Tämä tässä vähän aikaa sitten uutisoitiin; tilastojakin tehtiin. N 6000 askelta/vrk, näyttäisi olevan huippu, sitten siellä alapäässä vajaat 3000 askelta/vrk. Minne ne sijoittuvatkaan; mielestäni tulos oli yllättävä.
Tosiasiassa esim Afrikasta tietoa tuli vajavaisesti, muualta kohtuullisesti. Kaikki tieto perustui älykännyköihin, joissa pääsääntöisesti tuo askelmittari on.
laskeskelin omia keskimääräisiä askeleitani; vrk/vko/kk/vuosi. Tulos oli yllättävän hyvä mielestäni; yli 8500askelta/vrk/keskimäärin.
Siis en ihan rapakuntoinen liene. Tänä aamuna mittasin verenpaineeni; 78/130, pulssi 58. ei se nyt ihan huono liene. Mitään aktiiviliikuntaa en harrasta; Mokan kanssa vuorokautiset lenkit, pihatyöt, puutyöt…siis arkipäivän liikuntaa.
Markkinapäivin askelmääräni nousee tuonne 12 000askeleeseen/vrk.
Siis arkiliikunta/hyötyliikunta lienee avainsana. Sienestys/marjastuspäivin tuo askelmäärä nousee tuonne markkinapäivien tasalle.
Jaa kuinka paljon, no paljon ainakin, mistäs senkin tietää ilman askelmittaria. Tuntuu siltä, että ihan liikaa, kun yritän kantaa puita sisälle, kyllä siinä jää jalan jälkiä. Ei ne ulkonakaan kuiva, kun joka toinen päivä sataa vettä, vähintään.
Jos sitten taas menisi tekemään jalan jälkiä, tuli sitä jo huilattuakin.
Minulla on jonkin asteen tilastoa joskaan ei tuo Samsungin ihme ihan idioottivarma ole.
Keskimäärin askeleita per päivä on välillä 9 700 – 14 000, vähän viikosta vaihdellen.
On hyvä muistaa että askeleet portaita pitkin, ylös tai alas, ovat reilusti tehokkaampaa liikuntaa kun askeleet tasamaastoa.
En tiedä millaisella kaavalla ( niitä on hieman erilaisia) olet laskenut vaiko peräti askelmittarilla?
Eräs kaava jonka muistan on seuraava:
Naiset 0,413 x pituus
Miehet 0,415xpituus
näin saadaan askelpituus.
Kävelen iraplikan kanssa viiden km nuuhkulenkkejä viis kertaa päivässä aika paljn tulee km vrk . terv tepivaari
No, minulla on puhelimessa askelmittari (Aple). Puhelin aina rintataskussa ja siitä joskus aina katson päivän askeleet.
Pakolliset askelet työpäivänä noin 1,2 km tasamaakävelyä ja noin 600 askelmaa rappusissa, puolet yös ja puolet alas. Tähän päälle vapaa-ajan liikkumiset. Mahdotonhan tuota on arvioida.
”Kävelen iraplikan kanssa viiden km nuuhkulenkkejä viis kertaa päivässä aika paljn tulee km vrk”
Köpöttelemällä puolen metrin askelia tulee yhdellä kerralla 2500 askelta. Se viisi kertaa päivässä tulee aika paljon, eli 12500 askelta. Kaikki muut päälle, varmaan ainakin jonkin verran, kyllä Tepillä kunto säilyy.
Tukkijätkät aikanaan meni tilille ainakin metrin askelia, siitä sopii vertailla.
Kävelen ylös. Mutta alas tulen hissillä. Googlelta löytyy kaikenlaista haulla ”portaissa kävely”.
Käyttämällä aiemmin esittämääni kaavaa, kun askelmittari ei ole ja vaikka sellainen puhelimessa oliskin niin, se ei hyödytä koska jätän puhelimen erittäin usein pöydälle lähtiessäni ulos, askelia tulee päivätasolla (väh.5 päivänä viikossa) 14 000 + , mutta se on vain osa liikuntaa.
Mitä tulee puhelimen mukanaoloon; minulle se on pakollinen. Tykistöammunnoissa saatu palvelusaikainen kuulovaurio. Kännykkä – minimedia – kuulolaite muodostavat kokonaisuuden, joka on vättämättömyys normielämässä.
14 000 askelta päivittäin (5 vrk) on todella kova tulos, senverran olen seuraillut kännykkäni askelmittarin keskiarvoja.
No tuo iraplikka on yksi minkä vuoksi liikun kävellen sitten toinen asia kesä aikana viime kesänä tuli rapiat 5000 km pyörällä .
Tämän kesän pyörä lenkit näyttää suuntaa n 5000 km .
Mutta iraplikan kanssa lenkillä on asia erikseen kun se katselee sen katse kertoo kaiken niin uskomatonta kun se onkin terv iraplikka ja tepivaari