Suomiko avoin yhteiskunta – ja kissan viikset

Meneillään oleva show tietovuodosta puolustuslaitokselta on paisutettu elefantin kokoiseksi tapaukseksi Suomen valtiojohdon toimesta. Salaliitoteorioita on ilma sakeana.

Samaan aikaan viimeistellään eduskunnassa uutta lakia, joka on tarkoitettu kansalaisten sananvapauden rajoittamiseen, vaikka toisin yritetään todistella.

Suomea on aina pidetty avoimena yhteiskuntana, joka tarkoittaa, että täällä ei liikoja salailla. Nyt tämä tietovuotoshow kuitenkin osoittaa, että kansalaisilta pimitetään paljon tietoa. Poliittinen eliitti toimii ikään kuin kansa olisi vain alamaisia ei kansalaisia, joita täytyy  holhota ja paimentaa yötä päivää.

Vielä ei tiedetä kuka ja ketkä ovat tämän shown takana. Epäiltyjä on monia. En sulkisi pois edes maan hallitusta, jolla on mm sote-ongelma käsissä. Kun päivän agendalle vedetään suurella metelillä uusia asioita, kuten tämä tietovuoto, niin sillä peitetään esim. sotesopan pohjaan palaminen.

Meitä kansalaisia kusetetaan monin tavoin valtaapitävien taholta. Turkki ei ole ainoa Euroopan maa, jossa diktatuurin varjo lepää maan yllä. Kyllä meilläkin osataan, joskin kulttuurieroista johtuen meillä ollaan enemmän junttimaisia.

7 vastausta artikkeliin “Suomiko avoin yhteiskunta – ja kissan viikset”

  1. Kaipa se pitää kansalainen nähdä niin median kuin päättäjienkin tasolta koirana, että pitää tuon tuosta kusettaa niin pysytään rauhallisena.

  2. Kansaa pidetään tyytyväisenä kun välillä juhlistetaan itsenäisyyspäivänä hyväpukeisilla ihmisillä Linnan juhlissa, pidetään hyviä puheita ja vähän tuntematota sotilasta. Se riittää usein.

  3. Onhan se vakavaa, jos salaiseksi luokiteltua tietoa vuotaa sanomalehden haltuun. Kaikkea ei ehkä ole vielä edes julkaistu, HS päätoimittajan mukaan. Jotainhan siellä taustalla pitää olla, kun toimittaja hätäpäissään moukaroi vasaralla kovalevyä palasiksi.

  4. Hesari osoittanut akilleen kantapään ko asiasta edustajien tietoisuuteen.
    – Näyttää kuitenkin siltä että päällimmäiseksi nousevat sensuurivaatimukset?

  5. ” Näyttää kuitenkin siltä että päällimmäiseksi nousevat sensuurivaatimukset?”
    Kerropa esimerkki, kun minä en ole selaista huomannut.

  6. Olisiko kyse ennemminkin siitä, että hesarissakin tajusuvat lain koskevan sitä ja sen henkilökuntaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *