Tämähän on suomalaisille lopulta kovin tuttua, kun esimerkiksi Halon- perkeleen pressakauden alkajaisiksi Suomen Akatemian taantumuspu- heenjohtaja vaihdettiin Halosen juoppohulluun haistapaskantieteilijään – ja ahdistelijaan – NATO-haukka Raikka Väyryseen, ja ”Akatemian” lopullinen (?) alasajo tieteellisen instituution ominaisuudessa alkoi.
Tuolloinen ”oikea käsi”, opetusministeri, ON MUUTEN TAAS JUMALAUTA SAATANA PERKELE WITTU pressaehdokkaana!!!!
Suomen kulttuurin muutos -seminaari – 2010 – Ilkka Niiniluoto & Raimo Väyrynen – YouTube
https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/07/rauhanpalkinto-eu-ruutitynnyrille-peruutettava-2012
Sosiaalisessa mediassa toimittaja Hartley-Brever (polvet eivät näytä olevan kauhean pattiset) kertoo, että Fallon oli useaan kertaan laittanut kätensä hänen polvelleen.
Hän on itse ollut nyt sitä mieltä, että kohu on täysin järjetön ja turha ja ja ministerin ero sen takia mieletöntä (abdurdia).
Julia Hartley-Brewer is a journalist and radio presenter
https://yle.fi/uutiset/3-9914348
” Ahdisteluskandaalin paisuminen olisi viimeinen niitti Britannian heikolle hallitukselle
Theresa Mayllä ei ole varaa menettää kansanedustajiaan, jos hän haluaa saada tahtomalleen brexit-lainsäädännölle parlamentin hyväksynnän, kirjoittaa Ylen Lontoon-toimittaja Pasi Myöhänen.
LONTOO Pääministeri Theresa May menetti myöhään eilen yhden tär- keistä tukipilareistaan. Syytökset seksuaalisesta ahdistelusta saivat Mayn luottomiehen Michael Fallonin jättämään puolustusministerin paikkansa.
Erot eivät välttämättä jää tähän.
Konservatiivipuoluetta viime päivänä ravistellut häirintäskandaali on jatkanut paisumistaan. Sen taustalla on puolueen omien tutkijoiden kokoama lista väitetyistä ahdistelutapauksista.
Lista koottiin todennäköisesti poliitikkojen lojaaliuden varmistami- seksi, eli suomeksi sanottuna kiristystarkoituksiin. Nyt se on julkisuudessa poliittisten vastustajienkin käsissä.
Jos häirintäsyytökset johtavat kansanedustajien eroihin, Theresa Mayn hallitus on pahassa pulassa. May roikkuu kesän katastrofivaalien jälkeen vallankahvassa vain hiuskarvan varassa ilman omaa parlamenttienemmistöä.
Konservatiiveillä ei olisi varaa menettää mahdollisissa täydennysvaa- leissa yhtäkään edustajapaikkaa. Puolue tarvitsee joka ikisen äänen esimerkiksi brexit-lainsäädännön läpiviemiseksi parlamentissa.
Lista herättää vakavia kysymyksiä
Vielä ei ole tarkkaa selvyyttä siitä, kuinka vakavia syytökset ovat ja onko häirinnästä todisteita. Konservatiivien kokoamalla listalla on selkeiden ahdistelusyytösten lisäksi myös silkkaa toimistojuoruilua.
Siinä mainitaan muun muassa konservatiivikansanedustajan toimistoromanssi, joka nyt on jo johtanut vakiintuneeseen julkiseen parisuhteeseen.
Britannian lehdet ovat julkaisseet siitä versioita, joissa valtaosa nimistä on sutattu yli, sillä syytöksistä ei ole todisteita. Ne voivat olla virheellisiä, ja julkaisu voi tuottaa tuskaa myös loukatulle osapuolelle.
Lähiviikkoina nähdään, onko vakavissa syytöksissä perää ja paisuuko skandaali vajaa kymmenen vuotta sitten koko Britannian poliitikkokunnan maineen tahranneen kulukorvausskandaalin mittoihin.
Joka tapauksessa suuri syytösten määrä herättää kysymyksiä miesvaltaisen Westminsterin parlamentin työkulttuurista ja pakottaa poliitikkokunnan itsetutkiskeluun.
Se, että listan kokoamisen syynä näyttää olleen ahdistelun puuttumisen sijaan painostuskeinojen etsiminen, kertoo karua kieltä kulttuurista konservatiivipuolueen sisällä.
Fallonin lähtösyy on hämärän peitossa
Michael Fallonin lähtö oli konservatiiveille isku. Hän on erittäin kokenut poliittinen toimija, jonka pääministeri lähetti säännöllisesti TV:n keskusteluohjelmiin puolustamaan puolueen politiikkaa.
Hänet korvaa kokemattomampi poliitikko, konservatiivien ryhmäkurista vastaavan “piiskurin” paikalta nouseva Gavin Williamson.
Fallonin lähtöpäätös viittaa siihen, että eronneen ministerin kaapissa on muitakin luurankoja kuin julkisuudessa ollut 15 vuoden takainen journalisti Julia Hartley-Brewerin polven koskettelu.
Hartley-Brewer itse on painanut tapauksen villaisella ja sanoo tuoreissa haastatteluissa, että ero sen vuoksi olisi “absurdia”. ”
On toki myös mahdollista, että tämä on sovittu tekosyy. Hänellä on jo- takin pahempaa, ehkä jopa ”seksialalta”. Hän olisi voinut myös sanoa, ettei muista ikinä nähneensä koko mimmiä.
Tällaisesta ei saa tulla mitään yleisavainta, joka sopii joka lukkoon.
https://yle.fi/uutiset/3-9912325
” Britannian puolustusministeri eroaa häirintäkohun takia
Juorulehti Sun paljasti ministerin käyttäytyneen asiattomasti vuonna 2002.
1.11.2017 klo 22:05päivitetty 1.11.2017 klo 22:10
Britannian puolustusministeri Michael Fallon eroaa seksuaalisesta häirinnästä nousseen kohun takia.
Fallon myönsi eilen tiistaina laittaneensa käden naispuolisen toimittajan polvelle vuonna 2002. Tapauksesta kertoi juorulehti SUN.
Nykyään radiotoimittajana työskentelevä Julia Hartley-Brewer ei ole aiemmin halunnut kertoa konservatiivipuolueen illallisella tapahtuneesta välikohtauksesta.
Sosiaalisessa mediassa toimittaja Hartley-Brever kertoo, että Fallon oli useaan kertaan laittanut kätensä hänen polvelleen.
– Rauhallisesti ja kohteliaasti kerroin hänelle, että jos hän vielä tekee niin, lyön häntä naamaan, toimittaja kuvaili tapahtumia.
– Hän veti pois kätensä ja asia oli sillä selvä, Hartley-Brever jatkaa.
Hartley-Breverin mukaan hän ei halunnut jatkaa asian käsittelyä, joka hänestä oli lähinnä hieman huvittava.
– Kukaan ei ollut edes hieman loukkaantunut tai tuohtunut, Hartley-Brever kirjoitti ja jatkoi, ettei tuntunut itseään seksuaalisen häirinnän uhriksi, kertoo juorulehti SUN.
Kun asia tuli julkisuuteen lehtiartikkelissa, Fallonin tiedottaja kertoi ministerin pyytäneen anteeksi käytöstään.
Erokirjeessään Fallon sanoo käytöksensä olleen arvotonta vaadittuihin standardeihin verrattuna.
Pääministeri Theresa Maylle ero on hankala asia, sillä hän joutuu nyt muut-tamaan hallituksensa koostumusta tilanteessa, jossa hallituksen sisällä on erimielisyyttä brexit-neuvotteluista ja hallituksen parlamenttienemmistö on ohut.
Lähteet: AP, Reuters ”
Nistoimittajat voisivat myös duunissa käyttää selvästi vesirajapituutta pitempiä hameita, jotka jättävät ne polvet piiloon, jolloin ne ensinnä- kään eivät provosoi sillä tavalla ja toisekseen se polvelle taputtaminen ei ehkä hameen läpi tunnu heti kopeloinnilta… ”
Safiiri: ”Eikös juurikin tuo MeToo -kampanja esittänyt ilmiön yleisyyden? Nyt siis se ei kelpaa. Eivät kelpaa asiasta tehdyt aiemmat tutkimukset- kaan. Sillä nyt täällä pitäisi löytyä liuta naispalstalaisia, jotka ovat kokeneet tilanteita lähes päivittäisellä tahdilla. Muistammeko TÄMÄN vaatimustason seuraavan kerran, kun joku muistuttaa niiden turvisten tekemästä häirinnästä? Kriteeri on, että palstalta löytyy suuri naisten joukko, joka kertoo tulleensa häirityksi /ahdistel-luksi / raiskatuksi ei vain kerran, vaan useita kertoja elämänsä aikana siten, että syyllinen on turvapaikanhakija. Lisäksi kyse ei saa olla iltapimeästä, ei ravintolasta, ei humalaisesta eikä polvet paljastavassa hameessa kulkevasta naisesta.
Seksuaalista häirintääkin pyritään estämään viranomaisten toimesta. Seksuaalinen ahdisteluhan jopa kriminalisoitiin aika vastikään. Mutta kuten palovaroittimien käyttämisestä että liikenneturvallisuudesta kampanjoidaan silti. Miksei tästä saisi?
Käden polvelle laittaminenkin on erittäin häiritsevää joissakin tilanteissa. ”
Spammiro Botti: ”Tuossa tämän hetken kuuluisimmassa Englannin puo-lustusministerin (ja perustärkeän Brexit vaikuttajan, puoluetovereiden mukaan Mayn oikean käden) ”kopelointijutussa” ainakin oli pikemmin- kin kaikki valot vihreällä kuin punaisella:siinä oli saman puolueen vapaa- ehtoiset korkean tason vaikuttajat, toimittaja ja ilmeisesti kansan- edustaja, joiden on osattava toimia yhteen ja jotka juhlivat yhteisiä, yhdessä tehtyjä voittoja ja pähkäilevät tappioita. Kyseessä oli viisikymp- pinen julkkismies ja kolmekymppinen julkkisnainen, joiden voidaan olettaa oppineen ja hallitsevan tavat, puoleen ja toiseen.
Tuollaisessa tapauksessa lähinnä häipyminen kahdestaan kesken bilei- den on jyrkästi kiellettyä – vaikka tapahtuisi kuinka korkean vapaaeh- toisesti molempien pääsosapuolten toimesta. (Sellaiselle on sitten muut bileet.)
Kuka pystyy takaamaan, etteikö esimerkiksi tuota ministeri Risikkoa nosteltaessa joku roteva herra olisi sattunut vaikka vahingossa vähän ”hiplaamaan polveakin”?
– työtilanteessa esim. pomon tehdessä sitä alaiselle tai asiakkaan asiakaspalvelijalle ”
SB: ” Näissä tapauksissa homma ei aina ole välttämättä niin causa sui seksuaalista kuin jotkin teoriat väittävät, vaan kyse on (myös) sen työ- tai asiakassuhteen asioista.Toki periaatteessa on mahdollista olla päin- vastoinkin, että koko työ- tai asiakassuhde on muodostettu ”liiviin uimi- seksi”… Silloin ollaan todennäköisesti tekemisissä muuten rikollisten hommien kanssa. Tavallisilla markkinoilla sellaiset firmat eivät pärjää. ”
S.: ”- täysin tuntemattoman miehen tekemänä ”
SB: ” Täysin tuntemattomien on luvatonta hiplailla myöskään kenen- kään takinlievettä tai matkalaukkua. Hiplaaja voi olla varas, hänellä voi olla kirppuja, kohteen autonomiaa loukataan. ”
S.: ” – tilanteessa, jossa ei ole mahdollisuutta paeta tai saada turvaa muilta ihmisiltä
Flirttaaja järjestää aina pako- ja väistömahdollisuuden. Sitten kun kohde toistuvasti ei osoita vähäisiäkään merkkejä näiden hyödyntämiseen, voi flirtata lisää… ”
S.: ” – lääkärissä tai hierojalla, jossa tilanteen intiimiyden takia pitäisi vallita aivan erityisen korkeatasoinen luottamus hoitoa antavan ammattilliseen käyttäytymiseen ”
SB: ” No jos on vaikka ”kopeloitu” sydäntä sisältä päin tai jota- kin luita menestyksellisesti remontoitu, niin sellainen jokin pinnallinen on aivan yksi pissan hailee siihen pääasiaan verrattuna. Ja sellaistahan joudutaan tekemään.
Eräänkin kerran eräs jonkinmoinen pomo meni johonkin tyrä-leikkaukseen, ja kun oli taaskin saman puolueenkin ja seurakun- nan tuttua väkeä tohtorit ja hoitajat, niin pomo sanoi, että ”älkää nyt sitten vaan siihen yhteen välineeseen sillä veitsellänne lipsauttako..”
Sitten kun pomo heräsi niin se väline oli kiedottu valtavaan side-harsotolloon ja sidottu vielä punainen rusetti koristeeksi, vaikka mitään lipsahdusta ei ollut tapahtunut eikä uutta vammaa syntynyt. ”
S.: ” – tilanteessa, jossa oikeutus siihen selitetään asiattomasti muka työn vaatimuksilla
– tilanteessa, jossa kieltäytymisen hinnaksi asetetaan työn menettäminen, uran vaikeuttaminen tms. seuraamus
– tilanteessa, jossa asiaan liittyy väkivallalla uhkaaminen ”
SB: ” Nämä on ihan itsenään muutenkin rikollisia. Ihan sama, mitä ”ylimääräistä” vaaditaan. ”
S.: ” – siten, että kieltämiseen ei reagoida, vaan koskettelua jatketaan siitä huolimatta ”
SB: ” No tämä on paha. Ja on vaikea todistaa, ellei sitten rupea huutamaan siellä bileissä tai työpaikalla. Eikä edes sitä aina uskota. Rikollisia on joka suuntaan. ”
S.: ” – tilanteessa, jossa on hyvin vaikeaa nostaa asiasta äläkkä tai edes huomauttaa (virallinen illallinen, tärkeä neuvottelu, lasten seurassa, yleisön läsnäollessa esiintymistilanteessa) ”
SB: ” Todella pervoa…”
S. : ” Koko kuvion pelkistäminen ”vain” käden polvelle laittami- seksi on aivan ratkaisevan olennaisten tekijöiden jättämistä pois ja huomiotta. ”
SB: ” Niin olennaisten, että kyse ei kaikkein perimmiltään ole siitä ollenkaan. ”
S.: ” Lisäksi se ei ole ollenkaan ”vain” -asia, jos kyse on jostain edellä mainituista tilanteista ja jos kieltäytymiseen liittyy ikävien ja jopa kauaskantoisia vaikutuksia sisältävien seuraamuksien uhka.
On myös hyvin tyypillinen mitätöinnin tapa se, että tilannetta ja tekoa tuohon mallisi mukaiseen tapaan vähätellään. ”
SB: ” Aivan tuollaisenaan tuo on vähäinen, ja mitä todennäköisimmin (SILLOISEEN) LAKIIN PERUSTUMATON.
Tässä on nyt vain kannettu se kuuluisa poliittinen vastuu. ”
S.: ”Mähän vaan katsoin, en edes koskenut” – voisi kuka tahansa tirkistelijä naisten saunaan asennetusta kamerasta sanoa. ”Vä- hän vain kuttin”, sanoo toisen tajuttomaksi hakannut pahoinpi- telijä. ”Kai sitä nyt kysyä saa, mitäs se nyt ketään haittaa”, selit- tää naisten hintaa Kalliossa satunnaisilta vastaantulijoilta udel- lut. ”Mähän vaan seison tässä, enkä mitään tee”, kommentoi stalkkaaja, joka ei suostu jättämään exäänsä rauhaan. Jos naiset törkeällä tavalla harjoittaa vallankäyttöä tulkitessaan häirinnäk- si aivan viattomankin käyttäytymisen, niin onhan tuollainenkin ”vain käden laittoi polvelle” -diminutivisointi ihan samanlaista määrittelyllä tehtyä vallankäyttöä. Mihin se kaikki muu tilantee- seen liittyvä muka hävisi? Saako siis Jenni Haukionkin polvelle laittaa käden virallisessa illallispöydässä viereinen herrahenkilö, eikä se ole mitään, eikä haittaa ketään? Ei edes Saulia. Vai koskeeko tämä ”eihän se ole mitään” vain niitä onnettomia tavisnaisia, joiden on pakko käyttää metroa? ”
SB: ” Minä epäilen, että esimerkiksi veteraani Hannes Hynönen on laittanutkin… ”
Tällaisella perseilyllä yritetään luoda ”uutta EU-tapakulttuuria”, joka poikkeaa ISISin vastaavasta lähinnä siinä, että naisten taholta on suotavaa ja pakollista provosoida miehiä ja esiintyä faktuaalisesti seksuaalisesti, mutta miehille seuraa armoton sosilaalisnen rangaistua yhdestäkin ”väärästä” silmän- ja sormenliIkkeestä.
Tällä luodaan ”periaatteelisesti uudenlaista poliittista päätöksenteko- ja päättäjien ”valvosta”järjestelmää.
Kukaan ei sellaisia ämmänhoriskoja kuin halosia ja hautaloita ahdistele eikä lähentele, on tuskin koskaan ”ahdistellut”. Suurin piirtein sama koskee tuksu tukiaisia.
Sellaiset kuitenkin ylläpitävät suurinta huutoa.
Mailla vierahilla henkilö vaihdetaan vaikka tekosyyllä – meillä ei ei edes asiamokan vuoksi.
No ei tietenkään kirveelläkään asiamokien ja -katastrofienkaan vuoksi, mutta tuolla kainollahan meilläkin ON VAIHDETTU JA VIELÄ TOTAALISEEN HAISTAPASKAAN:
https://www.tiede.fi/comment/763388#comment-763388
” Halosen ”kultapojan”, Suomen akatemian entisen, tehtävässään täydelliseti epäonnistuneen puheenjohtajan
ruudinsauhuNATOhenkinen vuodatus, josta hänen Valtiattarensakin todellinen (”kaappi”)NATO-kanta
http://www.ulkopolitiikka.fi/arkisto/numerot/1999/erikois_99_v%E4yrynen.htm
” Naton ongelmat
Naton toiminta Kosovossa on ollut poliittisesti tehotonta ja jopa moraalitonta. Jatkamalla ilmasotaa viikkokaupalla on tuotettu paljon inhimillistä ja taloudellista tuhoa ilman, että sotilaallista ratkaisua on pystytty saamaan aikaan. Näissä oloissa kieltäytyminen maajoukkojen käytöstä on merkinnyt serbien harjoittaman etnisen puhdistuksen ratifiointia. Siksi liittokunnan olisi pitänyt olla valmis ainakin valmistautumaan maavoimien käyttöön Kosovossa. Naton huhtikuun lopulla Washingtonissa pidetty juhlakokous olisi antanut sopivan kontekstin tämän päätöksen tekemiselle, mutta se mahdollisuus jätettiin monista poliittisista syistä käyttämättä. Päinvastainen menettely olisi kertonut, että Naton päämäärät ovat kiinteitä, mutta tavoitteet joustavia: Kosovon kansanmurhan lopettamiseen ollaan valmiita käyttämään kaikkia tarvittavia keinoja. Nyt Nato lähettää
päinvastaista sanomaa, jonka mukaan tavoitteet ovat joustavia, mutta keinot kiinteitä (ilmasota). ”
NATO surffasi YK-oikeuden kirjaimella, joka näkee laittoman
hyökkäyksen laittomana miehityksenä, kun taas jokin rjojen yli ammuskelu voi olla esimerkisi pelkää terrori-isku. NATO ja USA ”tulkitsivat” asiaa niin, että ”maata saa pommittaa ja lamuttaa vaikka siten sen siviilenkin (mm. sairaaloiden) sähköhuolto (ja tuottaa siten ruumiita) ”kunhan ei astu sen alueelle maajoukoilla”. ”