ei kuitenkaan huomioi jäsenvaltioiden EU:n hallinnosta saamia tuloja, mikä on huomioitava Belgian nettoasemaa arvioitaessa. Koko rahoituskehyskauden 2007−2013 suurimmat nettosaajat suhteessa bruttokansantuloon olivat Liettua (4,31 %), Viro (3,38 %), Unkari (3,21 %) sekä Latvia (3,12 %).

  11. Yksi on ainakin varmaa – Brexit ei ole Suomen Perussuomalaisten ansiota eikä syytä.

  12. Historiaan kannattaa aina verrata nykypäivää, sillä historialla on taipumus toistaa itseään. Kuinkas kävi Kansainliiton, Neuvostoliiton ja kuinka on käynyt hyvin monen avioliiton. Mikään ei ole ikuista. Siksi on helppo ennustaa, että EU:n lähtölaskenta on jo alkanut. Jos mikään muu ei kaada EU:ta sen tekee hallitsematon massamaahanmuutto Eurooppaan, jossa moni maa muuttuu ihan toiseksi, kuin on tänään. Sitä ennenkin voi tapahtua, että joku kahjo laukaisee ydinohjuksen, joka onkin nykysivilisaation tuho.

  13. ”samansuuntaiset voimat liikkuvat heidän keskusdessaan” – näkemyserot kuluvat demokratiaan, niiden puute liittyy diktatuuriin.

    1. Toisaalta voinen tietyin osin ymmärtää Karjalaisen kommenttejakin mutta vaikka eurooppa ei olekaan enään entisensä,niin historiaa on hyvä tuntea kuin ottaa oppia ” jotain kylmiltä ajoiltakin ” – ettei uusintoja tulisi _ kohti paremppin aikoihin.
      Tämän hetkiset merkit jo pitemmiltä ajoilta – tälläisenään – ei kylläkään muodosta eurooppalaista poliittista sädekehää !

  14. Tietysti Englanti saa ihan itse päättää kuuluuko se EUn vaiko ei.

    Kokonaan toinen asia on olisiko EUn jäsenyys Englannille ja englantilaisille parempi kuin ero EUsta.

    Taloudellisessa mielessä Englannin ja englantilaisten nähdäkseni olisi järkevää olla EUn jäsen.

    Jos se EU-jäsenyys kuitenkin tarkoittaa käytännössä rajat auki politiikkaa, että vaikkapa Afrikasta saa kuka hyvänsä lampsia Englantiin, niin ehkä se EU-jäsenyys on kokonaisuutena haitallinen.

  15. On paljon epäilyjä Venäjän sekaa tumisesta brexitiin:

    https://yle.fi/uutiset/3-10487973
    ”Sanomalehti Observer (siirryt toiseen palveluun) kertoi aiemmin tänä vuonna saaneensa haltuunsa dokumentteja, jotka lehden mukaan todistavat Banksin olleen läheisissä yhteyksissä venäläisiin.

    Observerin mukaan Venäjän suurlähettiläs Aleksander Jakovenko kutsui Banksin marraskuussa 2015 useaan otteeseen vierailulle lähetystöön. Samassa yhteydessä venäläiset liikemiehet tarjosivat Banksille erittäin tuottoisaksi arvioitua liiketoimintaa, joka liittyi Venäjällä sijaitseviin kultakaivoksiin, Observer kertoo.”

    Niin se menee. Tässäkin he jotka nyt huutelee brexitin puolesta ja puhuvat kannustavasti, puhuvat suoraan ryssän laariin…

    1. Brexit-kampanjan rahoittajasta rikostutkinta – tarjosiko Venäjä Arron Banksille kultakaivoksen rikkauksia?

      Eli Venäjä sekaantunut tähänkin touhuun…

      Kaikki mikä hajoittaa nyt yhteinäisyyttä niin Suomessa kuin nykyisen EU:n alueella menee Venäjän laariin… Venäjä hyötyy nyt ”isänmaallisista” ihmisistä eri maissa… Ihan heidän tietämättään.

      Minulle on sama eroaako britit, kiva siellä on käydä, mukavaa porukkaa.

  16. Suomalaisena minua kiinnostaa ainoastaan se, milloin hökötys nimeltä EU kaatuu ja paljonko se maksaa Suomelle ja suomalaisille.
    Äänestin itse EU:hun liittymisen puolesta. Puolustaudun sillä että minua vedätettiin. Jos EU luopuisi liittovaltioajatuksesta, kannattaisin ilman muuta EU:ta, mutta sitähän se ei näillä näkymin tee.
    Myös Neuvostoliitto harjoitti kansalisuuksien sekoittamista. Jäljet tunnemme.

  17. Ei ole minulle jäänyt mitään EU:sta hyviä puolia mieleen. Haitat on niin ilmiselvät ja turha niitä on alkaa listata. Siksi äänestän joka kerta EU:sta eroamisen puolesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *