Äsken päättynyt Iltasanomien vaalitentti osoitti, että Väyrysellä on vielpaljon virtaa. Revolverihaasjtattelijakin jäi toiseksi, kun Paavo latasi.. Väyrynen puhui tosia mm. Niinistön ja Paavo Lipposen juonnitteluista, kun Suomi liitettiin euroon ilman kansanäänestystä. Perustuslakia rikottiin, kun suurteollisuus vaati Suomea euroon kasan tahdon vastaaisesti. Ruotsi ja Tanska toimi toisin heillä on oma rahansa.
Uskon, että Paavo saa paljon ääniä vaaleissa ja toinen kierros on mahdollinen.
Tuskinpa tulee toista kierrosta .
Mutta se on varma että Paavo päihittää vanhasen mennen tullen ja se voi ketuttaa kepua . terv tepivaari
Markka takaisin.
Ylpeys käy lankeemuksen edellä. Ei Niinistö mennyt ekalla kierroksella viimeksikään vaikka haastaja oli huonoin mahdollinen.
Soini teki viimeksi tyhmästi mennessään vaaliin mukaan. Väyrynen edusti Soinin julkituomia tavoitteita ja sitten Soini meni kuitenkin itse sähläämään eikä ottanut huomioon viisaampiensa neuvoja, kuten esimerkiksi minun.
Jos Soini ei olisi sählännyt, niin Väyrynen olisi luultavasti päässyt toiselle kierrokselle. Itse äänestin Väyrystä vielä toisellakin kierroksella monen muun persun tavoin.
Jos Väyrysestä olisi tullut pressa, niin Soinista olisi voinut tulla pääministeri. Ruohonen-Lerner presidenttiehdokkaana olisi tuonut naisten ääniä eduskuntavaaleissa.
Mutta Soinihan liittyi paavinkirkkoonkin sen takia, ettei hyväksynyt naispappeja.
Soini saisi isommanpuoleisen hepulin, jos nyt Laurasta yllättäen tulisikin presidentti.
No ei mennyt mutta nyt taitaa mennä voitostahan ei ole epäselvyyttä .
Ja olen aika varma että Paavo pesee vanhasen .terv tepivaari
No ei Paavo nytkään pääse toiselle kierrokselle, pääasia on että pesee keinottelija vanhasen saa kepu omaa lääkettään terv tepivaari
Piti hänestä tai ei, Paavo Väyrynen voi olla Suomen kokenein poliitikko. Ei koskaan pidä pyyhkiä villaisella moisen mittaluokan osaamista.
Vaaleista tuli jännittävämmät. Hyvä juttu.
Paavolle potkua ja muisti pelaa Timokin asenteellisena haastattelijana joutui pulaan.
Keskutelin Paavon kanssa eurovaalien vaalitorilla hyvän aikaa. Kysyin, miksi ei liittynyt perussuomalaisiin, vaikka PS:n ohjelma oli Paavon ohjelmaa lähempänä kuin kepulaisuus. Paavo vastasi, että muuten kyllä, mutta hän ei ole populisti. Nyt siis liittyminen ehkä kävisi, kun PS luopui Soinin myötä populismista.
Lopuksi Paavo toivotti minulle menestystä, vaikka hän itse oli ehdokkaana. Jäi hiukan vaivaamaan, oliko mukana aavistuksen verran hattuilua, vaiko ei. Olisiko minun pitänyt toivottaa puolestani Paavolle mielenkiintoisia aikoja? Ajattelin olla kuitenkin positiivinen ja tyydyin virnuilemaan.
Paavosta on tulossa hyvää vauhtia toiselle kierrokselle menijä – asenteet sikseen ja haluammeko esim puolueettomuuden jota Paavo ajaa. Tämä on vain yksi monista.
Paavolla ei ole mitään mahiksia, koska järjen käyttö ei ole nykyään muodissa.
Väyrysen ura otti suunnan alaspäin, kun hän itse luopui Kepun johtajuudesta 1990. Oli vähän aikaa Ahon hallituksen ulkoministerinä, mutta ei koskaan päässyt sillekään pallille uudestaan, vaikka kovasti yritti.
Presidentin postista puhumattakaan.
”Väyrysen ura otti suunnan alaspäin, kun hän itse luopui Kepun johtajuudesta 1990.”
Tuotahan Vänä on pitänyt pahimpana virheenään. Koivistolla oli liikaa vaikutusta itsensä kokemattomaksi kokeneeseen Esko Ahoon. Oli mm. ”Koiviston konklaavi”, jossa PM Ahon kerrotaan toimineen lähinnä sihteerinä.
http://jormajaakkola.fi/Koiviston_konklaavi
Aika rankasti näyttää Saukki maksavaa yleisöä hoopottaneen Itsenäisyyden 100 -vuotisjuhlillaan. Rehellinen olisi juhlinut maamme 77 -vuoden itsenäisyyden muistojuhlaa.
http://jormajaakkola.fi/Koiviston_konklaavi
”Ed. Niinistö: Arvoisa puhemies!
Olen useaan otteeseen parin viime vuoden aikana tässäkin salissa todennut, että EY-jäsenyys tulee merkitsemään dramaattista muutosta suomalaisessa oikeusjärjestelmässä ja että tuo dramaattinen muutos väistämättä heijastuu myös suomalaiseen poliittiseen järjestelmään. EY-selonteko osoittaa, että näin tulee käymään.
Tässä tilanteessa kannattaa esittää yksi kiteytetty kysymys, ja se on se, minkälaisen arvon me Suomessa annamme omille perustuslaeillemme. Nimittäin EY-jäsenyyden myötä me annamme EY:n oikeusjärjestykselle, EY-oikeudelle, erittäin suuren arvon. Me annamme sille niin suuren arvon, että me sitoudumme siihen, että jos Suomessa on tullut säädettyä EY-oikeuden kanssa ristiriidassa oleva laki, EY-tuomioistuin saa soveltaa suoraan EY-oikeutta, siis mitätöidä sen suomalaisen eduskunnan ratkaisun, joka on ristiriidassa EY:n käsitysten kanssa. EY-tuomioistuin voi suoran oikeusvaikutuksen periaatteen vuoksi soveltaa suomalaiseen asiaan suoraan EY-oikeutta, olipa suomalainen laki minkä sisältöinen tahansa, kunhan se vain on ristiriidassa EY-lain kanssa. Tämä on peruslähtökohta. Miten tämä liittyy suomalaisten perustuslakien kunnioittamiseen? Se liittyy sillä tavalla, että Suomessa ei ole mahdollisuutta kontrolloida tämän talon työtä sillä tavalla, että jos täältä sattuu lipsahtamaan ulos laki, joka on Suomen valtiosäännön kanssa ristiriidassa, siihen voisi joku vedota.
Se on suorastaan perustuslaissa kielletty.”
Vuonna 1987 Väyrysellä, Taxellilla ja Suomisella oli Nokian Kairamon kera hanke Suomen talouden pelastamiseksi, kassakaappisopimus, joka tähtäsi suomen talouden pelastamiseen. Väyrysestä oli tarkoitus tulla pelastushalituksen pääministeri, vaan ei tullut, koska Mauno Koivisto nimitti Harri Holkerin nivustyrä-hallituksen.
http://www.kolumbus.fi/r.katajaranta/EU-perustuslaki.html
”5. Miten tämä talouspolitiikka luotiin? Vaikka Suomi liittyi EU:n jäseneksi kymmenen vuotta sitten v. 1995 alusta, liittymisen valmistelun aloitti jo viimeistään Holkerin hallitus v. 1987. Holkeri lupasi ”hallittua rakennemuutosta”. Tarkoituksen oli ajaa Suomi ”EU-kuntoon”. Samassa yhteydessä tehtiin ”suuri verouudistus” jossa pääomaverotus laskettiin 48%:sta 25%:iin ja alettiin vapauttaa pääomien liikkeitä. Hallitus myös liitti Suomen ETA-sopimukseen, joka oli samaa kuin siirtyminen EU: n ”eteiseen”. ”
Koivisto ja Holkeri siis yksissä tuumin laittoivat itsenäisyydestä luopumisen alulle, kun itsenäisellä Suomella oli ikää n. 70 vuotta. Itsenäisyydestä luovuttiin kuitenkin vasta vuonna 1994 kansan harhaanjohtamisen jälkee, joten itsenäisyyden vuosia voidaan laskea olleen noin 77.
Väyrystä mollattiin kaikin mahdollisin keinoin, koska olisi ollut vaara, että Suomi olisi säilynyt itsenäisenä.
Presidentinvaalissa vuonna 1994 keskustan Keijo Korhonen pilasi Väyrysen mahdollisuudet päästä presidentiksi viemällä häneltä äänet. Korhonen lähtikin vaalien jälkeen välittömästi Atlantin yli tekoaan häpeämään.
Joten:
Jos juhlimme itsenäisyyttä joulukuun kuudentena, meidän kuuluu pitää sitä joko 77:n itsenäisyyden vuoden muistojuhlana tai sitten itsenäisyyden palauttamisen taistelujuhlana.
https://annelindell.blogspot.fi/
Valitsijayhdistyksen Keijo Korhonen oli vuoden 1994 ollut Väyrystä selkeämpi vaihtoehto itsenäisyyden puolesta. Niinpä itse äänestin häntä.
Keskusta syytti Korhosta presidentin paikan menettämisestä ja Korhonen oli vihainen keskustalle, kun se ei tukenut häntä. Varmastikin Korhonen kuitenkin piti Väyrystä parempana ehdokkaana kuin Ahtisaarta, joka oli selvästi itsenäisyydestä luopumisen kannalla.
———-
Toisessa äänestyksessä annoin kuitenkin ääneni MOKA:lle, koska oli vaara, että finnien vihollinen Elisabeth Rehn olisi päässyt himoitsemalleen kyykytyspallille.
Jos ihan tarkkoja ollaan niin Suomi on tainnut olla itsenäinen vain lyhyen aikaa. 1920-1940-luvulla enimmäkseen ja hetken aikaa 1990-luvulla.
YYA-aikanakin Suomella oli omat lait – toista on nykyään.
”YYA-aikanakin Suomella oli omat lait – toista on nykyään.”
Eduskunnan työnä on säätää aina uusia lakeja. Neuvostoliitto tuskin kovin paljoa vaikuttamaan maamme lainsäädäntöön (poisluettuna sotasyyllissyyslait ja muutamien järjestöjen lakkauttamiset) ja lakien käyttöön. Toisin on nyt eeuun diktatoidessa.
————————
Jos arvostamme itsenäisyyden 77:tä vuotta, niin itsenäisyydelle pitäisi järjestää kunnialliset hautajaiset tykinlaukausten säestämänä. Hietaniemen hautausmaa olisi sopiva paikka, jossa olisi kunniavartiot joulukuun kuudes. Vihervasemmisto eli marxilaiset todennäköisesti häiritsisivät.
Itsekin voisin viedä joskus kukkalaitteen, jonka nauhaan olisi kirjailtuna: ”Jälleennäkemisen toivossa. Eräs kansalainen”.
Väyrysfanina liitän tähän Päivärinnan tekemän haastattelun:
https://m.iltalehti.fi/iltv-paivarinta/201802140184827_iv.shtml