Näin on, vaikka jotkut ”kollega”-yliopistot, joukossa ”oikeitakin”, maailmalta protestoisivat.
Hallitukset myöntävät – tai on myöntämättä – tiedeyliopiston statuksen.
Näin on niin kauan kuin YK:n tieteellisesti hallinnoimaa, tieteellisin periaattein toimivaa Maailman Tiedeakatemiaa, jolla tuollaiset ongelmat voitaisiin konsultoida ”ylöspäin”, ei ole olemassa.
Tämä johtuu siitä, että TIEDE ON MYÖS OIKEUSLÄHDE: tiede vaikuttaa tieteellisillä todistuksillaan siihen, mikä teknologia, hoito, tuomio jne. ON LAILLISTA JA MIKÄ EI.
Lainsäädäntövaltaa EI SAA LUOVUTTAA YKSITYISHENKILÖILLE TAI YKSITYISILLE YRITYKSILLE.
Juuri sitä kuitenkin ”yksityiset, mm. säätiö-yliopistot” tarkoittavat!
http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3489264/EU+otti+ensiaskeleen+kohti…
TURUN SANOMAT
Keskiviikko 26.4.2017
EU otti ensiaskeleen kohti oikeustoimia Unkaria vastaan
Pääministeri Orban puolusti linjaansa ja syytti EU:ta ennakkoluuloista
Niilo Simojoki, Anniina Luotonen
Euroopan komission ja Unkarin kiistelyssä siirryttiin keskiviikkona askel vakavampaan suuntaan.
Komissio kertoi antaneensa Unkarille virallisen ilmoituksen rikkomus-menettelyn aloittamisesta. Unkarilla on kuukausi aikaa vastata ilmoitukseen, minkä jälkeen EU päättää jatkotoimista.
Rikkomusmenettelyn aloittamisen taustalla on Unkarin lakiuudistus, joka on EU:n mukaan johtamassa Keski-Euroopan yliopiston (CEU) sulkemiseen Budapestissa. Yliopiston on perustanut unkarilais-amerikkalainen suursijoittaja George Soros. EU-komission mukaan uusi laki rikkoo sisämarkkinoiden periaatteita.
Jos Unkarin vastaus ei tyydytä, kiista on mahdollista viedä EU:n tuomioistuimeen, joka voi määrätä jäsenvaltiolle rangaistuksia.
Kiistaa tuuletettiin Euroopan parlamentissa, missä Unkarin pääminis- teri Viktor Orban syytti Sorosia ”hyökkäämisestä Unkaria vastaan”.
Samalla hän ihmetteli, miksi ”miljoonien eurooppalaisten elämän” keinottelullaan tuhonnutta Sorosia pidetään EU:ssa niin suuressa arvossa. Komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin on määrä tavata Soros torstaina.
Orbanin mukaan uusi korkeakoululaki koskee yhtä lailla useita muita yliopistoja. Hän piti absurdeina syytteitä yhä toimivan CEU-yliopiston sulkemisesta.
– Aivan kuin jotain syytettäisiin murhasta samalla kun väitetty uhri on vielä elossa, Orban sanoi.
Komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans kuvasi CEU-yliopis- toa kruununjalo- kiveksi kommunismin jälkeisessä Euroopassa. Uhka opinahjon sulkemisesta on synnyttänyt laajoja mielenosoituksia Unkarissa.
Akateemisen vapauden lisäksi EU:ta ovat huolestuttaneet Unkarissa pyrkimykset rajoittaa kansalaisjärjestöjen ja median toimintaa.
Unkari julkisti viime kuussa kansalaiskyselyn, jossa hallitus tiedustelee unkarilaisilta, miten toimia, kun EU uhkaa maan itsenäisyyttä. Stop Bryssel -kyselyn kuusi aihepiiriä liittyvät muun muassa laittomaan maahanmuuttoon ja oikeuteen tehdä omia päätöksiä verotuksesta.
Timmermans kävi parlamentissa läpi komission vastausta, jossa Unkarin kansalaisilleen tarjoamia käsityksiä EU:sta kumotaan yksi toisensa jälkeen. Hän muun muassa totesi, ettei EU ole pakottamassa Unkaria päästämään maahan laittomasti tulleita siirtolaisia vaan pyytää sitä vastaanottamaan hyvin rajallisen määrä rekisteröityneitä turvapaikanhakijoita Kreikasta ja Italiasta.
– Kaikilla on oikeus omiin mielipiteisiin, mutta ei omiin tosiasioihin. Toivon Unkarin hallituksen ottavan tämän huomioon, Timmermans sanoi.
Orban vakuutti Unkarin olevan Euroopan unionin ylpeä jäsen ja kannattavan vuoropuhelua. Komissiota hän kehotti luopumaan ennakkoluuloista Unkarin suhteen. ”
***
Ei kai se nyt vaan perääntymään rupea:
http://yle.fi/uutiset/3-9584050?origin=rss
Orbán puolustautui Brysselissä: ”Unkari ei ole autoritaarinen maa”
EU-komissio käynnisti rikkomusmenettelyn Unkarin viimeisen riippu- mattoman yliopiston takia. Pääministeri Orbán kiisti, että hallitus olisi sulkemassa CEU-yliopistoa.
BRYSSEL Unkarin pääministeri Viktor Orban ei pyydellyt anteeksi linjaansa, kun hän esiintyi keskiviikkona iltapäivällä Euroopan parlamentin edessä. Keskustelussa käsiteltiin Budapestin Central European University -yliopistoa, joka on lakkautusuhan alla hallituksen lakiuudistuksen takia.
Kymmenet tuhannet unkarilaiset ovat marssineet Budapestin kaduilla yliopiston puolesta. Orban kiisti, että hallituksen tarkoitus olisi sulkea yliopisto. Hän vetosi rehtorin henkilökunnalle lähettämään kirjeeseen, jonka mukaan CEU pyrkii jatkamaan toimintaansa normaalisti.
– Tämä syytös on perusteeton. Tilanne on absurdi. Kuin syytettäisiin murhasta, vaikka uhri on yhä hengissä ja voi hyvin, ja vielä osoittaa murhaajaa sormella, Orban sanoi.
Euroopan komissio ei ole uskonut Orbanin selityksiä, vaan aloitti samaan aikaan rikkomusmenettelyn Unkaria vastaan yliopistokiistan takia. Komission mukaan laki rikkoo mm. sisämarkkinalainsäädäntöä vastaan, joka takaa oikeuden tarjota vapaasti palveluita EU:ssa. Unkarilla on kuukausi aikaa vastata komission kirjelmään.
Pääministeri Orbán kiisti Ylelle, että uusi laki olisi eurooppalaisen oikeuden vastainen.
– Emme ole sitä mieltä, hän sanoi kävellessään parlamentin täysistuntoon.
Taustalla Soros-kauna
Orbánin puheista kävi selväksi hänen antipatiansa unkarilaissyntyistä sijoittajaa George Sorosia kohtaan. Sorosin Open Society -säätiö on perustanut CEU-yliopiston.
– Emme ole yhtä voimakkaita kuin Soros, joka hyökkää Unkaria vastaan, Orbán sanoi.
Moni euroedustaja muistutti puheenvuorossaan, että Orbán oli vuosia sitten saanut itsekin Sorosin säätiöltä apurahan, jonka turvin hän oli opiskellut Britanniassa Oxfordin yliopistossa.
Soros on itse Brysselissä samaan aikaan kuin Orbán. Hän tapasi EU-komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen (kok.), ja tapaa huomenna torstaina puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin.
Yliopistokiista ei ole ainoa asia, jossa Orbánin johtama Unkari on kulkenut EU-linjaa vastaan. Euroopan komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans luetteli puheenvuorossaan pitkän listan ongelmia maahanmuuttolinjauksista kansalaisjärjestöjen tilanteeseen.
Erityisen ongelmallisena hän piti Unkarin hallituksen aloittamaa Pysäyttäkää Bryssel -konsultaatiota, jossa kansalaisilta kysytään postitse kantaa EU-linjauksiin. Timmermansin mukaan suurin osa kyselyn väitteistä on vääriä.
Komissaari vetosi Unkarin demokratian historiaan.
– Elinaikani suurin ihme oli Berliinin muurin murtuminen ja rautaesiripun romahtaminen. Ja se, että Unkarista tuli yksi Euroopan demokraattisista maista, Timmermans muisteli.
Fidesz ja kokoomus samassa ryhmässä
Puolan hallitus on toiminut samaan tapaan kuin Unkarin, mutta tähän saakka Unkari on selvinnyt Brysselissä ilman kurinpitotoimia. Pääministeri Orbánin Fidesz-puolue kuuluu samaan eurooppalaiseen EPP-kattopuolueeseen kuin esimerkiksi Juncker, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Suomen kokoomuspuolue.
Moni EPP:n europarlamentaarikko on alkanut kokea Orbánin toiminnan kiusalliseksi europuolueen kannalta.
– Unkarin hallitus rikkoo toistuvasti EU:n yhteisiä arvoja vastaan. Fideszin olisi syytä pohtia, ovatko he oikeassa puolueryhmittymässä, sanoo Henna Virkkunen (kok.).
EPP keskustelee asiasta lauantaina, kun puolue kokoontuu EU-huippu-kokouksen alla Brysselissä. Jyrki Katainen on EPP:n varapuheenjohtaja.
– Fideszin oikea paikka ei ole EPP-ryhmässä niin kauan kun Orbán siirtyy kauemmas ja kauemmas demokratiasta. Hän on siirtynyt jo liian kauas, sanoo Petri Sarvamaa (kok.). Hän ei kuitenkaan erottaisi Fidesziä ryhmästä suoraan, vaan laittaisi puolueen jonkinlaiseen välitilaan.
Sekä Virkkunen että Sarvamaa kehuvat Fideszin europarlamentaarik- koja aikaansaaviksi. He korostavat, että ongelma on lähinnä puolueen johtaja Viktor Orbán.
EPP:tä jarruttaa asiassa myös se, että Fideszillä on 217 europarlamen- taarikon ryhmässä 11 paikkaa. Unkarilaisten lähtö heikentäisi ryhmän enemmistöä parlamentissa.
Orbán kehotti parlamentaarikoita torjumaan yritykset poistaa Fidesz EPP:stä, ja kiisti edustajien kritiikin yksinvaltaisista otteista.
– Unkari ei ole autoritaarinen maa, Orbán lopetti puheenvuoronsa.
***
Keskustelua:
.
Make kommentoi_ 27. huhtikuu 2017
Viktor Orban on KGB-Putinin kavereita, joten häneen on suhtaudut- tava juuri tästä tulokulmasta. Orban on pikku hiljaa tuhonnut orasta- van demokratian Unkarissa. Mediaa valvotaan ja oikeusistuimien jäseniksi nimitellään Orbanin tukijoita.
Orbanin arvot eroavat jo niin paljon EU:n prinsiipeistä että kyllähän Unkari pitäisi potkia pois EU:sta. Maa roikkuu EU:ssa vain hyvien tukien takia. On vain ajan kysymys koska tämä tapahtuu.
.
John kommentoi_ 27. huhtikuu 2017
Make kommentoi_ 27. huhtikuu 2017
Hyvä esitys yhdenrivinjohn. Siinä on jopa kolme riviä nyt.
.
Make kommentoi_ 27. huhtikuu 2017
”Ukrainan eroaminen Neuvostoliitosta oli helpompaa kuin Britannian ero EU:sta.”
yhdenrivinjohn, kommunistinen diktatuuri Neuvostoliitto luhistui omaan mahdottomuuteensa, Ukraina vain jätti ne rauniot kuten muutkin samaan aikaan. Ukraina lähti Neuvostoliitosta koska sitä ei enää ollut. Siinä mielessä se oli helppoa.
.
Risto Juhani Koivula kommentoi_ 27. huhtikuu 2017
Kysymys on periaatteesta. Yliopistojen todistukset ovat VALTIOL- LISIA papereita, vaikka tiede itsessään ei valtiollista olekaan. Valtiot ovat myös osaltaan vastuussakin niiden nojalla tehdyistä toimista. Jos tuollainen porsaanreikä jätetään, siitä luikertelee lohikäärme sisään (enkä tarkoita Kiinaa…).
.
Make kommentoi_ 27. huhtikuu 2017
Putin ja Orban tuskin välittävät yhtään mistään periaatteista, varsin- kaan niistä jotka eivät tue heidän agendaansa ja vallassaoloaan.
EU:lla on sen sijaan hyvin vahva yhteinen arvopohja, siinä on demokratia aina ensisijaisena.
Unkari on itse heittämässä itseään ulos EU:sta. Niin myös näyttää tapahtuvan ja Unkarista tulee Orbanin oma pikku saareke, Impivaara.
.
Risto Juhani Koivula kommentoi_ 27. huhtikuu 2017
EU:n ”tiedepohja” on täydellisesti perseestä.
EU ei kuitenkaan määrää eikä ole virkavastuussa jäsenmaiden tieteestä, vaan sitä ovat jäsenmaat.
Ja silloin nilllä on oikeus estää sellaista ”tiedettä”, joka ei niille kelpaa, asettumaksi taloksi niiden alueelle ulkomaisella rahoituksella, jolla ne rupeavat jauhamaan siellä paskaa UNKARIN VALTIOLLISELLA ARVOVALLALLA muuta ilman, että Unkarin valtiolliset elimet asiaan voisivat mitenkään vaikuttaa.
Ne voivat kuitenkin vaikuttaa siten, että niillä on oikeus lyödä lappu luukulle ”yliopistolle”.
PetrusK kommentoi_ 27. huhtikuu 2017
No ainakin jos YLE:n käyttämiä kaiken maailman dosentteja kuuntelee, niin hukkaan ovat menneet heidänkin koulutukset.Sitä jatkuvaa manku- mista ja Rostedtin käyttämää termiä kitinää kun kuuntelee, niin tulee kyllä ajatus, että kaikki korkeakoulut Suomessa pitäisi lakkauttaa, jos tuollaiset niissä pääsee huseeraamaan nuorten parissa. Edesvastuutonta!
Ja toiseksi ihmettelen YLE:ä ja muutakin valtamediaa, että käyttävät näitä ”asiantuntijoina” kommentointeihin. Hehän kommentoivat asioi- ta, joita ovat suunnitelleet ja tehneet virkavastuulla olevat ministeriöi- den virkamiehet, joilla on käytettävissä kaikki taustatiedot ja vastuu kokonaiisuuksista. Ja sitten tulee ilman vastuuta ja ilman tarvittavia taustatietoja jokin ”dosentti” ja haukkuu pystyyn nämä suunnitelmat käsitellen vain jotain pientä yksityiskohtaa.
Yliopistojen sisältä ja alempienkin koulutusalojen (esim. Sammonka- dun Tredu) tulee tietoja, että professorit ja dosentit ovat ihan sekaisin käydessään loputonta valtataistelua määrärahoista ja toisiaan vastaan. Ja tällaiset sitten kouluttaa nuorisoa. On pakko todeta, että Suomeen ei enää koskaan saada toimivaa koululaitosta eikä toimivia korkeakouluja.
***
http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/pietarin-eurooppalainen-yliopisto-menetti-toimilupansa
Pietarin ”Eurooppalainen yliopisto” menetti toimilupansa
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612102200038777_ul.shtml
Pietarin eurooppalainen yliopisto on venäläismedian mukaan menettänyt toimilupansa ainakin toistaiseksi.
Viranomaiset tai yliopisto eivät ole kommentoineet päätöstä.
Vedomosti-lehti siteeraa yliopiston professoria Ilja Utehinia, jonka mukaan päätös on osa trendiä, jolla pienet etenkin yksityiset korkeakoulut pyritään sulkemaan. Niille esitetään vaatimuksia, jotka ovat toisinaan jopa ristiriitaisia eivätkä ole kytköksissä opetuksen sisältöön.
Yliopistoon tehtiin keväällä viranomaistarkastus, jonka jälkeen yliopisto menetti oikeuden myöntää virallisia tutkintotodistuksia.
Suomessa asiasta uutisoi Helsingin Sanomat. Sen mukaan Helsingin Sanomain Säätiö on tänä syksynä aloittanut yhteistyön yliopiston kanssa. Yliopistolla on HS:n mukaan yhteistyötä myös muun muassa Helsingin yliopiston kanssa.
STT ”
Sulkeminen ei ollut ensimmäinen kerta, mutta nyt meni toimilupakin:
http://blogs.helsinki.fi/t-retki/2008/03/04/pietarin-eurooppalainen…
Erkon ja Koneen säätiöiden rahoittamilla ”tutkimuksilla” alkaa olla sellainen maine sivistyneessä maailmassa, että se on lappu luukulle tiedeyliopistoille, jos niiden kanssa diiliä tekee…
Hesarin hölynpölyä…
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005096326.html
Venäjän parhaimpiin lukeutuva yliopisto yritetään sulkea kaikin keinoin Pietarissa – häädön syyksi esitetty muun muassa väärin vaihdettuja ikkunoita
Venäjällä ihmetellään, johtuvatko arvostetun yliopiston ongelmat keskiportaan virkamiesten laintulkinnoista vai korkeamman tason poliittisesta päätöksestä.
Julkaistu: 21.2. 2:00 , Päivitetty: 21.2. 11:20
Pietari
Pietarin eurooppalaisen yliopiston perustajiin kuuluva professori Nikolai Vahtin levittää kätensä ja pudistelee päätään.
”En ymmärrä tätä. Tämä kuulostaa niin absurdilta”, hän sanoo.
Venäjän opetusministeriön tammikuisessa vertailussa Pietarin eurooppalainen yliopisto on jälleen yksi maan parhaista korkeakouluista. Siksi ministeriö käyttää sen opettajia komiteoissaan. Silti saman ministeriön alainen opintotarkastusviranomainen on yrittänyt jo kuukausia viedä siltä toimiluvan.
Opintotarkastusviranomaisen mukaan yliopisto rikkoo korkeakouluille asetettuja vaatimuksia. Sen mukaan opettajien pätevyyttä ei esimerkiksi mitata riittävän usein eikä valtio-opin ja sosiologian opettajista tarpeeksi moni tee alansa käytännön töitä.
”Ministeriöllä ei ole ollut mitään ongelmia yliopiston opetuksen tason suhteen”, Vahtin lisää.
Tilanne on valtiotieteisiin ja humanistisiin aloihin keskittyvän yliopiston kannalta vakava. Venäjän menestyksekkäin yksityinen yliopisto taistelee nyt tosissaan tulevaisuutensa ja olemassaolonsa puolesta. Tilanne on sen verran herkkä, että Vahtin huomauttaa puhuvansa yksityishenkilönä.
Tässä kuussa yliopisto hävisi moskovalaisessa oikeudessa haasteensa pysyvän toimilupansa takaisin saamiseksi. Opetustarkastusviranomai- nen vei sen joulukuussa, mutta tuolloin oikeus antoi heti väliaikaisen toimiluvan käynnissä olevien oikeusprosessien loppuun. Yliopisto on valittamassa moskovalaisoikeuden päätöksestä, joten prosessi jatkuu.
Moskovan opintotarkastusviranomaisen lisäksi yliopisto on saanut vas- taansa myös Pietarin kaupungin, joka yrittää häätää yliopiston tiloistaan kesken vuokrasopimuksen. Tästä aletaan käydä oikeutta maaliskuussa.
Yliopisto sijaitsee Pietarin keskustassa marmoripalatsissa, joka on ra- kennettu 1700-luvulla. Yliopisto mahtuu pienehköön palatsiin, koska siinä voi suorittaa vain jatkotutkintoja. Opiskelijoita on siksi vain parisataa.
Vahtin lähtee esittelemään tiloja. Niin kuin Pietarissa usein, pelkästä rakennuksesta voisi puhua tunteja. Sen tunnetuin asukas oli keisari Aleksanteri II:n rakastajatar ja salainen vaimo Jekaterina Dolgorukaja eli ruhtinatar Jurjevskaja.
”Tilat on remontoitu neuvostoaikana”, Vahtin sanoo yläkerran kellertävässä pääsalissa.
Seminaaritilana toimiva sali on koristeellinen, kohokuviot ovat kullanvärisiä.
Lähempää huomaa, että entistämisestä on jo aikaa. Siksi yliopisto haluaisikin remontoida rakennuksen toden teolla: kunnostaa kaiken mahdollisen mutta samalla saada siitä modernin oppilaitoksen. Remontin budjetti on 35 miljoonaa euroa.
Hanke on nyt jäissä. Pietarin kaupunki tuki remonttia, kunnes tammi- kuussa se alkoi yllättäen syyttää yliopistoa sisäpihan ikkunoiden vaihta- misesta. Kaupungin mukaan tämä rikkoo arvorakennusten käytön sääntöjä.
Yliopiston kohtaamat vaikeudet ovat herättäneet Venäjällä huomiota laajalti. Se johtuu osin yliopiston tasosta, mutta huomiolla on poliittisempikin puoli: arvailu, ovatko ongelmien takana vain laveita lakeja ikävästi tulkitsevat väliportaan virkamiehet vai jokin korkeampi taho.
Yliopistolla on ollut perustamisestaan asti eli vuodesta 1994 kriittinen ja liberaali maine. Vuonna 2008 yliopisto joutui vaikeuksiin paloviranomaisten kanssa, kun se oli aloittanut vaalitarkkailuun liittyvän ohjelman. Siksi jotkut liberaalit ovat nyt tulkinneet yliopiston vaikeudet jälleen yhtenä merkkinä kaikenlaisen arvostelun kitkemisestä.
Toisaalta yliopisto ei ole koskaan ollut mikään oppositioyliopisto. Sen perustamisen taustahahmona oli Pietarin silloinen pormestari Anatoli Sobtšak. Hän oli Venäjän nykyisen presidentin Vladimir Putinin esimies, josta Putin on aina puhunut kunnioittavasti.
Yliopistoa haluaa välttää spekulaatiot. Sen mukaan välit valtakunnan johtoon ovat hyvät: professoreja on esimerkiksi useissa presidentin ja ministeriöiden kokoamissa asiantuntijaryhmissä. Yliopiston käsityksen mukaan Putin, presidentin hallinto ja hallitus tukevat yliopistoa.
Kaiken keskellä yliopisto on yrittänyt jatkaa toimintaansa normaalisti. Opetusta on ollut koko ajan tavalliseen tapaan, sanoo valtio-opista maisterin tutkintoa tekevä Viktorija Poltoratskaja.
Hän valitsi yliopiston korkean tason vuoksi. Akateemista uraa suunnittelevalle se on hänestä paras vaihtoehto.
Poltoratskajan mukaan opiskelijat kyllä puhuvat asiasta silloin tällöin keskenään, mutta enemmän siitä haluavat keskustella ystävät ja sukulaiset, mikä on välillä rasittavaa.
”Huolissaan olo ei auta mitään”, hän sanoo.
Yliopiston mukaan prosessilla on kyllä ollut vaikutuksia. Uusia ulkomaalaisia opiskelijoita ei ole voitu ottaa maksulliseen ohjelmaan, mikä tarkoittaa aukkoa budjetissa. Lisäksi opintotarkastusviranomaiselle on jouduttu laatimaan kilokaupalla raportteja, mikä on pienessä yliopistossa sitonut sekä hallintohenkilökunnan että opettajien aikaa.
Työ on kuitenkin auttanut. Kun viranomaiset sanoivat vielä viime kesänä rikkeitä olevan pitkälti toistasataa, yliopisto on saanut kirjelmöinnillään todistettua useimmat arviot vääriksi ja kyse on enää neljästä kohdasta.
Vahtin sanoo olevansa optimisti. Nyt on jo tullut selväksi, että henkilökunta ja opiskelijat ovat lojaaleja yliopistolle.
Hän muistelee, kuinka Sobtšak soitti professori Boris Firsoville ja kertoi uuden yliopiston ideasta. Sobtšak halusi silloin Pietariin vaihtoehtoisen yliopiston, koska pelkäsi valtiollisten yliopistojen pääsyn neuvostotaakasta vievän liian pitkään. Seuraavana aamuna Firsov soitti Vahtinille.
Tutustumisretkien jälkeen päätettiin perustaa tutkimukseen ja jatkotutkintoihin keskittyvä pieni kansainvälisen tason eliittiyliopisto, jossa ratkaisevat vain tieteelliset meriitit.
”Yliopisto on nyt juuri sellainen kuin ajattelimme, että sen pitäisi olla”, Vahtin sanoo.
Euroopan aika: Vuosi 2017 on Euroopan suurten mullistusten vuosi. HS julkaisee uutisia taustoittavaa journalismia näillä viikoittaisilla Eurooppa-sivuilla. Kaikki Eurooppa-vuoden artikkelit ovat luettavissa aihesivulla
Fakta
Pietarin eurooppalainen yliopisto
Perustettiin vuonna 1994, toiminta alkoi vuonna 1996.
Tarkoitus oli parantaa valtiotieteellistä ja humanistista tutkimusta sekä hidastaa venäläisten tutkijoiden pakoa ulkomaille.
Yksityinen yliopisto, jolla on tukenaan säätiöityä omaisuutta.
Tekee tiivistä yhteistyötä esimerkiksi Helsingin yliopiston kanssa.
Tarmo Leinonen kommentoi_ 11. joulukuu 2016
”Erkon ja Koneen säätiöiden rahoittamilla ”tutkimuksilla” alkaa olla sellainen maine sivistyneessä maailmassa, että se on lappu luukulle tiedeyliopistoille, jos niiden kanssa diiliä tekee…”
Eivät taida vientiä helpottaa.
Suljettu yliopisto on pikkuriikkinen, 275:n opiskelijan, muttei kuitenkaan kylän huonoin.
Neuvos kommentoi_ 11. joulukuu 2016
Josko siellä oli länsimaista suuntausta tai josko joku luuli olevan?
http://mvlehti.net/2016/12/12/suomalaisten-nato-trollien-yliopisto-…
Suomalaisten Nato-trollien ”yliopisto” kaatui Pietarissa
”Pietarin eurooppalaiseen yliopistoon” liittyy useita hämäryyksiä. Tämän pikkuruisen yliopiston lisenssi on juuri peruutettu. Sinne Arja Paananen vei rahaa oman pankkitilinsä kautta. Sanoma konsernin Säätiö ja Kone Säätiö ovat pikkuyliopiston läheiset tukijat.
Jos sä Risto haluat jonkun lukevan blogejasi, niin lyhennä niitä. Ei kukaan jaksa lukea monisivuisia, lainauksia viliseviä vuodatuksia.
Nyt minä kyllä luin, kokonaisuudessaan, ihan puhtaasta uteliaisuudesta.
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/taalla-bryssel-komissaarille-kavi-nolo-moka-kutsui-meppeja-idiooteiksi-ja-raivostutti-parlamentin/087bc470-d65e-46eb-a8c3-fa9e5d97495e
” Täällä Bryssel: Komissaarille kävi nolo moka – kutsui meppejä idiooteiksi ja raivostutti parlamentin
17.2.2023 18:00
Kohun keskellä. EU:n laajentumiskomissaari Olivér Várhelyi vastasi tiistaina Euroopan parlamentissa meppien kysymyksiin. Häneltä jäi mikki vahingossa auki, ja kuulijat kuulivat kysymyksen: ”Kuinka monta idioottia on vielä jäljellä?”Kuva: epa10466774
EU:n unkarilaiselle laajentumiskomissaarille Olivér Várhelyille sattui tällä viikolla moka, joka sai Euroopan parlamentin raivoihinsa. Várhelyi kutsui meppejä idiooteiksi….