Vastuu vanhemmilla jos pojat eivät osaa lukea ja kirjoittaa.
Totta toinen puoli, mutta jos vanhemmat ovat työelämässä ja työ imee heidät äärirajoille?
Ovatko opetusmetodit jääneet ajasta jälkeen ja luokkakoot liian suuret?
Aiheesta päivän lehdessä.
Trendi aikanamme on että vanhemmat (itsekkyyttään, mukavuudenhalussaan??) yhä enemmät vetäytyvät vastuista lastensa suhteen, syyksi yhä useimmin (hurskastellaan?) että on hyvä jättää AMMATTILAISTEN huomaan lasten kehitys ja kasvaminen ihmisiksi.
Ongelmat ovat moniselitteisiä ja ainahan ei voi laittaa vanhempienkaan viaksi jos nuori ei pärjää. Mietitäänpä lapsuudesta alkaen….miten lapsi voi keskittyä ja rauhoittua kun häntä pienestä pitäen raahataan milloin mihinkin hienoon harrastukseen ? Kotona olo ajaksi hänelle laitetaan joko lastenfilmi pyörimään tai annetaan tabletti peleineen käteen; viihdy itseksesi.
Pienestä pitäen ei ole vastoinkäymisiä ratkaistavaksi, koettavaksi; laitatko nyt tänään tämän paidan vai tuon paidan, mitä haluaisit syödä tänään. Minne haluaisit mennä lomalla ? Tehdään siis kaikki lasten /nuorten ehdoilla.
Kaiken saa ilman omia pinnistuksia tai sitten ei saa mitää edes omilla ponnistuksilla.
Ihmisten elintaso on noussut, mutta jos sinulla ei ole samoja kulutustavaroita kuin muilla olet out
Nuoret tytöt ottavat vanhemmista esimerkkiä meikkeineen ja seksikkyyksineen ja vanhemmat pukevat lapsia kuin aikuisia jo lastentarhasta lähtien. Vapaa-aikaa on ja harrastusvälineitä ja tietenkin harrastuksia. ilman mitään velvoitteita. Lapsia kehutaan ylettömästi heidän ” onnistuttuaan ” jossain asiassa. lasten annetaan sanella ehdot olemiselleen. Hyvästä koulumenestyksestä palkitaan ja se hyvä voi olla keskinkertaista.
Opetetaan vääriä arvoja jo pienestä pitäen, mitä siis voidaan odottaa mm.vaikeassa murrosiässä tai itsenäistymisen kynnyksellä ?
Olin aikoinaan peruskoulun ala-asteella poikaluokan oppilas. Meitä oli muistaakseni 19 poikaoppilasta, joista osa on vielä nykyäänkin ystäviäni. Meillä oli luokanvalvojana miesopettaja joka antoi järjestäjien päättää rangaistuksista, kun joku teki jotain tuhmaa. Yksi rangaistusmuoto oli laittaa esim viimeiseksi ruokalajonoon ja pahemmasta tuhmuudesta luokan järjestäjät antoivat jälki-istuntoa tunnin verran.
No nyt on vielä yksi huoli koulujen syysloma ja vanhemmat työssä? Jätetäänkö lapsi oman onnensa nojaan tuskin ainakaan pojat lukevat kirjoja.
Al toimittajakin kirjoittaa pojastaan joka ei edes lahjomalla…
Miten esimerkiksi nuoret lukevat kun osa ei edes osaa ? Tekstiviesteillä pelataan ja lollia luikataan
emojit peliin pistetään
ja somessa tyhmät listitään
Peruskoulusta tulee luku- ja kirjoitustaidottomia nuoria ulos. Syysloma ei sinänsä vaikuta vanhempiin esim toisen asteen opiskelijoihin; eihän ne kaikki pääse kouluunkaan; ainakaan koko päiväksi