Tämmöisen miniuunin hankin. Hinta Jarvekylan Selverissa n 40,00€. Pitihän sitä sitten testata. Laitoin särkikalaa Rexa-purkkiin (0,4) öljyn kera kalaa ja kylmään uuniin purkki. Kolmen tunnin lämmityksen jälkeen jätin jäähtymään. Purkki oli moitteettomasti ”umpioitunut”, avaamiseen tarvittiin työkalu. Maistoin lopputulosta; sellaisenaan
hyvää syötävää, ruodot eivät tuntuneet. Kokeilu odottaa jatkoa.
Uunin 800W ei ollut kulutuksen kannalta oleellinen, 3,4 A. Normaali uunillahan se ¨lienee n 10 – 12 A.
Tuotteesta tuli ilman mausteitakin erinomaista.
Käytin itse ihan normaaleja ”silli- ym purkkeja”. Perkasin kyllä särjet päistä, suomuista ja paloittelin. Pienet ahvenet menivät melkein sellaisenaan (pää, selkäevä pois). Sipulia, tomaattimurskaa, valkosipulia, öljyä jne..mausteita, 4 tuntia 125 C. Annoin jäähtyä uunissa aamuun saakka. A´vot !
Muutenkin kalan ja lihan purkittaminen on mielekästä puuhaa.
T L
Kyllä säilykkeet valmistuvat noinkin, mausteisiin lisäisin (toisinaan) tomaattipyrettä. Minä kun kaiketi yksinkertainen mies olen, minulle riittävät yksinkertaiset menetelmät.
Miksi tuon 800W pikku-uunin hankin, johtuu siitä, että n 0,4 ltr purkkeihin teen ja niitä mahtuu kerralla 6kpl.
Sähkön säästö on huomattavasti parempi kuin keittiömme 9kW (liitäntätäteho) kiertoilmauunilla.
Kun en ole mikään korkeasti koulutettu elektroniikka-asiantuntija, pitää nämä uunikysymyksetkin ratkaista helpoin speksein.
Hauesta saa myös maittavaa säilykekalaa.
No, niin saa; vähärasvaista ja maukasta, tehty on.
Tuli tuossa aloituskuvassa virhekkin; tuon pitsan olisi saanut lingota jonnekkin frisbeenä.
Innostuin kokeilemaan tuon pikku-uunini kanssa myöskin valkosipulin marinointia.
1 1/2dl
vettä
1 1/2dl
etikkaa
1rkl
suolaa
1dl
hunajaa
1dl
oliiviöljyä
1/2
sitruunan mehu
3tl
roseepippuria
muutama oksa
tuoretta rosmariinia
”Löin korvalle” kaikkia kokkeja, laitoin valkosipulit rexa-purkkiin ja muut ainekset päälle.
Sitten purkit uuniin, 130 astetta ja tunti siellä. Uunista virrat pois ja hiljalleen jäähtymään. Umpioitui hienosti ja kun tänään yhdestä purkista maistoin….mmmm!