Veljeskansaa.

Siis veljeskansoja, niin Suomi kuin etelä-naapurikin, ainakin mitä tulee alkoholiveroon/poliitikot; yhtä laskutaidottomia kummassakin maassa. Kuvitellaan, että hintaa nostamalla saadaan lisää verotuloja. Suomihan on nostanut alkoholiverojaan parikin kertaa lyhyehköllä aikavälillä. Verotuotta vähentynyt ja matkustajatuonti noussut.

Nyt sitten naapurissa nostettiin vuoden alussa alkoholiveroa ja sama seuraus kuin Suomessakin; Iklassa latvialaiset kauppiaat myhäilevät.

Nyt jo, vaikka vuosi ei ole vielä lopussakaan, on alkoholin verotulos pudonnut 16%.

Nythän suomalaisetkin järjestävät bussimatkoja Iklaan ja päivänselvää on miksi.

Täytynee kait uskoa se, että molemmissa maissa poliitikot ovat niin irti arkitotuudesta, että hirvittää.

http://www.tallinna24.ee/artikkeli/571796-viron-alkoholiveron-tuotto-jaa-ennakoitua-pienemmaksi-vuonna-2018-vilkastunut

Linkki tallinna24.ee sivustoille.

25 vastausta artikkeliin “Veljeskansaa.”

  1. Tuo on täyttä totta ja todellisuus on heiltä karannut jo aika päiviä sitten . terv tepivaari

    1. Minä en jaksa mietoja juomia roudata; lonkerossa kantaa 94,5% vettä, jota löytyy Suomestakin.
      Sen sijaan hyvä konjakki tai viski on joskus kiva tuliainen.

  2. No, ei tulisi minullakaan mieleen Tallinnassa asioidessani lähteä Iklaan varta vasten viinaa hakemaan. 250km, siihen tuhlautuu koko päivä; ei kiinnosta.

  3. En viinanhimossani vaan sulaa nuukuuttani Virossa käydessä ostan peräkonttiin laatikon saunaolutta ja pari pulloa Vana Tallin likööriä. Myös vahvaa n 90 prosenttista vodkaa olen ostanut kokeillessani liköörien tekoa oman tarhan ja metsän antimista. Tinktuuraakin olen väkevällä vodkalla uuttanut siankärsämön kukista ja nokkosen juurista vaikka en oikein tiedä mihin vaivaan tai miksi ja miten annostaen niitä käyttäisin, muhivat nyt keittiön yläkomerossa. Ehkä ajan kanssa laatu ja teho paranevat kuin viskissä konsanaan.

    1. Opiskeluaikanani opin medisiinareilta, joilla oli pääsy pirtuun, liköörintekoreseptin.
      Haluatteko kuulla – kerron sen silti?

      1. Pannaan 96% alkoholi dekantterriin, jonka suuaukko tukitaan sitrus-hedelmällä, esim. sitruuna tai appelsiini.
      2. Annetaan vetäytyä, jos maltetaan vuorokausi tai pari. Alkoholi imee kaiken mehun hedelmästä ja saa hienostuneen maun.
      3. Nautitaan hyvässä seurassa teekkarilaulujen säestyksellä.

      1. Joo, näitä oli just niillä Dipolin nurkilla. Minulla sattui olemaan ihan läheisiäni, proviisori tunnetussa firmassa ja hänen veljensä kirurgi. Kuinka ollakaan, aina tavatessamme löytyi juuri näitä superjuomia, mitä ei kaupoista saa.

  4. Kokeilehan Myllymatti tehdä valkosipiviinaa; suikaloituja valkosipulinkynsiä vodkapulloon n kolmannes, vodkaa (40%) ja kaappiin valmistumaan (1 kk+). Sitä kun ottaa aamulla teelusikallisen, auttaa moneen vaivaan.
    Sitä ”ruumiinpesuvettä” (80% vodka), toin kerran vahingossa yhden pötkön; uuttamiseen kelpaa, mm kehäkukka, siankärsämö, väinönputki ja moni muukin villiyrtti, siihen se kelpaa kohtuullisesti. Sellaisenaan, edes laimennettuna ei minulle mene.

  5. Aika yksinkertainen likööri syntyy kun pihlajanmarjoja laitetaan litran purkkiin n yksi neljännes, siihen hunajaa ruokalusikallinen, n rkl ihan kaupan anista ja sitten viinaa, vahvaakin, että kaikki peittyy.
    Kansi kiinni ja pimeään komeroon puoleksi vuodeksi; siivilöinti sen puolen vuoden jälkeen ja sitten lisätään taas vodkaa maun mukaan. Pullotetaan ja kyllä olen onnistunut saamaan hyvän makuista likööriä.
    Nuo kaupan liköörit ovat mielestäni liian makeita; haluan makeuden lisäksi pikkuisen kirpeyttäkin.

  6. Veli on veljeä parempi ja liittyi Natoon heti tilaisuuden tullen.
    Taitavat jotkut tuoda kirkasta ihan jakeluunkin.
    Aikoja taaksepäin itse veimme sinne sukkahousuja tms.

  7. No, niinpä vein minäkin ja monia muita tuotteita.
    Tuo NATO nyt on ja oli Eestin ainut mahdollisuus. Oma armeija on vieläkin kovin heikolla tolalla. Asevelvollisuus ei toimi, kasarmien kunnostukseen hupenee lähes koko puolustusbudjetti, nuoret pakoilevat asevelvollisuutta; Neuvosto-Eestin perinne. Suurin osa asevelvollisuuden suorittajia venäläisperäisiä syntykään.
    Toisaalta menee aika pitkälle avauksesta, lieneekö sitten niin väliä. Poliitikoista kahdessa maassa erityisesti kysymys ja heidän tilannetajustaan.

  8. Olen niin vihainen tästä sotkusta että olen päättänyt KOSTAA.

    Eli menin taas viinalakkoon loppuvuodeksi. Ihan vain koska halusin nälviä poliitikoille. Siitäs saivat!

    1. Minä tein saman jo vuosi takaperin, lopetin saunakaljankin. Väkevämpää en sitten ole juonut vuosikausiin. Minä se sitten pirullinen olenkin ja maito on poikaa.

  9. Minä otin semmosen filosofian että kun lekurit sanovat 3 kk viinalakon ns. ”putsaavan kropan”, mikäli ei ole koskaan juonut niin paljoa että aiheuttaisi vahinkoa. Niin otan sitten loka-joulukuun vuodesta aina ilman. Se on vuoden masentavinta aikaa, kylmää, pimeää, märkää, huonoa ruokaa, ala-arvoisia juhlia ja omat synttäritkin osuvat sille välin. Masennukseen ei koskaan saisi juoda kuitenkaan niin otan nämä vuoden viimeiset kuukaudet kiroilun kuukausina. Sitten uusi vuosi, päivät alkaa pitenemään ja mieliala paranee.

  10. Nostelkoot vaan kyllä sen hinnan nousun niille pontikka kostaa sanottiin ennen no eipä haittaa minua lainkaan .
    Kyllä Tallinnassa käydessä otan kymmenen pullon laatikon votkaa vieras varaksi .
    Pari kolmen litran plänikkää viiniä samoin vieras varaksi itsellä niistä ei ole käyttöä .
    Nyt menen marraskuulla käymään Tallinassa mutta en kyllä lähtisi ajaan tuota 250 km vain nuot hakeakseni .
    Turhaa polttoaineen tuhlausta se olisi . terv tepivaari

  11. Minun isäni ottaa joka aamu ruokalusikallisen kossua johon on sekoitettu valkosipulimurskaa ja sitruunaa ja greippiä.

  12. Kuivattuja valkosipulilastuja myy muutama taho ainakin joskus toreilla. Niitä voi maistella sellaisenaankin. Pirullisen tujua tavaraa, viina siinä lähinnä toimisi lantrinkina.

    Toisaalta, syön perinteisen sipulinkin sellaisenaan raakana. (ja sen epäilemättä naamasta huomaa)

  13. Minä kuivaan valkosipulia (Peipsijärven) melkoisen määrän syksyisin. Tuore valkosipuli oikein säilytettynä kestää vain tuommoiset 6-7kk; joten sitä kuivattunakin tarvitaan ennen kuin taas elokuun alku koittaa ja saan sitten sitä hienointa valkosipulia, mitä Suomesta ei saa.

  14. Olemme tulleet siihen tulokseen että ei viinasta niin väliä kunhan sipulaa on.

    Joten ehdotan että unohtakaa niin vanhat ajat kun oli oma pannu porisemassa, kuin tuoreemmat ajat kun kaappiin oli piilotettu kannabiksen viljelyt. Tämän päivän juttu on tehdä kotiin kasvilaboratorio ympärivuotista sipuliviljelyä varten.

    Haluaisin niin nähdä sen kuvan kun poliisi tekee rynnäkön ”oudoilla kasvatuslaitteilla” varustettuun huusholliin ja löytää sieltä toverin sammuneena naama sipulipeltoon. Siinä on komisarioiden kahvipöytäkeskusteluun aihetta pariksi viikkoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *