Päästöjä ilmassa

Ilman saasteet ja vaikeus hengittää.
– Meillä Suomessa ollaan kuitenkin aina ensimmäisenä talkoissa.
Päättäjämme eivät kuitenkaan saa ääntänsä kuuluviin taikka eivät ymmärrä, että meillä on harvaan asuttu ja pitkien matkojen maa.
– Nyt pitäisi hävittää kaikki vanhat autot ja ostaa uusia vähäpäästöisiä taisi vaan unohtua, että enemmistöllä ei ole varaa noin vaan mennä ostamaan uutta autoa ja niitä uusia vähäpäästöisiä ei ole vielä riittävästi tarjolla ja jos on ovat tavallista kalliimpia?

https://www.is.fi/autot/art-2000005440832.html

Hyvä tahto mutta ymmärtääkö miljoonia tahkoava päättäjä meidän tavis kansan olotilaa – ajelen 9 v vanhalla ja se on vielä ihan käyttökelpoinen kulkine.

5 vastausta artikkeliin “Päästöjä ilmassa”

  1. Juu, saasteet ja huono ilmahan ovat pääosin siellä kaupungeissa, joten niihin tuppautuminen on oma vika.
    Kun suuri ihmismäärä asuu pienessä ahtaassa tilassa, siellä muodostuu väkisinkin paljon päästöjä ja tekee ilmasta huonon.
    Me maaseudulla asuvat emme käsittääkseni noita kaupunkien ilmoja pilaa, joten meitä on turha syyllistää ja kaataa laskua meidän niskaamme.
    Vähentäkööt kaupungeissa asuvat omat päästönsä.

  2. Kaupunkirakenne on paljon liikennettä aiheuttava, kun työmaa ja asuminen ovat eri puolilla ripoteltuna.
    Tampere sitä ratikkaa joo mutta ani harvalle sopii sen tuleva reitti.
    Maaseudulla matkat pidempiä joski osalla se työ siinä kotipiirissä.
    Maanviljely toki tuo paljon päästöjä kun joka työvaihe on koneellistettu eikä ne traktorit kuormineen kulje 3 litralla sataa km.

  3. Taas syyllistetään maaseutu ja maanviljely. Tosiasiassa on niin, että mitä vähemmän meitä täällä on, niin aina vähemmän syntyy päästöjä liikenteessä. Kun seisoo, varsinkin kesäisin, tuolla maantien varrella, niin kaupunkilaisethan siellä huristelee..

    Mitä maatalouteen tulee, niin aina vähemmän näkyy traktoreita pelloilla. Kaikki hoidetaan aina vaan leveimmillä koneilla kerralla. Nykyisillä suorakylvömenetelmillä korvataan monta ajokertaa, kun samalla hoituu kyntö, muokkaus, apulannan-, viljan kylvö ja jyräys. Koneet kuluttavat hiukan enemmän, mutta eivät niin paljon mitä säästyy nykyisin.

    Mekö siis olemme niitä saastuttajia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *