A-luokan nakkeja ja lohkoperunoita…Reilusti sinappia ja ketsuppia.
Jälkiruoaksi fazerin sinistä ja kylmää punaista maitoa.
Sopivan mansellismielinen blogialusta
A-luokan nakkeja ja lohkoperunoita…Reilusti sinappia ja ketsuppia.
Jälkiruoaksi fazerin sinistä ja kylmää punaista maitoa.
Meillä on tytär Saksasta mexikolaisten sukulaisten kanssa vieraina. Tampereen Laukontorilla musta makkaraa, höyrylenkkiä ja lihapiirakkaa sentin pekonimakkaralla.
Timo, en ymmärrä niiden lohkoperunoiden ideaa. Miksi sellaisia tehdään.
Itse yleensä keitän kuoritut isot perunat lohkottuina pienemmiksi. Joskus melko harvoin teen paistettuja perunoita – kuorittuja perunoita pienemmiksi lohkottuina kuin keitettyjä, runsaassa voissa, ehkä myös sipulia ja valkosipulia sekaan. Ainakin valkopippurijauhetta ja suolaa.
Savustettu isoja ahvenia. Kataja antoi oman säväyksen.
Mitäs, kyllähän noilla Timon eväillä nälkä lähtee. Henkilökohtaisesti en perunaa suosi, mieluummin juureksia.
Niin, onhan nuo lohkoperunat aivan hyvää ja vielä kun maustaa yrteillä ja liraus öljyä ja uuniin; runsaat 200 astetta, nopsaan kypsyy ja hyvää sekin.
Joskus tuntuu, että sellainen perusruoka kuten makkarakeitto, lihasoppa tahi vaikkapa jauhelihasoosi ei nykyään saa niille kuuluvaa arvoa.
Itsekin tykkään joskus vähän hifistellä ruoan kanssa, mutta kyllä sellainen perinteinen kotiruoka on se millä arjessa eletään ja hyvin sillä on pärjätty.
Meillä tehdään makkarakeitto yleensä itsetekemistäni ja savustamistani makkaroista. Tiedän mitä syömme.