Nyt ollaan monessa maassa kehittelemässä pienoisydinvoimaloita, joiden turvallisuus on parempaa luokkaa kuin nykyisten suurvoimaloiden.
Tällainen pienoisvoimala voi tuottaa sähkön esim sadantuhannen asukkaan kaupungille.
Mitenhän on rakennuskustannusten laita, jos lähitulevaisuudessa niitä rakennetaan Suomeenkin.
YLE Uutiset
Pienydinvoimalaahan ei rakennuteta vaan ostetaan tehtaalta valmiina.
Olkiluoto 3:han on laitos jollaista ei ollut olemassa ennen hankintaa missään, ei edes paperilla. Se on suunniteltu alusta pitäen täällä. Minulla on tuttava siellä työmaalla ollut ja voi herranjestas ja itku mitä olenkaan kuullut…
On eri juttu ostaa lentokone kuin suunnitella lentokone. Siten en ole yhtä huolissani projektien venymisistä täällä päässä enää.
Juu, pienydinvoimaloita on rakenneltu aika monta sukellusveneisiin, laivoihin ja yksi pienehkö ainakin lautalle. Lisäksi sellaisia pieniä voimaloita on erilaisissa laboratorioissa ollut käytässä vuosikymmenet.
Tosiasiassa olisi ollut ajat sitten järkevää rakentaa pieniä ydinvoimaloita eri kokoisten kaupunkien lähistölle, jolloin hukkalämpö olisi voitu käyttää kaukolämpönä.
Teollisuustuotteina asennukset olisivat menneet sujuvasti ongelmitta ja isommissa kaupungeissa olisi voitu käyttää yhden sijaan useampaa pientä voimalaa.
Turvallisuus olisi ollut korkeatasoista ja sähköverkon tuhoaminen olisi ollut lähes mahdotonta eli valtakunnallinen turvallisuus olisi myös ollut nykyistä parempi.
Fennovoimankin voisi korvata sellaisilla – vielä.
Pienydivoimala on hajotessaan yhtä paskainen kuin isokin.
Ne vaan pitää sijoittaa maan alle kuten kaivokset jne…
Sehän olisi valmis loppusijoituspaikka.
Luola vaan täyteen betonia käytön loputtua.
Pienet on paremmin hallittavissa.