Oikeistopopulistit, äärioikeisto, fasistit – mitä vielä

Politiikan kieli on täynnä häväistystä, mollausta ja vähättelyä.  Poliittiset vastustajat ovat kehittäneet poliittisen slangin, jolla voi loukata vastustajia tarpeen tullen.

Nyt on Saksassa tullut tarve kaivaa esiin kaikki inhottavimmat nimitykset  ja leimakirveet puolueesta, joka oli Saksan vaalien suurin voittaja. Puolue, joka menestyi Saksan vaaleissa hyvin ei puhunut vaalikampanjassaan juurikaan muusta, kuin vastusti Saksan noudattamaa maahanmuuttopolitiikkaaa. Kuullostaako tutulta. Samanlaisia puolueita on jokaisessa EU:n jäsenmaassa, koska maahanmuutto on aikamme suuri tragedia koko Euroopassa. Sitä ei ole pystynyt hoitamaan EU eikä yksikään jäsenmaa. Ja kansalaiset ovat kärmeissään, kun maahanmuutto uhkaa viedä tuhkatkin pesästä ja äänestävät puolueita, jotka lupaavat tehdä jotain asialle.

Ei siinä kukaan kysele oletteko oikeistopopulisteja tai äärioikeisolaisia. Käytännön politiikka ratkaisee. Mutta vastustajilla on aina haukkumanimi varastossa ja leimakirves repussaan, jolla voi leimata vastustajan hylkiöksi.

Näin on muuten Suomessakin, joka nähdään nyt, kun Perussuomalaiset valitsivat presidenttiehdokkaakseen Laura Huhtasaaren, joka on EU- ja maahanmuuttokriittinen. Pian viuhuu taas leimakirveet ja haukkumasanat.

Valtakunnan narri Jari Tervo jo aloitti ja kaljanhuuruisessa päässä syntyy nopeasti uusia häväistyssanoja.

18 vastausta artikkeliin “Oikeistopopulistit, äärioikeisto, fasistit – mitä vielä”

  1. Huhtasaarella on vastassaan kaksi kovaa: pöhkövaivaiset saamapuolelle jääneet sekä epäisänmaalliset hanttapulit. Muutkin ryhmät voivat ilmoittautua. Vaikka ei tässä mikään kiire ole.

  2. Saksassa 87 % äänesti aivan muuta kuin tuota 13 % saanutta rasistipuoluetta. Matematiikka. On se voitto ihan hiveä, kun brasialaisilla prosenttiluvula mällätään.

    Äärioikeistolainen populistipuolue, joka märehtii ”saksa vain saksalaislile” on kammotus kaikkialla. Se ajoi aikaisemmin vajaan 5 %:n kannatuksella vain rikkaiden etua. Nyt se keksi lisätä siihen maahanmuuton vastustamisen. Sammaa virttä täällä veisaa PS.

    Parempi unohtaa, koska koskaan siitä ei tule Saksan hallituspuoluetta.

    Mitä on tapahtunut Ruotsissa, Hollannissa, Itävallassa, Ranskassa. Fasismi elää kuollakseen.

    1. Rasismi, rasismi ja vielä kerran rasismi, no sinun kannattaa seuraavksi äänestää ehdottomasti Vihreitä, tuhoisampaa politiikkaa kukaan muu ei aja.

      Väitteesi ”Äärioikeistolainen populistipuolue, joka märehtii ”saksa vain saksalaislile” on kammotus kaikkialla. Se ajoi aikaisemmin vajaan 5 %:n kannatuksella vain rikkaiden etua.”, ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa, muta on tyypilistä viherpopulismia.

      ”Mitä on tapahtunut Ruotsissa, Hollannissa, Itävallassa, Ranskassa. Fasismi elää kuollakseen.”

      No kerro, mitä on tapahtunut?

        1. No parempi päin seinään kuin ihmisjoukkoihin, mutta en aivan ymmärrä vertaustasi.

  3. Fasismille ei ole pystytty määrittämään yhteistä ideologiaa. Yleensä se on vastareaktio valtion rappiolle ja valtioon kohdistuvalle uhalle.

    Suomeen fasistiset aatteet tulivat marxistien tilauksesta vuoden 1918 vallankumousyrityksen jälkeen. Sota-aikanakin jouduttiin turvautumaan fasistisiksi miellettyihin menetelmiin.

    Hitlerin, Mussolinin ja Francon fasismit olivat myös marxistien tilaamia.

    Francolla otteet taisivat pysy paremmin hanskassa ja sai pidettyä Espanjan maailmansodan ulkopuolella. Franco piti monikansallisen Espanjan koossa fasistisin ottein. En osaa arvioida, oliko Espanjan koossa pitäminen hyväksi vai pahaksi. Olisiko pitänyt antaa Baskimaan ja Katalonian itsenäistyä vaiko ei.

    EU -liittovaltio ei pysyisi kasassa ilman fasistisia otteita, se on sataprosenttisen varma asia. Tarvittaisiin mielipidepoliisia, mellakkapoliisia, liittovaltiopoliisia, sotilaallisesti organisoituja poliiseja eli miliisejä, vankiloita poliittisille vangeille, urkkijoita jne.

    Hanttapulisto on viemässä Eurooppaa kohden fasismia ja myös kohden aseellisia selkkauksia ja sisällissotia. Hanttapulisto haluaa myös jakaa Euroopan kahteen toisilleen vihamieliseen leiriin, itään ja länteen, joten hanttapulisto on vaaraksi koko Euroopalle. Hanttapulismi on nykyään eduskunnassamme muotia.

    Älykkäät ja historiasta jotakin ymmärtävät haluaisivat säilyttää EU:n itsenäisten valtioiden yhteisönä.

  4. ”Äärioikeistolainen populistipuolue, joka märehtii ”saksa vain saksalaislile” on kammotus kaikkialla.”

    Oikeistolainen populistipuolue, vihreä populistipuolue, vasuripopulistipuolue, persufoobikoiden populistisakki, jne jne.
    Siinä lisää sopivia nimityksiä, koska niitähän nuo ovat.

    Kyllä nuo rakkikoirat räksyttävät koko ajan, mutta ihan kiusallistahan se on persufoobikoillekin, että ruotsindemokraatit ovat Ruotsissa toiseksi suurin puolue…

  5. Saksan vaaleissa äänestysprosentti nousi huomattavasti edellisistä ja YLE:n tietojen mukaan esim. AFD sai liikkeelle noin 1,4 miljoonaa äänestäjää, jotka eivät äänestäneet viime kerralla, joten tuleva parlamentti on näin ollen demokraattisempi kuin aiempi.

  6. Merkelin turvapaikanhakijoita suosinut vetovoimapolitiikka ja liittovaltiokehitystä edistänyt EU -politiikka kärsi 8,5 prosentin tappion.

    AfD:n maahanmuutto- ja EU -kriittinen politiikka sai 7,9% voiton.

  7. Jos/kun kansallismielinen puolue saa vaalimenestystä, alkaa möykkä äärioikeistosta, fasisteista, rasisteista, natseista, jne. Pahinta möykkää pitävät nähdäkseni liberaalivasemmistolaiset eli punafasismin kannattajat.
    Lehtitiedon mukaan Saksan vihreät haukkuivat kansallismielisen puolueen edustajia natseiksi. Ei mikään yllätys, puolueellahan on kokemusta natseista.
    ”Saksan Die Grune Partei (vihreät) perustettiin Offenbachissa vuonna 1979. Sen perustivat karkeasti ottaen kaksi poliittista ryhmää: 1) marxismiin pettyneet äärivasemmistolaiset ja 2) vanhat natsit. – –
    Oheisessa kuvassa on Saksan vihreiden ensimmäinen puheenjohtajisto: Norbert Mann, Petra Kelly ja August Haussleiter. Haussleiter kumppaneineen (useat heistä olivat antroposofiaan vihkiytyneitä entisiä SS-miehiä ja Hitlerin sijaisen Rudolf Hessin suojatteja) olivat edellisenä vuonna itse asiassa perustaneet jo ensimmäisen vihreän puolueen Saksaan.
    Rajoitettu skandaali puhkesi 1980 Der Spiegel-lehden paljastettua Haussleiterin edesottamukset, että myös sen, että Saksan vihreiden liittopäiväryhmässä oli useita vanhoja natseja ja SS-miehiä. – –
    August Haussleiter vanhana lehtimiehenä oli tuolloin ja myös paljastumisensa jälkeen pitkään vihreiden viikkolehden päätoimittaja. Hänen kynästään myös syntyi Offenbachissa vihreiden maailmanlaajuiset neljä ohjelmallista pilaria, joista yksi on väkivallattomuus! Nämä Hausleiterin kynästä syntyneet ohjelmalliset pilarit näkyvät valokuvassa lähes konaisuudessaan!” – –
    Lähde: Uusi Suomi Puheenvuoro, Mikko Paunion blogi 7.8.2016, Blogin otsikko ” Kuva, jonka maailman vihreät haluaisivat hävittää”.

    1. Petryn toiminta tuskin yllättää ketään asioista perillä olevaa, kun siitä on saanut lukea jo kuukausia, mutta ehkä se eniten kertoo kuitenkin Petrystä itsestään kuin mistään muusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *