Edullisesti hyvää

Iso kimpale sianiskaa ja tölkillinen papuja. Annan possun muhia valurautapadassa pari tuntia miedossa lämmössä. Ripottelin pintaan mausteita ja valkosipulimurskaa.

Kun liha on valmis,käärin sen alumiinifolioon vetäytymään ja lämmitän lisukkeeksi pavut kattilassa.

Koko satsi tuli maksamaan alle 5 euroa.

10 vastausta artikkeliin “Edullisesti hyvää”

  1. Ellei ole hoppua niin suosittelen joskus kokeilemaan matalalla lämmöllä pitkään kypsyttämistä ylikypsäksi saakka.

  2. Mika

    Niin minulla on tarkoituskin. Uunin lämpötila vain karvan yli 125 astetta.

  3. Epäluuloisuudesta kaupan valmiita jauhenlijoja (hakkulihoja) kohtaan ostan tarjouksesta silloin tällöin jonkun kilon sianniskaa eli kasleria, jauhan lihamylyllä ja pakastan sopivan kokoisiin pussukoihin.

  4. Kyllä oma lihamylly on aivan hieno ja hyödyllinen kapistus, eikä nykyisin maksa kuin jotain 200-300€. Kun itse jauhat lihat; tiedät mitä syöt.

  5. Kasleristahan saa vaikka mitä hyvää, aivan kuin Timon metodi osoittaa.
    Etelänaapurista sitten kasleria saat, joko savustettuna tai naturalina; ei sieltä muuta varsinaista tuotettta ole, kuten ei Suomessakaan.
    Kasler on jänteikästä, rasvaista mutta erityisen maukasta patoihin, savustettavaksikin. Varsin monikäyttöinen ruhonosa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *