Presidentinvaali / Väyrynen

Ei montaakaan kuukautta, kun meillä on ilo taas äänestää uutta presidenttiä oman makumme mukaan.

Onhan niitä jo liuta ehdokkaitakin, Vanhanen ja Haavisto ja muutama muu, jotka nyt sivuutan olan kohautuksella. Tiettävästi tulossa on joku SDP:n muutamasta ehdokkaasta valitsema paras, entinen presidenti Halonen mukaan lukien.  Varmasti asettunee ehdolle myös nykyinen presidenttimme Sauli Niinistö kannatusyhdistyksen kautta. Varmaankin häntä lähtee myös Kokoomus kannattamaan.

Mutta paras aina pohjalla, tänään jysäytti, jälleen kerran Paavo Väyrynen. Siis ei kerran, vaan jo neljännen pyrkimyksensä presidentiksi. Hänkin kannattajayhdistyksen saattelemana. Nyt on sitten kova kiire saada ne 20 000 kannatuskorttia kasaan, mutta se ei kuulemma ole mikään ongelma. Kyllähän ne nyt Paavolle saadaan jos kerran Saulillekin. Paavon mukaan suurin jännite onkin hänen ja nykyisen presidentin välillä, muut ovat pelkkää ilmaa ja nimiä paperilla.

Sitkeyttä ja periksiantamattomuutta Paavolta ei todellakaan puutu, ehkä nyt maalataan taas edelliskerran hittituotteeksi syntynyttä vaalimukia, jota myytiin muutamalla eurolla. Mennään kauas ajassa taaksepäin, aikaan Kekkosen, silloin jo sanottiin Paavon olevan  presidenttikoulussa, kun kulki aina hänen mukanaan. Hitaasti vaan syttyy Suomen kansa, kun edelleen on Paavo vaan ehdolla noin 70 vuotaana. Virtaa hänellä tuntuu riittävän, ihmisellä jota monesti vanhukseksi julkisesti tituleerataan.

Mitä vaalien jälkeen, sitähän ei tiedä kukaan. Pahimmassa, tai parhaimmassa tapauksessa Paavo perustaa uuden, no mikä se nyt oli ”perustoivoa täynnä”, tms tapaisen yhdistyksen ja asettuu pääministeriksi ehdolle. Siis ei mitään pientä, vain taivas on rajana.

Ihan hyvä periaate, ottakaa opiksi.

8 vastausta artikkeliin “Presidentinvaali / Väyrynen”

  1. Pentti, tiedoksi että syy miksi minulle annettiin banni Uuden Suomen Puheenvuoroon oli että kirjoitin sellaisen kommentin jossa esitin jossakin muodossa toivomuksen että Väyrynen jäisikin Venäjälle. Siis ei yhtään rumaa sanaa, vaan kaino toivomus.

  2. Juha, minua ei kiinnosta onko vieteriukko. Minun näkemykseni on että Väyrynen on toiminut Venäjän hyväksi demokraattisia maita kuten Suomea vastaan. Oletan että tekee niin jatkossakin.

    Esimerkiksi kun Venäjä hyökkäsi Georgiaan vuonna 2008, niin Väyrynen julkeasti valehteli Georgian hyökänneen – siis Väyrynen toimi Kremlin propagandatorvena.

  3. …..Georgian sota oli elokuun 2008 ensimmäisellä puoliskolla Georgian sotavoimien ja eteläossetialaisten separatistien, abhasialaisten separatistien sekä Venäjän joukkojen välillä käyty sota. Vuonna 1991–1992 alueella oli käyty Etelä-Ossetian sota.
    Sota alkoi 1. elokuuta 2008 kun Venäjän tukemat mutta kansainvälisesti tunnustamattomat osseettiseparatistit alkoivat tulittaa georgialaisia kyliä kranaateilla.[6][7][8][9][10] Ossetian tykistöhyökkäykset rikkoivat vuoden 1992 tulitaukosopimusta.[11] 7. elokuuta 2008 Georgian armeija lähetettiin estämään nämä tuli-iskut ja palauttamaan järjestys Etelä-Ossetiassa.[12] Georgialaiset etenivät Tskhinvalin kaupunkiin, joka kuuluu Šida Kartlin hallintoalueeseen Georgiassa. Tskhinvali on ollut separatistinen alue vuodesta 1992.
    Venäjän joukot pääsivät laittomasti Etelä-Ossetiin ennen Georgian sotilasoperaatiota.[13][14] Venäjä syytti Georgiaa ”aggressioista (väkivaltaisuuksista) Etelä-ossetiaa kohtaan”,[12] ja käynnisti laajan skaalan maa-, ilma- ja meri-invaasion Georgiaan 8. päivä elokuuta ilmoittaen, että kyseessä on ”rauhanturvaoperaatio”.[15] Hyökkäys karkotti georgialaisjoukot Tskhinvalista ja ympäröiviltä kukkuloilta sekä otti hallintaansa Gorin ympäristöineen suoja-alueeksi osittain sen jälkeen, kun Georgian armeija oli käytännössä luopunut taistelusta ja vetäytynyt kymmeniä kilometrejä 20 kilometrin päähän Tbilisistä.lähde?…
    Lainaus Wikipedia.
    Ei se Väyrynen oikeastaan mitenkään valehdellut. Ylläoleva lainaus kertoo sodan alkuasetelman.

  4. Venäjä hyökkäsi Georgian alueelle 070808. Georgia teki vastahyökkäyksen omalla alueellaan pysäyttääkseen maahan tunkeutuvat Venäjän joukot. Siten nimenomaan Venäjä oli hyökkääjä Georgian sodassa, joka tapahtui elokuussa 2008.

    Väyrynen valehteli sodan alun Venäjän hyväksi.

    Virallinen Venäjä valehtelee edelleen, etteivät sen joukot hyökänneet Georgian alueelle 07.08.2008 vaan vasta 08.08.2008.

    Se, että Venäjä hyökkäsi Georgian kimppuun aloittaen Georgian sodan ei toki ole epäselvää, mutta kun Venäjän Puolustusministeriön virallinen lehti Krasnaja Zvezdakin kertoi Venäjän joukkojen edenneen (ilman Georgian lupaa, eli hyökänneen) Georgian alueelle ns. Etelä-Ossetiaan jo 07.08. niin tuotakoon se tässä artikkelissa esiin myös suomenkielisille lukijoille.

    Georgian sodassa haavoittunut kapteeni Denis Sidristoi antoi haastattelun Krasnaja Zvezdalle, joka julkaisi jutun varustettuna kuvalla, jossa kapteeni makaa sairaalan vuoteessa. Juttu oli yleisesti luettavissa, kun kenellekään ei tullut mieleen, että siinä paljastettiin Venäjän valtiosalaisuus – Venäjän hyökkäys Georgiaan tapahtui ennen kuin Georgia avasi tulen raskain asein Tshinvalin hujakoille vastauksena Venäjän joukkojen suorittamalle georgialaiskylien tulitukselle ja maahantunkeutumiselle.

    Kapteeni Sidristoin joukko (Venäjän 135. Rykmentti/58. Armeija) oli leiriytyneenä Kaukasusvuoriston pohjoispuolelle Nizhni Zaromagiin, joka sijaitsee vuoren lävitse Georgiaan vievän tunnelin suun välittömässä läheisyydessä – samassa kylässä sijaitsee Venäjän raja-asema tullipisteineen. 07.08.2008 tuli käsky siirtyä Tshinvaliin (kaupunki Georgian maakunnassa, jota virheellisesti nimitetään Etelä-Ossetiaksi). Kapteeni Sidristoi: ”Meidät ajettiin ylös ja käskettiin matkaan. Pääsimme perille ja asetuimme asemiin, mutta 8.8. siellä räjähti sellaisella voimalla, että suuri osa joukoista meni sekaisin. Heti keskiyön jälkeen alkoi rumputuli kaupunkiin.”

    Kun ryssiminen (artikkelin julkaisu) tuli ilmi, niin artikkeli poistettiin. Artikkeli oli osoitteessa: http://www.redstar.ru/2008/09/03_09/2_03.html.
    Artikkelista kerrotaan mm. Postimees-lehdessä.[i]

    Kuva kapteeni Sidristoista sairaalan vuoteessa on nähtävillä virolaisen kansanedustajan Marko Mihkelsonin blogissa.[ii]
    Sen, että Venäjän joukot olivat 07.08.08 laittomasti Georgian alueella vahvistaa myös venäläinen varusmies, joka soitti äidilleen. Varusmies kuului venäläiseen 19. Divisioonaan, joka taas kuului venäläiseen 58. Armeijaan. Varusmies kertoi äidilleen, että he joutuivat murtautumaan Tshinvalista takaisin Venäjän puolelle noutamaan lisää ammuksia. Äiti oli vihainen Venäjälle, jonka johto oli luvannut, ettei varusmiehiä enää viedä sotaan kuten vietiin tapettaviksi Tshetsheniaan.

    Sama asia selviää myös talletetusta kännykkäpuhelusta, jossa ihmetellään venäläisen panssariajoneuvokolonnan ajamista Rokin tunnelin lävitse Georgian puolelle ilman lupaa 070808. Se puhelu soitettiin Rokin tunnelin eteläpäästä, eli Georgian puolelta rajaa.

    Georgian sodasta löytyy useita muitakin artikkeleita suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein täältä.

    [i] http://www.postimees.ee/?id=33669
    [ii] http://markomihkelson.blogspot.com/search?q=Sidrist%C3%B5i

  5. Juhani, ehkä mielipiteesi ja toiveesi oli vaan poliittisesti väärä. En vähääkään tunne US;n blogien periaatteita, joten en ota enempää kantaa heidän päätöksiinsä.

    Eikä aina se kirosana ole ratkaiseva, kun se ei kohdistu keneenkään yksilöidysti, nehän ovat niin kovin yleisiä nykyisessä puhekielessä. Nytkin eräässä kommentissa olleita paria rumaa sanaa mietin, pitäisikö niihin puuttua. Lopulta päätin, että olkoon kunhan ei tule tavaksi.

    Mehän yritämme olla poliittisesti sitoutumattomia. Jo tuossa omassa blogissani vaaleista, otin mahdollisemman vähän kantaa politiikkaan. Siinä Paavon ihmeelliset seikkailut olivat pääasia.

    Miksi muuten syttyy sota näin vaalien alla, ei sen pitäisi mitenkään liittyä aiheeseen.

    Jatketaan…

  6. Ajattelen niitä hyviä puolia Paavosta: Pitkäikäistä perimää joten vielä on virtaa. Kokemusta Kekkosen ajoista alkaen ja lisäksi EU kiemuratkin tuttuja. Ansioina mm kepun kunniapuheenjohtajuuskin.

  7. Kiistatta Väyrysellä on ansionsakkin. Ymmärtää idänkauppamme tärkeyden, yli 1300km:n itärajamme asettamat vaatimukset, 30-vuotiaasta asti ollut politiikan huipulla, poliittinen pitkäaikainen kokemus….jne. Aivan toista sarjaa kuin muut ehdokkaat.
    Niinistöstä en ole oikein koskaan selkoa saanut (pelimies, Lipposen ja Ahon korttiringistä).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *