Lauri Lyly, joka on eläkkeellä SAK:sta oltuaan sen puheenjohtajana juuri ne vuodet, kun tehtiin työnatajien kanssa maltillisia palkkaratkaisuja. Nyt Lyly onTampereen pormestari, joka noteerataan korkealle valtahierarkiassa.
Oliko pormestarin virka palkkio siitä, että Lyly teki vastoin duunarien tahtoa maltillisia palkkaratkaisuja osin jopa nollalinjalla muka Suomen kokonaisetujen nimissä? Ikään kuin palkat olisivat syyllisiä Suomen heikkoon kilpailukykyyn. Hintakilpailukykyyn vaikuttaa monet asiat. Otetaan tässä esiin vain yksi. Samaan aikaan, kun duunarit joutuivat pakosta tyytymään maltillisiin palkkaratkaisuihin, nostivat pörssiyhtiöiden osakkaat vuosittain nousevia osinkoja. Eikä ollut puhettakaan, että osinkoja olisi verotettu korkeammin, kun maassa oli huonot ajat.
Kabinettien kätköissä missä työmarkkinajärjestöt yleensä neuvottelivat työehdoista piilossa julkisuudelta on tehty vuosien varrella monenlaisia lehmänkauppoja. Oliko Lauri Lylyn korkea virka yksi sellainen asia, josta sovittiin maltillisten ja nollalinjaisten palkkaratkaisujen kanssa?
Tämä oli muuten viimeinen kerta, kun vailla korkeampaa koulutusta oleva henkilö valitaan niin korkeaan virkaan. Pätevyysvaatimuksia on kiristetty ja jatkossa pormestarilta vaaditaan korkeakoulututkinto.
Kyllä tää paikka tuli Lylylle vain sen vuoksi että sdpeelle tuli valtuusto enemmistö muutenhan tuo näkymätön olisi jatkanut .terv tepivaari
Niillä kohdin kun vientiteollisuudessa työvoimakustannukset ovat merkittävä tekijä ovat ns maltilliset palkkaratkaisut ymmärtääkseni paikallaan. Toinen viennille elintärkeä juttu on ennustettavuus ja tuotantokatkojen minimointi esimerkiksi lakkojen vuoksi. Eli minulta aika paljon pisteitä Lylylle.
Työttömiä on tolkuton määrä. Eli palkat eivät ole kilpailukykyiset.
Taitaa ay -liikekin sijoittaa rahojaan mieluummin ulkomaille vaikka Kiinaan haistapaskatuotantoon.
Toki tuotannolla on myös maassamme leppymättömiä vihollisia, kuten vihreät, jotka myöskin ovat tukeneet kansallissosialistista Kiinaa pää märkänä.
Velkaorjuus on vihreitten tie. Täysin surutonta on heidän toilailunsa. Tässä ainakin PS ja UV ovat samaa mieltä.
Kyllä tässä aletaan olla katastrofin äärellä.
Väitetään, että iso osa suuryritysten voitoista olisi tullut ulkomailta, siis ilman suomalaisten työntekijöiden panosta. Se osuus ei siis kuulu täkäläisille työntekijöille.
Kun joudutaan luopumaan eurosta kotimaisessa maksuliikenteessä, saattaa kotimainen tuotannon elpyminen alkaa, jolloin väki työllistyy, sosiaalimenot alenevat, verot laskevat, eläkemenoille löytyy rahoittajat jne.
Palkat eivät syy kilpailukykyyn. Syy on omistajien mittaamat suuret tuotot ja samalla jätetään firmat vaille kehittämistä-.
Älkääs nyt sentään; politiikkahan pätevöittää vaikka mihin kuten takavuosina kandidaattitason tutkinnon suorittaneen poliitikon Suomen Pankin pääjohtajaksi.