Ainako se on muiden vika, kun ei itse omaa eläkeasiaansa hoida?

https://www.is.fi/nhl/art-2000005477414.html

”Keihäänheiton vuoden 1983 maailmanmestari Tiina Lillak yritti aikanaan osaltaan metelöidä siitä, että päättäjät laittaisivat urheilijoiden eläkeasiat kuntoon. Huuto kaikui kuuroille korville.”

Siis muiden olisi pitänyt järjestää urheilijoille eläke, kun itse pistettiin kaikki palkkiot menemään.

Sama juttu kuin kaikenlaisilla taiteilijoilla, jotka ovat kiukutelleet, kun pitää vielä veroja suurista tuloista maksaa (esim. Heikki Kinnunen).

”Jotkut urheilijat osasivat silloin pistää rahojaan sivuun, toiset eivät. Toisaalta on ymmärrettävää, etteivät nuoret urheilijat siinä vaiheessa mitään eläkeasioita miettineet.”

Pitäähän muidenkin se itse hoitaa, vaikka moni yrittäjä on samalla tavalla typeryyttään pihistellyt eläkemaksuissaan maksaen vain minimisumman.

4 vastausta artikkeliin “Ainako se on muiden vika, kun ei itse omaa eläkeasiaansa hoida?”

  1. Noinhan se monasti menee ja ei nuorena ensin tule eläke asiat mieleen sekin on täyttä totta . terv tepivaari

  2. Se on muuten mielenkiintoinen asia tuo vakuutuksestaan huolehtiminen.
    Minä kun erosin armeijasta minimivuosilla, eläkekkin oli sen mukainen. Kun siirryin yrityselämään, minun ei olisi tarvinnut maksaa yrittäjäeläkettä (oma pieni eläke kun oli) mutta maksoin ja lisäeläkettäkin kun 80-luvun lopulla oli niitä hyviä tarjouksia. Silloin minulle naurettiin, ei naureta enää. Eläkkeeni on aivan kohtuullisella tasolla mutta edelleenkin jatkan yritykseni toimintaa, luoja ties kuinka pitkään, kuitenkin jatkan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *