Iso kimpale sianiskaa ja tölkillinen papuja. Annan possun muhia valurautapadassa pari tuntia miedossa lämmössä. Ripottelin pintaan mausteita ja valkosipulimurskaa.
Kun liha on valmis,käärin sen alumiinifolioon vetäytymään ja lämmitän lisukkeeksi pavut kattilassa.
Koko satsi tuli maksamaan alle 5 euroa.
Mistä ostat sianniskan?
Normikaupasta ei löydy.
Prisman lihatiskiltä.
Kassler = sianniska.
Virossa sianniska on ihan arvostettua lihaa, sitä saa monessa eri muodossa.
Ellei ole hoppua niin suosittelen joskus kokeilemaan matalalla lämmöllä pitkään kypsyttämistä ylikypsäksi saakka.
Mika
Niin minulla on tarkoituskin. Uunin lämpötila vain karvan yli 125 astetta.
Epäluuloisuudesta kaupan valmiita jauhenlijoja (hakkulihoja) kohtaan ostan tarjouksesta silloin tällöin jonkun kilon sianniskaa eli kasleria, jauhan lihamylyllä ja pakastan sopivan kokoisiin pussukoihin.
Juu, itsekin olen ajatellut hankkia keittiöön lihamyllyn.
Kyllä oma lihamylly on aivan hieno ja hyödyllinen kapistus, eikä nykyisin maksa kuin jotain 200-300€. Kun itse jauhat lihat; tiedät mitä syöt.
Kasleristahan saa vaikka mitä hyvää, aivan kuin Timon metodi osoittaa.
Etelänaapurista sitten kasleria saat, joko savustettuna tai naturalina; ei sieltä muuta varsinaista tuotettta ole, kuten ei Suomessakaan.
Kasler on jänteikästä, rasvaista mutta erityisen maukasta patoihin, savustettavaksikin. Varsin monikäyttöinen ruhonosa.