Säilöntää.

 

Näin minä säilön. Läpivirtauskuivurissa, vesi haihtuu alle 10%, sitten vain paperipussiin ja komeron hyllylle, etiketti päälle, valolta suojaan. Kuvassa paprikaa.

Näin säilön yrtit, valkosipulit, marjat, sienet…jne. Ei tarvitse pakastaa vettä, kalaakin (vobla=kuivakala) teen näin. Säilöminen ei kuluta energiaa kuivaamisen jälkeen ja maku tuotteilla kuivaamisen yhteydessä sen kun terästyy eikä kuluta sitten enää energiaa.

 

 

9 vastausta artikkeliin “Säilöntää.”

  1. Minä kuivasin juuri 5-ritilän kuivurilla mustia torvisieniä ja omenan renkaita ison joukon paperipusseihin.
    Löytyi vielä kuivattuja herkkutatteja ja torvisieniä edeliseltä vuodelata- olivat erinomaisia.

  2. Muuten Heikki, nuo minun kuivaamani yrtit, paprikat, omenat yms, ovat paikallisen K-kauppiaan Saaralle luovuttamia tuotteita; vie teidän kanoille.
    Siis, kuinka paljon oikeastaan menee käyttökelpoista ruoka-ainesta bio-jätteeksi. Paprikoissakaan ei ollut muuta vikaa kuin muutamien vähän kurttuinen pinta. Kilokaupalla olen kuivannut banaania, joka on vain hieman mustunut, siis vasta kypsää; kyllä minulle kelpaa. Laatikkokaupalla yrttejä jne…kelpaa.

  3. Kuivuri on ollut pitkään harkinnassa, mutta toistaiseksi se on jäänyt vielä hankkimatta.

  4. Älä sitten Mika vahingossakaan hanki sitä kaikkein pienintä ja halvinta. Hanki se Marlemin toiseksi suurin Orakas, hintaa toki siinä lähes 500€ mutta on kotimainen ja ja on hintansa arvoinen.
    Minulla on niitä kaksi ja tuolla ne pöhisevät lähes jatkuvasti ja ongelmitta.
    Köyhän ei kannata halpaa ostaa.

  5. Vanhempani kuivasivat suppiksia saunan jälkilämmössä. Neula ja kalastajalanka saivat kaverikseen valtavan määrän suppiksia, jotka pujotettiin lankaan ja viritettiin ”pyykkinaruksi” saunan seinästä sinään. Ja siellä niitä naruja oli tuhkatiheässä.

  6. Tämä on se vanhanajan konsti. Nykyisin vain on niin, että nuo koneet (läpivirtaus) ovat niin tehokkaita ja toinen asia; harvalla enää lienee kertalämmitteistä kiuasta, jolloin tulee tuo kuivausaika tehokkaaksi; vanha hyvä keino se on sopii oikeastaan kaikille vahveroille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *