http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005327031.html
”pääministeri Juha Sipilä ja keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kertoivat tiedotustilaisuudessa, että keskusta ei ole valmis luopumaan solidaarisuusverosta.
– Mieluummin käytetään varoja, jos niitä on, pieni- ja keskituloisten verojen alentamiseen. Mutta me elämme velaksi edelleen ja alijäämää on edelleen, eikä merkittäviin veronkevennyksiin ole varaa, Sipilä sanoi.”
Rosvousverossa eläkeläisiä rokotetaan törkeästi seuraavan mallin mukaan:
”Solidaarisuusvero vaikuttaa esimerkiksi siten, että 130 000 euroa vuodessa ansaitseva palkansaaja maksaisi ilman solidaarisuusveroa ansiotuloveroa reilut 60 053 euroa. Solidaarisuusvero, joka menee sadantuhannen ylittävästä verotettavasta tulosta, veroa menee lisää 414 euroa.
Eläkeläisten eläketuloihin osuva raippavero vaikuttaa jo 45 000 euron eläketuloista alkaen. Esimerkiksi 60 000 euroa eläkettä saava maksaisi ilman solidaarisuusveroa 20 941 euroa ja solidaarisuusveron vaikutus eläkeläisen kukkaroon on 900 euroa.”
Miksi eläkeläisiä rosvotaan palkansaajiin verrattuna?
Miksi kansanedustajat eivät joudu osallistumaan?
Eläkeläisen menot ovat yleensä pienemmät.
Eläkkeiden mitoituksessa tehtiin aikoinaan tietoinen virhe kokoomuksen ja demarien toimesta, jotka ilmeisesti laskelmoivat silloin omia tulevia eläkkeitään. Työeläkkeiden sosiaaliturvatavoite on hyväksytetty unionia myöten.
Järki, joka ei seiso, ymmärtää välittömästi, että pienempikin sosiaaliturva entisille hyvätuloisille riittää.
Mutta mistä saadaan sosiaaliturvaa mamulle, joka ei kokoomuksen ja demarien suorittaman pakkoeurotuksen takia työllisty ilmoisna ikänä kuuna kullan valkeana? Siitä ongelmasta ei kunnialla selviä vilkkaamminkaan liikkuva järki. Paras ratkaisu lienee raippaveron korotus pakkoeurottajille. Tätä tullaan kutsumaan solidaarisuusveroksi.
Arkkipiispakin sanoi, että maahanmuuttajille kuuluu sama sosiaaliturva kuin kantiksillekin, joten eiköhän hänenkin eläkkeestään joitakin kymmeniä prosentteja lohkaista solidaarisuusverona.
Tässä nyt tuli muutamia päteviä näkökohtia, myöhemmin sitten lisää, kun nämä ovat ensin laajan kansalaismielipiteen vaivattomasti vallanneet.