Luokkatietoiset Vasemmistonuoret luokkaretkelle

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret järjestää pyhäinpäivän lauantaina 4.11. Yläluokkasafari-bussiretken Suomen rikkaimmille postinumeroalueille.

Lähde: Luokkatietoiset Vasemmistonuoret tekevät tutkimusmatkan ”yläluokan ökyalueille” – verkkouutiset.fi
– Mielestämme on tärkeää muistuttaa, että suomalaisten keskuudessa elää toisten ahkeruudesta hyötyvä ja yhteistä etua polkeva ryhmä, vapaamatkustajien näkymätön joukko. Haluamme oppia lisää heidän elintavoistaan, lajityypillisistä ominaisuuksistaan ja levinneisyydestään, Etelä-Suomen Vasemmistonuoret sanoo.

10 vastausta artikkeliin “Luokkatietoiset Vasemmistonuoret luokkaretkelle”

  1. Eikö Vasemmistonuorten emä Vasemmistoliitto ole vastakkainasettelua vastaan?

  2. Älyllistä epärehellisyyttä, kun vasureiden ay-edustajat ovat innokkaasti lypsämässä ns. yleishyödyllisillä asuntoyhtiöillä miljardeja verovapaasti.

  3. Palkankorotusneuvottelut menossa ja 2 % korotusta, joten se on sitä tuloerojen kasvattamista edelleen.
    – Mitä pienenpi palkka sen vähemmän saat palkankorotusta.
    mielestäni 20,- on aika paljon vähemmän kuin 100,-?

  4. Oikea palkankorotusvara tällä hetkellä on 0%. Kansantalous on jo heikentymässä taas.

    MUTTA rikkaille veronkiertäjille haluaisin antaa ainakin 50% korotuksen. Nimittäin verovelvoitteisiin.

  5. Eihän asiassa ole sen kummempaa ongelmaa.
    Laitetaan kaikki tulot samalle viivalle samojen progressioiden piiriin.
    Ei enää pääomatuloja ja palkkatuloja erikseen.

  6. Takapiruna taitaa olla Karl Marx. Saksanjuutalainen mies, joka ei tiettävästi käynyt kertaakaan tehtaassa. Kidutti perhettään Lontoossa, mies, jonka kankean ja akateemisen saksan kielen toverinsa ja sujuvakynäisempi Engels teki tajuttavammaksi. Eittämättä älykäs mies, jonka pahin virhe oli se, että oletti ihmisen olevan hyvä tai ainakin että hänestä tule kasvatuksen kautta hyvä. Ei ihminen ole hyvä eikä hän ole paha, hänessä on molemmat puolet. Eikä tätä voi kasvatuksella kitkeä. Kun omat tarpeet on tyydytetty, ihminen haluaa että sukulaisillaan ja läheisillään on mahdollisimman hyvät oltavat. Tähän tämä altruismi kaatuu kommunismia ajatellen.
    Eipä silti, filosofi Platonin teos ”Valtio” lienee sekä kansallissosialismin että kommunismin esikuva. Platonin ”Valtio” on kummallinen kyhäelmä ideaalisesta yhteiskunnasta. Teoriassa paras mahdollinen yhteisö, mutta käytännössä mahdoton toteuttaa. Ehkä filosofi Platon tarkoitti tämän fantasiaksi siitä minkälainen olisi paras mahdollinen yhteiskunta, en tiedä.
    Karl Marx meni taas mielestäni täysin metsään tässä näkemyksessä. – Lopuksi lienee sopii filosofi Esa Saarisen sanat kirjassaan ”Länsimaisen filososofian historia huipulta huipulle Sokrateesta Marxiin:” Koordinaatisto, Marxin luomus on monella tapaa omalaatuinen. Se on paradoksaalinen sekoitus konkretiaa ja spekulaatiota. – – Kuten niin moni ajattelija ennen häntä, Marx uskoo olevansa tiedemies, vaikka tosiuasiassa sittenkin on – hyvässä tai pahassa- filosofi. Marx on metafyysikko ja utopisti enemmän kuin itse kuvittele. Hänkin keinuu vetten päällä, tukenaan oma uskonsa.
    Se usko on rajaton ja vakaa, sen uskon takaa erottuu Hegelin häikäisevä itsevarma horjumaton hahmo. Hegelin väistämättämyydellä kyllästetyn maailmanmankuvan ablolutistinen runko on Marxin ajattelun pohja. Graniitinkova usko oman näyn oikeuteen; sille Marx, – kuten Hegel – järjestelmänsä rakentaa.”
    ——————————————-
    Väleen olen miettinyt, että miksi herran nimessä meidän pitää nykyäänkin piirtää suuntaviivat ammoin eläneisiin ukkoihin? Emmekö me keksi mitään uutta? Vai onko kenties kaikki keksimisen arvoinen jo keksitty? Onko länsimainen kulttuuri saavuttanut kulminaatiopisteensä ja meillä on edessä laskukausi?
    Onhan noita korkeakulttuureja noussut ja kuollut ennenkin, esimerkiksi Egyptin korkeakulttuuri, Maya-intiaanien kulttuuri, jossa esimerkiksi Mayojen papit, vai mitkä lie edeskäypät pystyivät laskemaan mm. auringonpimennykset niin tarkasti, että vasta nykyiset tietokonekalenterit ovat pikkaisen tarkempia.
    Tiedä häntä. Itse ikuisena optimistina uskon että jotakin uutta on luvassa. Marxin oppi-isän Hegelin näkemys ei ole minusta mukava. Tarkoitan sitä Hegelin näkemystä, että maailmanjärki, eli järjen viekkaus käyttää ihmisen intohimoja hyväkseen. Eli pitää hyväksyä, että Aleksanteri Suuren, Caesarin ja Napoleonin hommelit olivat ihan ok.
    Minun mututuntumani on kovasti tätä vastaan.

  7. Asian ongelma on siinä, että ideologistit kuvittelevat utopistisen ideologiansa ohittavan ihmisten normaalit käyttäytymistavat ja seuraavan näitä ”messiaita” sokeasti.
    Vanhan toteamuksen mukaan demariduunari saatuaan omakotitalon ja mersun ei enää olekaan puolueen kannalta demari, joten pitää pitää huoli siitä, ettei se duunari niitä saa.
    Vastaavasti kansanvaltaa suureen ääneen paasannut kommunisti valtaan päästyään koittaa kaikin keinoin pitää huolen siitä, ettei kansa hänen valtaansa pääse vaikuttamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *