Sain tuollaisen reiun puolen kiloisen kimpaleen pakastettua peuran jauhelihaa. Siihen kyytpojaksi paketillinen pekonia ja melkoinen sipulin murkula. Voissa paistoin ja vielä jonkun desin tummaa olutta selkään, niin voi perkule, kun tuli hyvää. Jauhoisista perunoista pottumuusi, punaisella maidolla ja nyrkinkokoisella kimpalella voita. Ei takuulla tarjota parempaa edes presidentin linnassa. Nautitaan lustissa seurassa, tai voihan tuon itsekin pistellä.
Kuvaahan ei tullut otettua, eikä se näkö, mutta se maku!
Nyt tuli nälkä !
Pekonin rasva korostaa oivallisesti riistalihan makua, suola ja pippuri viimeistelee lopputuloksen kunhan muistaa, että missä suola niin siellä myös hyppysellinen sokeria.
Jos teit peuran jauhelihasta; ei olisi minun makuuni. Aikanaan kun hirvimetsällä kävin, peurasta otettiin vain takapaistit, lavat ja sisä/ulkofileet. Ylivuotisesta naaraasta sen talin kalttaamiseen ei juurikaan kukaan ryhtynyt ja ken ryhtyi, jauhatti sen sianlihan kera ja sitten makkaraksi tai jauhelihaksi, mutta se traanin maku.
Sitten jos paistista tehtyä jauhelihaa sait, reseptisi lienee oivallinen.