Tänään kuhaa jäähtyvässä liemessä.

Otetaan kaksi kuhafilettä (yhteispaino n 700g). Suolataan fileet, päälle punasipulia, kuivattua ruohosipulia, ripaus valkopippuria. annetaan vetäytyä huoneen lämmössä n 30 min.

haudutusliemi
2,5 l                 vettä                                                                                                                            1rkl                ruususuolaa
2 dl                valkoviinietikkaa
300 g             sokeria
½                   sipulia hienonnettuna
1 rkl               sinapinsiemeniä
2                    kokonaista neilikkaa
4                    laakerinlehteä
1 rkl               rouhittuja mustapippureita

Laitetaan liemi hellalle kiehumaan. Kun liemi kiehuu, kalat sekaan ja lisätään hieman kuivattua ruohosipulia ja kattila siirretään sivuun kannen alle.

Kun veden lämpötila on n ”sormen kärsivää”, kala on valmis.

Nautitaan keitettyjen tattarisuurimoiden kanssa; tattarin päälle kuivattua valkosipulirouhetta, tilliä ja voita.

Tällä voi oikeasti herkutella.

7 vastausta artikkeliin “Tänään kuhaa jäähtyvässä liemessä.”

  1. Juu ja jos vielä itse pyydystettyä kuhaa…
    Olin viime viikolla rannalla, kun nuottaajat toivat muikkuja eivät nekään jääneet vanhenemaan.

  2. Eihän minulla kaupan kuhaa löydy; muikkukin löytyy omasta saalisvalikoimasta.
    Se muuten se nuottamuikku onkin sitä toiseksi parasta verkkomuikun jälkeen. Troolimuikkua en ostaisi.

  3. Kuhan kilohinta kaupan kalatiskillä on jäätävä.

    Meitin mökkijärvessä, jossa pääasiassa kalastan, ei kuhaa ole.

  4. Kyllä muuten tuli maukasta kuhaa ja melko vähärasvaistakin; siihen kun valmistettaessa ei lisätä yhtään voita. Voita sitten oli tuon tattarin kanssa.

  5. Kalaongelma ?

    Kalamarkkinoilta pomppasi reppuun ”umpioitu” graavattu isohko siikafile. Eilen vieraat toivat mestarisavustajan ankeriasta ja isohkon kuhan. Nuo tarvitsee jollakin tavalla yhdistää huomiseksi vieraslounaaksi.

    Ajattelin seuraavaa: teen suppilovahveromuhennoksen Ja kaivan maasta tuoreita uusia perunoita. Lisäksi voita, kruunutilliä ja vihreää sipulinvarsisilppua.
    Ankerias on helppo vain paloitella. Perkaan kuhan helposti syötäväksi annospaloiksi. Graavatulle siialle noin vahvojen makujen kanssa en löydä sijaa. Onko ideoita ?

  6. Graavisiiasta pieniä kääryleitä (leikkaa poikkipäin, 2cm, rullalle leikkauspinta ylöspäin) tillin kera ja pikkuinen liraus limeä siikarullien päälle, sitten jääkaappiin maustumaan tunniksi.
    Näin minä tekisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *