Omenasorvi.

Monellekkohan tuommoinen omenasorvi lienee tuttu. Meillä sillä valmistetaan kuivattuja omenasiivuja kanelisokeroituina, juurikassiivuja, kuoritaan porkkanat…paljon muutakin.

Kuivauksen suoritan kahdessa kuivurissani, kapasiteetti yhteensä 16kg omenaa, sama määrä juurikkaita.

Erittäin helppo säilömismuoto, ei vaadi kuin paperipussin pakkaukseksi.

9 vastausta artikkeliin “Omenasorvi.”

  1. No, eihän tuo mikään maailmanharvinaisuus liene; tänään viimeksi käytin, vaimo sen pesi ja laittoi paikkaan, ”tohon”. Siis en löytänyt.
    Kuitenkin veikkaan, italialainen normikeittiön laite.
    Kunhan löydän sen laitteen, laitan tiedot.

  2. Tekniikan ihme joka ei ole ihme.
    Naapurit keskenään puhuivat lumilingoistaan kehuen johon eräs, että meillä on Eevamerkkinen ja on pelannut hyvin.

  3. Joopa joo; silloin leipäkoneen alkuaikoina minä mainitsin, että meillä on leipäkon, joka tekee karjalanpiirakoitakin. Minulta kysyttiin oitis minkä merkkinen, sanoin Saara vm 1940.
    Siitä omenasorvista, edelleenkin on myynnissä ja valmistusmaa Ranska.

  4. Minulle on ainoastaan puusorvi tuttu. Viimeksi sorvasin lautasia suomalaisesta metsävaahterasta, leikkaavilla taltoilla. Komeita tuli, vaikka itse kehunkin.

  5. Kokeileppas Eemeli kuoria, poistaa karat ja siivuttaa muutama kilo omenia, sitten voit päättää, onko monen mielestä turha kapine.
    Eilen aamupäivällä valmistelin kahdeksan kiloa omenaa siivuiksi ja aikaa meni runsaat puoli tuntia.
    Meillä on ollut tuo laite toistakymmentä vuotta ja oikeastaan omenasiivujen valmistusta vatrten; meillä kun ei osteta mitään rasvassa uitettuja Taffel-chipsejä.

  6. No voihan olla hyvä jos omenia on paljon. Mutta kotitaloudessa muutaman omenan takia, enpä tiedä. En tiedä vehkeestä sen kummempaa. Kuhan luin verkosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *