Kyllä riittäs alkoholiholhouspälätys

Hyvä oisko lopetettas tuo jatkuva suomalaisperänen alkoholiongelmointi, niitä jokka juo liikaa, niitei estä hinta eikä saatavuusongelmat, alkoholisti juo ja löytää juomansa, tavalisia ihmisiä ei pitäs holhota alkoholismin nimissä.

Ja on tosi kaksnaamasta myyä Alkossa pidennetyllä aukioloajalla vahvaa ja heikkoa alkoholia ja sitte vikistäkkö siton kaupoissaki.

Annettas ihmisten olla niinko arvokkaasti ja vaphaasti ja kunnioittavasti järkeviä hyviä kansalaisia eikä kiusattas ja häirittäs, niin että ihmisten päätki siinä sekoaa.

Toistan vielä, alkoholiongelmaisen juomista ei estä raha eikä kauppapaikat, jossettä tiä, voin kertoa lissää, miten alkoholisti tekkee, se juomansa löytää ja on löytäny aina.

Ihanaa päivää ihanat ihmiset Pirkan plokeissa!

t. Hilkka Laronia

21 vastausta artikkeliin “Kyllä riittäs alkoholiholhouspälätys”

  1. Lapin lomakeskuksessa taannoin ja mökkiin piti saada kaupasta -no ekakertalaisena ja kohteliaana kysymys kauppiaalta saisko mökille ja voisitteko toimittaa – johon kauppias meiltä saa kaikkia – ja sai kyllä palvelu pelas.

  2. Hilkka meinaa niin kuin kokoomuksen linjaa, että kaikkialle vaan valinnanvapaus, eikä mitään kontrollia, huumeet kans vapaaksi, se joka käyttää niin käyttää eikä sitä pidättele saatavuusongelmat.

  3. On täällä Suomessa ahdasta asua, kun kaupasta saa vain pääasiassa rasvatonta maitoa, kevyt-kumi-juustoja ja muita kaikkia”terveellisä” kevyitä ja jotain muuitakin halpoja litkuja.
    Taas kun Saksassa käyn paljon jne.. , kaikkia on saatavilla kaupoista Lidleä myöten; täysmaitoa, parasta juustoa, väkevää ja täyteläistä kaikki. Eikä liikalihavia ja känniläisiä näy, kuin jossakin puiston perukoilla.
    No, ainahan suomalainen keksii, jos tarve vaatii- sen historia ja ”metsäpannut” kertovat .

  4. Siis kannatat Hilkka muidenkin huumausaineiden vapaata kauppaa koska ihmiset ovat viisaita ihan itse päättämään mitä ostavat!

    1. Mitäsie htiainen rakas pieni ihminen sielä panet sanoja minun suuhun, tulkittet ja ajeeraat, pysy asiassa ja tämän plokin aihheessa, jos haluat minun vastaavan kysymyksiisti.

  5. Kyllä holhous on liian pitkälle vietyä kun eduskunta uhraa päivätolkulla aikaa kaljan vajaan prosentin nostoon. Voisivat senkin ajan käyttää vaikkapa etsien nuorille töitä ja tulevaisuudentoivoa.

  6. ”Hilkka meinaa niin kuin kokoomuksen linjaa, että kaikkialle vaan valinnanvapaus, eikä mitään kontrollia, huumeet kans vapaaksi, se joka käyttää niin käyttää eikä sitä pidättele saatavuusongelmat.”
    Et viitsisi jauhaa roskaa toisten nimissä Tiainen.
    Vasurien ja demarien järjetön holhousinto on kuitenkin toiselta vuosisadalta päälle jäänyt mantra, mille on aika saada jotain järkeä.
    Kyllä kansalainen tietää vasureiden ja demujen sossuämmiä paremmin, milloin itsellä on vessahätä…

  7. Kuka tuosta päätöksestä nyt hyötyy kuka iloitsee, kuka on pahoillaan, mitä väliä sillä on. Vapaa kansa vapaassa maassa, mutta silti löytyy tuon kaltaisia asioita joihin valitsemamme edustajat paneutuvat hartaasti, peläten, että maan talous, kansalaisten terveys etc kaatuvat oman ratkaisun myötä.

    Ps. Ei heitä huoleta….siellä se jo työhuoneen ovella odottaa Alkon joululahja, mahtaako olla pienillä prosenteilla väliäkään.
    Anteeksi Hilkka, pakko oli tähän kommentoida, siksi paljon harmittaa tuo ajan tuhlaus tärkeimpien asioiden kustannuksella.

  8. Suomen ehdottomasti tärkein asia on 0,8 %.
    Siitä pitää jauhaa niinko se ny sitte jotain merkitsisi.
    Kaupasta tuotuna yksi pullo vähemmän kannettavaa.
    7 pulloo keppanaa tai 6 pulloo 5,5 prosenttista.
    Vaikutus sama.

  9. Kiitos kommenteista ja kyllä omalle elämälle aikunen ihminen saa tehä, mitä itte haluaa, minun mielestä. En usko, että kukhan koskhaan ikinä millonkkaan on holhoamalla päässy riippuvuusongelmastaan.

  10. Hannulle että kyllähän me kaikki varmasti viinan kirot tiedämme. Ihan niinkuin lasten vinkkelistä katsoen monet monet muutkin asiat joissa vanhemmat toimivat ihan vaan oman mielensä mukaan kakaroista viis veisaten. Hyvällä asialla olet jos minä nyt mikä olen sanomaaan mutta näin se maailmassamme menee että oma napa on lähin, siis meillä (enemmistöllä) jotka eivät olusista, viineistä saati vahvemmistakaan hepulia saa, kunhan nautiskelemme ruoka-, saunajuomina siemailemme tai saadaksemme aikaan kevyen hiprakan suoman tuokion irti arjen taakasta, omasta aika ajoin ahtaasta maailmastamme siivet hetkeksi selkäämme.

  11. Nyt on kyse kaljan vajaan prosentin nostosta eikä muusta. Jos ja kun se laskee tuontikaljan osuutta, niin kaikki hyvin. Ne alkoholin tuojat sitäpaitsi tuovat myös niitä väkeviä jotka menevät laajempaan käyttöön ja se pitäisi pystyä kitkemään. Tuonnin osalta menetetään myös viinavero.

  12. Noissa viina asioissa pitäisi mennä alkoholin hintaan kun kymmenen pulloo votkaa maksaa Eestissä n 60 ekee ja suomessa n 15 ekee pullo voi sitä miettiä miksi tuodaan neljän pullon hinta on suomessa sama hinta .
    No toiset sanoo että onhan sitten laivalippu no helsinkistä se lippu ei vaikuta sitten mihinkään n 10 ekee meno paluu .
    Ja sen matkan teonkin moni ottaa virkistymiseen sivutuotteena on omaan käyttöön alkoholia .
    Suomessa ei vaan mennä aina helpointa kaavaa ja onhan se kamalaa kun alkon hinta laskisi manner euroopan tasolle .
    Mutta noinhan se on kunhan itse saa halvalla ministeri viinaa terv tepivaari

  13. Mulla on tapana juoda saunoessa 3 tölkkiä keppanaa. Ensi vuonna voin ostaa aa-takin. Pikkuisen meidän taloyhtiön säännöissä harmittaa, kun saunan kiukaalla ei saa paistaa makkaraa, vaikka olisi foliossa.

  14. Hilkka on ihan oikeassa siinä, että juopot kyllä saavat aina juomansa tavalla tai toisella.

    Tavallisten tallaajien elämää ei kannattaisi hankaloittaa niiden juoppojen vuoksi.

    Tämän hallituksen piti vähentää turhaa sääntelyä. No, ihan pikkuisen ollaan menty siihen suuntaan.

  15. ”Kannattaa lukea lapsiasiavaltuutetun puheenvuoro.”
    Meinaatko Tiainen, että tuolla prosentin nostolla alkaa myös lapsille myynti kaupoissa?
    On tuon valtuutetun sepustus taas kaukaa haettua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *